LGS tercihleri nasıl yapılır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen5 3500u Vega 8
Meslek
Öğrenci
LGS de tercih yapacağım ancak yerel yerleştirme de yapmam lazım. Zaten OBP puanımla tercih yapacağım ama kayıt alanımdaki okullar berbat. Ne yapmam gerek?

İlk 3 tercihine kayıt alanından yazma zorunluluğun var diye biliyorum fakat çok bilmiyorum ama belki 4-6 Ağustos arası olan nakillere başvurursan çıkabilir.(belki de yazamıyorsundur. Dediğim gibi bilmiyorum ancak mantıken olması lazım.

İlk 3 tercihine kayıt alanından yazma zorunluluğun var diye biliyorum fakat çok bilmiyorum ama belki 4-6 Ağustos arası olan nakillere başvurursan çıkabilir.(belki de yazamıyorsundur. Dediğim gibi bilmiyorum ancak mantıken olması lazım.

Öyle yapmayı düşünüyorum sağ ol

LGS de tercih yapacağım ancak yerel yerleştirme de yapmam lazım. Zaten OBP puanımla tercih yapacağım ama kayıt alanımdaki okullar berbat. Ne yapmam gerek?
Kayıt alanı okulları nedir hocam? Bende LGS'ye girdim. OBP ile gireceğim, nedir o?

Kayıt alanı okulları nedir hocam? Bende LGS'ye girdim. OBP ile gireceğim, nedir o?

Bana sormamışsın ama onun yerine cevaplayayım. Kayıt alanı okullar, okula gidebilecek yakınlığa sahip olduğunuz anlamına gelir. Yani sen bir okulun alması için belirlenen sınırları içinde isen o okulun kayıt alanındasın demektir. OBP ile tercih yaparken ilk 3 okulun kayıt alanından olmak zorunda. Kayıt alanındaki okullar yerel yerleştirme kısmını ilk açtığında aşağıdaki okullardır. Tabii bazı meslek liseleri de kayıt alanını tüm şehir olarak belirler. Mesela bana yolculuk olarak arabayla 1 saat olan yerdeki meslek açıldı. Bir de komşu kayıt alanı var. O da kayıt alanında olmadığın fakat kayıt alanı sana yakın olan okullar diye biliyorum. Kayıt alanı dışı okullar da var onlar da anlayacağın üzere kayıt alanında olmadığın okullar demek. Tercihinde ilk 3 tercihin kayıt alanında olması zorunlu. Sonraki iki tercihine kayıt alanında olan olmayan şehrindeki bütün okulları yazabilirsin.(Bazı bilgilerde hata olabilir. Benim bildiklerim bunlar.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı