LGS stresi ile nasıl başa çıkılır?

LGS %4 küsur yapmıştım %6-7 arası alan bir liseye gittim ve ortamı leş, ortamından dışkı damlıyor. Lise puanına göre genelleme yapabilirsin ama görece yüksek bir liseye gidince kesin hayalindeki ortamı ya da iyi bir lise hayatı yaşayacaksın diye bir kural yok. bizim lise de muhtemelen bir istisnadır zaten, başlık sahibi okuyup korkmasın.

O kadar doğru bir yorum yapmışsın ki, insanın her türlüsü var. Herhangi bir durumdan dolayı istediğin puanı alamadın ve nispeten daha düşük bir liseye gidersin. Arkadaş ortamını iyidir, insanlar temiz kalplidir. Yüksek bir puan alırsın, hayalindeki lisedir belki de ancak ınsanlar zorbanın önde gidenidir.
Çok şans işi maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar doğru bir yorum yapmışsın ki, Insan'ın her türlüsü var. Herhangi bir Durum'dan dolayı istediğin puanı alamadın ve nispeten daha düşük bir liseye gidersin, arkadaş ortamını Iyi'dir insanlar temiz Kalpli'dir. Yüksek bir puan alırsın, Hayalin'de ki Lise'dir Belki'de, ancak Insan'lar Zorba'nın önde Gideni'dir.
Çok şans işi maalesef.

Ben okuldaki denemeleri yaparken olabildiği kadar kendimi zorluyorum, kendimi deniyorum stres yapmadan. LGS'ye girincede sanki denemeye girmiş gibi stres yapmadan fakat yüksek puan almaya çalışacağım olabildiğince.

Ben okuldaki denemeleri yaparken olabildiği kadar kendimi zorluyorum, kendimi deniyorum stres yapmadan. LGS'ye girincede sanki denemeye girmiş gibi stres yapmadan fakat yüksek puan almaya çalışacağım olabildiğince.

Hocam bu yaşlar bir daha gelmiyor gerçekten LGS sadece ortamını belirliyor keşke tekrar 8. sınıfa dönebilsem ailem yüzünden bende stres yaptım boşboş ders çalıştım sonra spor lisesine gidiym dedim ortamı çünkü çok iyiydi giden abilerim ablalarımdan duyuyordum ve gittim LGS günüde sadece Türkçeyi yaptım fulleyerek geri kalanınıda o piti piti yaparak salladım yani 1 yıl sınav için boşuna ekstra çalışmışım.

Hocam bu yaşlar bir daha gelmiyor gerçekten LGS sadece ortamını belirliyor keşke tekrar 8. sınıfa dönebilsem ailem yüzünden bende stres yaptım boşboş ders çalıştım sonra spor lisesine gidiym dedim ortamı çünkü çok iyiydi giden abilerim ablalarımdan duyuyordum ve gittim LGS günüde sadece Türkçeyi yaptım fulleyerek geri kalanınıda o piti piti yaparak salladım yani 1 yıl sınav için boşuna ekstra çalışmışım.

LGS bomboş bir sınav ergen bir insan kendine benlik arıyorsa zaten o kişiden bir şey olmaz ya Twitter'da çıkar ya da haberlerde. Kişi kendi benliğini yaratmalı ki konu sahibi bence iyi bir çocuk. Kardeşim sana naçizane tavsiyem hiç takma bizim ülkemizin eğitim seviyesi berbat şu an 9 sınıf bir çocuğa 10. sınıf konularından soru veriyorlar. Neden daha önce o sorular 10.sınıfta veriliyordu çünkü çocuk o yaşta o zamanda anlayabileceği bir biçime geliyor. Fakat o kadar kötü bir haldeyiz ki daha yeni liseye başlayan ve alışmakta zorluk çeken bir çocuğa bu soruları soruyorlar. LGS bomboş bir sınav zamanında obpem 96 ydı bölgemdeki tüm OBP'yle alan iyi liselere gidebiliyordum hatta bir lise (OBP'yle alan bir liseye göre muazzam bişidir bu) Almanca eğitimi veriyordu ben gitmedim çünkü kendime üniversite sınavında güvenmiyordum bölümü adalet olan bir meslek lisesine gittim katiplik okudum şu an katip olarak çağlayanda staj yapıyorum gayet de başarılıyım. Kişide bitiyor tüm iş, ben mesleğe giden bir çocuk olarak kaldım herkesin aklında, hukuk okuyan bir çocuk olarak değil. !!Uzun lafın kısası gittiğin lisenin önemi yok!!

LGS bomboş bir sınav ergen bir insan kendine benlik arıyorsa zaten o kişiden bir şey olmaz ya Twitter'da çıkar ya da haberlerde. Kişi kendi benliğini yaratmalı ki konu sahibi bence iyi bir çocuk. Kardeşim sana naçizane tavsiyem hiç takma bizim ülkemizin eğitim seviyesi berbat şu an 9 sınıf bir çocuğa 10. sınıf konularından soru veriyorlar. Neden daha önce o sorular 10.sınıfta veriliyordu çünkü çocuk o yaşta o zamanda anlayabileceği bir biçime geliyor. Fakat o kadar kötü bir haldeyiz ki daha yeni liseye başlayan ve alışmakta zorluk çeken bir çocuğa bu soruları soruyorlar. LGS bomboş bir sınav zamanında obpem 96 ydı bölgemdeki tüm OBP'yle alan iyi liselere gidebiliyordum hatta bir lise (OBP'yle alan bir liseye göre muazzam bişidir bu) Almanca eğitimi veriyordu ben gitmedim çünkü kendime üniversite sınavında güvenmiyordum bölümü adalet olan bir meslek lisesine gittim katiplik okudum şu an katip olarak çağlayanda staj yapıyorum gayet de başarılıyım. Kişide bitiyor tüm iş, ben mesleğe giden bir çocuk olarak kaldım herkesin aklında, hukuk okuyan bir çocuk olarak değil! Uzun lafın kısası gittiğin lisenin önemi yok!

Hocam ben bu yıl mezun oluyorum zaten liseden :D

Yapılan araştırmalara göre sınav süresince stres yapan ve yapmayanlar arasında sadece +-%5 stres farkı var veya yok. Yani evet, bildiğin çok önemli bir değişkenlik yaratmıyor. LGS kısmına gelirsek bu bir sınavdır günün sonunda sıralama sınavıdır işte. Eğer başarısız olup kötü bir yere gidersen çok iyi insanlar tanıma şansın olduğu gibi iyi denilen okula gidip kötü insanlarla tanışman ihtimal dairesinde. Yani yüksek puan çoğu zaman eşit değildir iyi insanlar.

Bunları neden mi yazdım? Bazı insanlar LGS veya OBP puanı aşırı yüksek okullarda okuyunca çok iyi hocalara ve insanlara denk gelecekmiş gibi bir algı yaşıyor ama Bilkent Ekonomi'de burslu okuyup YKS derecesi yapan arkadaşım var ben doğrusu EA'da 160-180 yapmış bir adamım o neredeyse Türkiye'de YKS derecesi yapıp ilk 1.000 sırada olan birisidir. Onla bu konuları tartışırken mesela bana "Kaldığım yurtta senin gibi bi 150.000 yapan adam var çok kafa ve baba adam habire çay içip arada ciddili kart oynuyoruz ben zamanla şunu fark ettim bu sınavlarda yüksek sıralama yapsan bile kendisini yetiştirmemiş adamlardan bir şey olmaz..."

Hayatımızda yol ayrımları var: LGS'ye girmek, YKS'ye girmek, Okulu yani üniversiteyi bitirmek, Erkekseniz askerliğinizi yapmak, işe girmek, varsa sevdiğiniz-sevildiğiniz kişi ile evlenmek, istiyorsanız çocuk büyütmek, yeri gelip amansız bir hastalığa savaş açmak, yeri gelince iş için yurt dışına gidip yeni diyarları tanımak, eğer arzuluyorsanız yüksek lisans tahsili alıp akademik ünvana layık görülmek ve bunla taltif edilerek yıllarda ders gördüğünüz bölüm hocalarınızca onere edilme şerefine muvaffak olmak vb. bu uzun yolda LGS dediğin şey emin ol hayatının senin %1 bile değil olsa olsa %0.1 falan. Yazdığım örnekleri okudukça yıllar sanki dörtnala koşan bir atın üstündeki adam gibi gelecek emin ol. :)

Çalış elinden geleni yap, ailen sana belirli bir maddi meblağ ayırmışsa onları hayal kırıklığına uğratma. Elinden geleni yap sonrasını da Allah'a sal diyeyim yani. Fakat her zaman kafanda olsun: LGS'de yukarıda yazdığım yol ayrımları içerisinde çok küçük bir yer kaplıyor dikkatlice okursan görürsün.

Şimdiden başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı