LGS yaklaşıyor

Günlük 2 tane genel deneme çözüyorum. Yani 180 soru. Bunların yanında 40 türkçe 40 matematik 40 fen çözüyorum. Denemelerde ortalama sözelden 3-5 arası yanlış sayısaldan da 6 boş 3 yanlış falan çıkıyor.

Hangi yayının denemelerini çözüyorsunuz?
Hız yayınları çözün. Kesinlikle tavsiye ederim çok faydası oluyor.

Sınav anında yanlış yaptığım soruları genelde bir sonraki okuyuşta doğru cevabı bulabiliyorum. Sınav anında nedense bu yüzden yanlışım çıkıyor. Dikkatim dağılmaz kolay kolay ama nedense yanlış yoldan çözüyorum bazı soruları. Sizce ne yapmalıyım? @76087

Bence de hocam. Diğer kitaplardan daha zor ve karmaşık. Ben de azalttım bu günlerde Arı yayınlarını.
Soruyu cozup mu yanlis yapiyorsunuz, cozemiyor musunuz?
Cozemiyor iseniz soruyu atlayin basitce, sinav bitince geri donun bakin cozmeyi deneyin, siklari eleyin. Hicbir sey yapamiyorsaniz bos birakin.
Cozup yanlis yapiyorsaniz, bol bol soru cozun. Ama sorulari cozdukten sonra atlamayin sadece yanlis deyip. 1 gun sonra sakin kafa ile cozmeyi deneyin, cozemezseniz ogretmene goturun. Bu sekilde sorulari anlamak cozeceginiz 100 bos sorudan daha yararli.
Arti olarak sinav aninda insanlik hali, okuma hizimiz cok yukseliyor. Fazla hiz ile aradan kacanlar oluyor, dikkatli olun. Benim sozelden 2 yanlisim - 1 Turkce 1 Inkilap - vardi. 0.54 de genel yuzdelik dilimim. Sinavda beni one geciren sey fen ve matematik cozmemdi.
Arı yayınları gerçekliği yansıtmaz. Boşa morel bozardım.
Almamistim ben, okuldan arkadaslar getiriyordu. Onlarda da sikayet vardi, demek ki kitaptan kaynakli.

Son düzenleme:
Matematikte 15 net üstü yapan arkadaşlar, sayısal bölümde hangi dersten başlıyorsunuz? Ben hep fenden başladım çoğunlukla 20-25 dakikada bitirip kalan zamanı matematiğe ayırıyorum. Fen 20 net oluyor matematik ise 13-15 net arası. Kimileri matematikten başla 10 tane çöz sonra feni yap sakin kafayla daha iyi yapılıyor ben 17 mat neti yapıyorum falan diyor. Dün ben de Tonguç geri sayım 3'ün 1. denemesini çözdum
matematikten boşlar dahil 10 soru yaptım fene geçtim üstüne feni yaparken moralim bozuktu 1 yanlış yaptım fenden. Matematik bayağı rezildi 7 net. Bugün de moralim bozuldu ders calışasım gelmedi. Neyse soruya geri dönelim sayısalda hangi dersten başlıyorsunuz?

Matematikte 15 net üstü yapan arkadaşlar, sayısal bölümde hangi dersten başlıyorsunuz? Ben hep fenden başladım çoğunlukla 20-25 dakikada bitirip kalan zamanı matematiğe ayırıyorum. Fen 20 net oluyor matematik ise 13-15 net arası. Kimileri matematikten başla 10 tane çöz sonra feni yap sakin kafayla daha iyi yapılıyor ben 17 mat neti yapıyorum falan diyor. Dün ben de Tonguç geri sayım 3'ün 1. denemesini çözdum
matematikten boşlar dahil 10 soru yaptım fene geçtim üstüne feni yaparken moralim bozuktu 1 yanlış yaptım fenden. Matematik bayağı rezildi 7 net. Bugün de moralim bozuldu ders calışasım gelmedi. Neyse soruya geri dönelim sayısalda hangi dersten başlıyorsunuz?
Sinavlarda amac zor kismi yapabilmek degil, fazla puan toplamak. Feni yap once. Katsayilari ayni, standart sapma 1 netten daha az etkiliyor zaten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı