LGS sonrası travma

furyzstko

Hectopat
Daha fazla  
Ben bu sene LGS'ye girdim. Girene kadar hiçbir sorun yoktu ta ki sınavı kontrol edene kadar. Sınavı kontrol ettikten sonra bir baktım ki yaklaşık 1.5 aydır kafamda sürekli matematik problemleri dönüyor. Örneğin: Çevremde birisi bir sayı söylüyor bu sayıyı duyunca beynim kendi kendine işlem yapmaya başlıyor; acaba kaça bölünüyor, kaç ile çarparsam 4'e bölünür gibi. Bunun sebebi nedir? Engel olamıyorum bu duruma. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu sene LGS'ye girdim. Girene kadar hiçbir sorun yoktu ta ki sınavı kontrol edene kadar. Sınavı kontrol ettikten sonra bir baktım ki yaklaşık 1.5 aydır kafamda sürekli matematik problemleri dönüyor. Örneğin: Çevremde birisi bir sayı söylüyor bu sayıyı duyunca beynim kendi kendine işlem yapmaya başlıyor; acaba kaça bölünüyor, kaç ile çarparsam 4'e bölünür gibi. Bunun sebebi nedir? Engel olamıyorum bu duruma. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Bence takıntı seviyesinde değilse normal. Farklı hobiler bulup onlarla uğraşmaya çalış. (Bulabilirsen) Çok yararının dokunacağını düşüyorum çünkü aklınız hala sınavda kalmış kafa dağıtmaya ihtiyacınız var.

Ben sizin durumunuzu anlıyorum bir büyüğün olarak sana tavsiyem şudur:

Hocam öncelikle biri matematik ile ilgili birşey söylediği zaman hemen fırlayıp kaç oradan,biraz kulaklık tak rahatlatıcı müzik falan dinle,dışarı çık hava al arada bir kitap oku falan filan matematikten olabildiğince uzaklaş 1-2 haftada kendine gelirsin inşallah 🤲

Her öğrencinin yaşayacağı türden durumlar bunlar ve zamanla hepsi geçer gider sende takma kafana sınavları falan boşver nefes al kendine gel biraz ondan sonra kendine gelirsin hadi iyi geceler dostum.

Başka hobiler edin eğlen kafan takmayacak bir yerden sonra.

Abilerim hepinize gerçekten çok teşekkür ederim bu kadar kafama takmamın en büyük sebebi bayağı bir emek sarf etmem fakat şunu söylemeliyim ki maalesef bisiklet sürmekten başka aktivitem yok en azından biraz daha bisiklet sürmeye yönelsem iyi olur hepinize iyi geceler sağ olun var olun

Abilerim hepinize gerçekten çok teşekkür ederim bu kadar kafama takmamın en büyük sebebi bayağı bir emek sarf etmem fakat şunu söylemeliyim ki maalesef bisiklet sürmekten başka aktivitem yok en azından biraz daha bisiklet sürmeye yönelsem iyi olur hepinize iyi geceler sağ olun var olun
Bende çok bilgisayar oynuyorum, ekran başına kitleniyorum bıktım ve senin gibi bisiklet sürmeye yöneldim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı