Kötü Anadolu kötü meslek liselerinden bahsediyorum, İstanbul Anadolu okudum ben fena olmayan bir okul sayılabilir kötü arkadaşlarım da oldu iyiler de, ama OBP ile alan bir lise ile 460 puanlık bir lisenin etkisinin aynı olmayacağından bahsediyorum.
Her yerde her türlü insan bulunabilir ama iyi bir lisede kötü denebilecek arkadaşlık edinme olasılığı %15 iken kötü bir lisede %75 vs. gibi çıkarımlar gayette yapılabilir.İnsanların kendi iradeleri var. Sınav başarısı yüksek olup da güzel bir liseye giden insanlar hakkında "iyi, dürüst, hoş görülü" tarzında çıkarımlar yapamayız. Sadece çalışkan ve başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Fen Lisesi'ne gidip de ağzından küfür eksilmeyen, ona buna sataşan insanlar da var. Meslek Lisesi'ne gidip de saygılı dürüst olan insanlar da var. YKS için konuşacak olursak zaten tamamen kişinin kendisinde biten bir şey o. Ortalama bir Anadolu Lisesi'nde de gayet iyi insanlarla arkadaşlık kurabilir. Bir insanın akademik başarısı onun kişiliği hakkında hiçbir şey ifade etmez.
Tamam her şey doğru zaten ama LGS boş,önemsiz bir sınav vs. kesinlikle denilemez.İstanbul'u bilmiyorum 20 milyonluk bir şehirde hangi liseye giderseniz gidin zaten ortamı kötüdür hocam bizim sınıf 15 kişi olduğunda kalabalık diyoruz yaşadığım yerdede okullarda buna benzer.
Ortamı iyi dediğim az mevcutlu okullara yönelmen arkadaş çevren zaten iyi olur konu sahibine bunu söylemeye çalışıyorum. Ayrıca sınıfımdaki 15 kişinin 10'u sigara içiyor kızlar dahil ama ben içmiyorum insanların iradesi vardır niye içmiyorum istemiyorum çünkü bu kadar basit yani.
Bu kadar devasa bir fark olacağını düşünmüyorum. Zaten kiminle arkadaşlık yapacağımızı kendimiz seçebiliyoruz, kimse bizi zorlamıyor.Her yerde her türlü insan bulunabilir ama iyi bir lisede kötü denebilecek arkadaşlık edinme olasılığı %15 iken kötü bir lisede %75 vs. gibi çıkarımlar gayette yapılabilir.
Haklı olabilirsin ama üzerine bu kadar düşülüp stres yapılacak bir sınav da değil. Konu sahibinin bu kadar stres olmasına gerek yok. Hem konuyu da çok dağıttık.Tamam her şey doğru zaten ama LGS boş,önemsiz bir sınav vs. kesinlikle denilemez.
Ahahaha ne kadar güzel 320 puan ile örnek mi gösterilir? Tek yaptığınız LGS boş, hayatını etkilemez, vs. gibi zırvalar atıp gerçek olmayan şeyleri güzelleme yaparak söylemek.
LGS insanın kişiliğini de arkadaş ortamını da dolaylı yoldan hayatını da etkiler, stres azaltmaya çalışırken saçma sapan gerçek dışı örnekler vermemek lazım.
LGS %4 küsür yapmıştım %6-7 arası alan bir liseye gittim ve ortamı leş, ortamından dışkı damlıyor. Lise puanına göre genelleme yapabilirsin ama görece yüksek bir liseye gidince kesin hayalindeki ortamı ya da iyi bir lise hayatı yaşayacaksın diye bir kural yok. Bizim lise de muhtemelen bir istisnadır zaten, başlık sahibi okuyup korkmasın.Ve hangi liseye gideceğin önemli değil. Lise bir kere yaşıyorsun, gidip de ortamı kötü bir yere gitme kesinlikle. LGS gerçekten boş bir sınav.
LGS %4 küsur yapmıştım %6-7 arası alan bir liseye gittim ve ortamı leş, ortamından dışkı damlıyor. Lise puanına göre genelleme yapabilirsin ama görece yüksek bir liseye gidince kesin hayalindeki ortamı ya da iyi bir lise hayatı yaşayacaksın diye bir kural yok.
Ergen bir bireyin zaten tamamen oturmuş bir kendi benliği olması zor. Benlik arayışında oluyorsun o zaman. Etkilenmek normal.Hocam kendi benliği olmayan kişi zaten dizilerden de etkilenir insan arkadaşlarından neden etkilensin çok saçma değil mi?
Ergen bir bireyin zaten tamamen oturmuş bir kendi benliği olması zor. Benlik arayışında oluyorsun o zaman. Etkilenmek normal.
İmzamı atıyorum.İnsanların kendi iradeleri var. Sınav başarısı yüksek olup da güzel bir liseye giden insanlar hakkında "iyi, dürüst, hoş görülü" tarzında çıkarımlar yapamayız. Sadece çalışkan ve başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Fen Lisesi'ne gidip de ağzından küfür eksilmeyen, ona buna sataşan insanlar da var. Meslek Lisesi'ne gidip de saygılı dürüst olan insanlar da var. YKS için konuşacak olursak zaten tamamen kişinin kendisinde biten bir şey o.