LGS stresi ile nasıl başa çıkılır?

Kötü Anadolu kötü meslek liselerinden bahsediyorum, İstanbul Anadolu okudum ben fena olmayan bir okul sayılabilir kötü arkadaşlarım da oldu iyiler de, ama OBP ile alan bir lise ile 460 puanlık bir lisenin etkisinin aynı olmayacağından bahsediyorum.

İstanbul'u bilmiyorum 20 milyonluk bir şehirde hangi liseye giderseniz gidin zaten ortamı kötüdür hocam bizim sınıf 15 kişi olduğunda kalabalık diyoruz yaşadığım yerdede okullarda buna benzer.

Ortamı iyi dediğim az mevcutlu okullara yönelmen arkadaş çevren zaten iyi olur konu sahibine bunu söylemeye çalışıyorum. Ayrıca sınıfımdaki 15 kişinin 10'u sigara içiyor kızlar dahil ama ben içmiyorum insanların iradesi vardır niye içmiyorum istemiyorum çünkü bu kadar basit yani.

İnsanların kendi iradeleri var. Sınav başarısı yüksek olup da güzel bir liseye giden insanlar hakkında "iyi, dürüst, hoş görülü" tarzında çıkarımlar yapamayız. Sadece çalışkan ve başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Fen Lisesi'ne gidip de ağzından küfür eksilmeyen, ona buna sataşan insanlar da var. Meslek Lisesi'ne gidip de saygılı dürüst olan insanlar da var. YKS için konuşacak olursak zaten tamamen kişinin kendisinde biten bir şey o. Ortalama bir Anadolu Lisesi'nde de gayet iyi insanlarla arkadaşlık kurabilir. Bir insanın akademik başarısı onun kişiliği hakkında hiçbir şey ifade etmez.
Her yerde her türlü insan bulunabilir ama iyi bir lisede kötü denebilecek arkadaşlık edinme olasılığı %15 iken kötü bir lisede %75 vs. gibi çıkarımlar gayette yapılabilir.

İstanbul'u bilmiyorum 20 milyonluk bir şehirde hangi liseye giderseniz gidin zaten ortamı kötüdür hocam bizim sınıf 15 kişi olduğunda kalabalık diyoruz yaşadığım yerdede okullarda buna benzer.

Ortamı iyi dediğim az mevcutlu okullara yönelmen arkadaş çevren zaten iyi olur konu sahibine bunu söylemeye çalışıyorum. Ayrıca sınıfımdaki 15 kişinin 10'u sigara içiyor kızlar dahil ama ben içmiyorum insanların iradesi vardır niye içmiyorum istemiyorum çünkü bu kadar basit yani.
Tamam her şey doğru zaten ama LGS boş,önemsiz bir sınav vs. kesinlikle denilemez.

Her yerde her türlü insan bulunabilir ama iyi bir lisede kötü denebilecek arkadaşlık edinme olasılığı %15 iken kötü bir lisede %75 vs. gibi çıkarımlar gayette yapılabilir.
Bu kadar devasa bir fark olacağını düşünmüyorum. Zaten kiminle arkadaşlık yapacağımızı kendimiz seçebiliyoruz, kimse bizi zorlamıyor.
Tamam her şey doğru zaten ama LGS boş,önemsiz bir sınav vs. kesinlikle denilemez.
Haklı olabilirsin ama üzerine bu kadar düşülüp stres yapılacak bir sınav da değil. Konu sahibinin bu kadar stres olmasına gerek yok. Hem konuyu da çok dağıttık.

Stresini azaltır mi bilmiyorum ama sandığın kadar önemli bir sınav değil, evet çalışip güzel bir liseye gitmek için önemli bir sınav ama kötü giderse hayatının sonu değil
Ben zamanında %2-3luk bir dilime girmiştim. Evime yakın yüksek puanlı, fen lisesi denginde bir Anadolu lisesini kazandım, 2 sene orada okudum ve daha düşük puanlı liselere geçtim, en sonunda açık öğretime geçip oradan mezun oldum, Türkiye'nin en iyi eğitim fakültelerinden birisinden mezunum. 3 yıldır is hayatındayım, baktığın zaman lise durumum açık öğretim :)

Onun dışında potansiyelinin cok altında kalan arkadaşlarım oldu, kaydırma yapan bile vardı, ya da yapabileceğinin çok daha yükseğini yapıp lisede sinifta kalan da vardı

Üniversite dönemi neredeyse hepsi potansiyeli olan yerlere gitti, mesela sınavda full bekleyip benden kötü puan getiren arkadaşım doktor oldu. Kaydırma yapan mühendis oldu, potansiyelinin cok üstünde yapan zat zor liseyi bitirip meslek yüksek okulundan hala mezun olamadı

Lafı çok uzattım ama kısaca kötü geçse bile hayatının sonu olmayacak, güzel bir üniversiteye gittiğinde buradaki sınavın, lisenin bir anlamı kalmıyor

Ahahaha ne kadar güzel 320 puan ile örnek mi gösterilir? Tek yaptığınız LGS boş, hayatını etkilemez, vs. gibi zırvalar atıp gerçek olmayan şeyleri güzelleme yaparak söylemek.

LGS insanın kişiliğini de arkadaş ortamını da dolaylı yoldan hayatını da etkiler, stres azaltmaya çalışırken saçma sapan gerçek dışı örnekler vermemek lazım.

Ben ne zaman LGS sınavının boş olduğunu söyledim?
320 Puan'ı sadece Türkçe yaparak aldığını söylemiş, sen ise cümleyi doğru düzgün Okuma'dan 320 berbat bir puan demişsin. 😂
Adamın demek istediği "bak ben sadece bunu yaptım sen ciddiye alırsan daha fazla yaparsın" demiş okey?

LGS önemli ancak stres yapacak kadar değil. Boşlasın çalışmasın demiyorum Ciddi'ye alsın ancak stres yapacak kadar değil.

Ve hangi liseye gideceğin önemli değil. Lise bir kere yaşıyorsun, gidip de ortamı kötü bir yere gitme kesinlikle. LGS gerçekten boş bir sınav.
LGS %4 küsür yapmıştım %6-7 arası alan bir liseye gittim ve ortamı leş, ortamından dışkı damlıyor. Lise puanına göre genelleme yapabilirsin ama görece yüksek bir liseye gidince kesin hayalindeki ortamı ya da iyi bir lise hayatı yaşayacaksın diye bir kural yok. Bizim lise de muhtemelen bir istisnadır zaten, başlık sahibi okuyup korkmasın.

LGS %4 küsur yapmıştım %6-7 arası alan bir liseye gittim ve ortamı leş, ortamından dışkı damlıyor. Lise puanına göre genelleme yapabilirsin ama görece yüksek bir liseye gidince kesin hayalindeki ortamı ya da iyi bir lise hayatı yaşayacaksın diye bir kural yok.

Kesinlikle katılıyorum o yüzden tekrar diyorum az mevcutlu liseye git güzel bir lise hayatı yaşa.

Hocam kendi benliği olmayan kişi zaten dizilerden de etkilenir insan arkadaşlarından neden etkilensin çok saçma değil mi?
Ergen bir bireyin zaten tamamen oturmuş bir kendi benliği olması zor. Benlik arayışında oluyorsun o zaman. Etkilenmek normal.

İnsanların kendi iradeleri var. Sınav başarısı yüksek olup da güzel bir liseye giden insanlar hakkında "iyi, dürüst, hoş görülü" tarzında çıkarımlar yapamayız. Sadece çalışkan ve başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Fen Lisesi'ne gidip de ağzından küfür eksilmeyen, ona buna sataşan insanlar da var. Meslek Lisesi'ne gidip de saygılı dürüst olan insanlar da var. YKS için konuşacak olursak zaten tamamen kişinin kendisinde biten bir şey o.
İmzamı atıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı