LGS stresi için ne yapılabilir?

Hocam zor ama imkansız olmayan bir şey düşünüyorum geçen sene 93 OBP ile kapatmış bir Anadolu lisesi var zorlasam girer miyim?

OBP'ni artık 88'den 93'a yükseltme imkanın yok, o lise geçen yıl LGS de kaçla almış ona bakman lazım. Ama 420 alırsan kendi şehrim Ankara için konuşuyorum Ankara fen lisesi hariç hepsine girebiliyordun, 4 yıl önce öyleydi yani. Ama aşırı fark oluşmuyor okullarda. Açık liseye bile gitsen kendin çalıştığında sorun olmaz. Dikkat edeceğin tek şey okulun çevresi ve sınıftakilerin keko olup olmaması. Eğer bunları kötü bulursan okul değiştirmekten çekinme zaten 9. sınıfsın.

OBP'ni artık 88'den 93'a yükseltme imkanın yok, o lise geçen yıl LGS de kaçla almış ona bakman lazım. Ama 420 alırsan kendi şehrim Ankara için konuşuyorum Ankara fen lisesi hariç hepsine girebiliyordun, 4 yıl önce öyleydi yani. Ama aşırı fark oluşmuyor okullarda. Açık liseye bile gitsen kendin çalıştığında sorun olmaz. Dikkat edeceğin tek şey okulun çevresi ve sınıftakilerin keko olup olmaması. Eğer bunları kötü bulursan okul değiştirmekten çekinme zaten 9. sınıfsın.
Bende Ankara'dayım😀

Bende Ankara'dayım😀

Ayvalı civarına gitme fazla oradaki liselerin hem eğitimi çok kötü hem de çevresi hapçı dolu, Yenimahalle'deki teknik liseler güzeller bende orada okuyorum. Mamak-Sincan gibi yerlerinde çevresi kötü. Mümkünse gittiğin okulun "proje okul" vasfında olmasına dikkat et, proje okulların öğrencilerine birçok fırsat çıkabiliyor.

Şu saatten sonra sınava çalış diyemem,bilgisayar konusunda da kendin kazanıp almalısın ailenin alacağı yoksa.Bende OBP ile alan bir okula gireceğim ama MESEM de istiyorum.OBP ile alan okula puanım yetiyor,ama MESEM bitirince de ustalık belgeni herşeyini veriyorlar,maaş da alıyorsun.Ailem ise MESEM tercih etmemi istemiyor.

Okul seçimi yapmadan önce kesinlikle o okula git. Koridorlar, tuvaletler, okulun sınıfları vs gibi yerler temiz mi? Sağlam mı? Çevresi nasıl gözüküyor bir bak. Bazı okulların içerisinde inşaat var. İnşaate sahip olan okullarda kesin bir yerleri daha yıkıp yeniden yaparlar. Dediğim gibi gidemediğim bölümü yıktılar :D

Şu saatten sonra sınava çalış diyemem, bilgisayar konusunda da kendin kazanıp almalısın ailenin alacağı yoksa. Bende OBP ile alan bir okula gireceğim ama MESEM de istiyorum. OBP ile alan okula puanım yetiyor, ama MESEM bitirince de ustalık belgeni her şeyini veriyorlar, maaş da alıyorsun. Ailem ise MESEM tercih etmemi istemiyor.

MESEM öğrencilerine tavırlar hiç iyi değil ve bu tavırlar haksızda değil. MESEM okumak yerine normal meslek lisesine gitseniz daha iyi olur. Yanlış anlama ama bugüne kadar gördüğüm bütün MESEM öğrencileri it kopuk, parasını sigaraya, hapa, alköle veya kafayı bulabileceği şeylere harcıyor. Genellikle çevresindekileride bozuyor çünkü okula gelmekte zorunda olacaksın. Evet 5 gün değil ama hiç gelmeyeceksinde değil. Özellikle çalışma yerlerinde normal staj öğrencisinden aşağı görülüyorlar.

Meslek lisesine gidip tıp kazanan var bende LGS'ye gireceğim.

Aşırı düşük bir ihtimal, neredeyse imkansız.

Çok özür dilerim ama böyle babalar gerçekten acımasız. Misal LGS'de çok iyi yapabilecek potansiyelin vardır ama sınav günü hasta olabilirsin stresli olabilirsin daha çok fazla sebep var (baban ortaokul terk mi? Özür dilerim :/ )

Aşırı düşük bir ihtimal, neredeyse imkansız.

Çok özür dilerim ama böyle babalar gerçekten acımasız. Misal LGS'de çok iyi yapabilecek potansiyelin vardır ama sınav günü hasta olabilirsin stresli olabilirsin daha çok fazla sebep var (baban ortaokul terk mi? Özür dilerim :/ )
Ortaokul terk değil fakat düşünceleri acımasız mesela çalıştıysan yaparsın gibi😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı