LGS yetişir mi?

Ne demek sorunuz olursa çekinmeyin.

Kaynak önerme ihtimaliniz var mı mesela premaster matematik ve sinan kuzucu fen bilimleri ilk doz nasıldır. Veya başka kaynak önerir misiniz?

LGS'ye kaç gün kaldı bilmiyorum ama dersi derste dinleyen biriyim. Çalışmadan denemelerim 390-420 arası.
Türkçe 16-19 net.
Fen 14-16 net.
Mat 8-12 net.
İngilizce 10 net.
Sosyal 8-9 net.
Din 8-10 net.
Hiç çalışan biri değildim sadece yazılı haftası çalışırdım hep notlarımda yüksekti.

Günlük 25 soru paragraf çözün.
İngilizce sosyal din ve fenden eksik konularınızı tamamen halledin ve deneme çözün.
Matematiğe ağırlık verin soru çözün deneme çözün video çözüm izleyin.

Günlük 25 soru paragraf çözün.
İngilizce sosyal din ve fenden eksik konularınızı tamamen halledin ve deneme çözün.
Matematiğe ağırlık verin soru çözün deneme çözün video çözüm izleyin.

İngilizce çalışmıyorum İngilizcem iyi.

Selamlar. LGS 2024'te 464 puan alan olan bir öğrenci olarak söylüyorum ki. İlk olarak bu zamanlar çok önemli. 5 ayın kaldı bu 5 ayda konular tabiki yetişir eğer sende o istek var ise. Birkaç popüler soruyu cevaplayayım.

-LGS sınavına nasıl çalışılmalı?
+
LGS sınavına konuları anlayarak düzenli soru çözerek ve en önemlisi yanlış yaptığın soruları anlayarak gitmelisin çünkü doğru hep doğru kalır yanlış ise zamanında geri döner.

-yanlış sorularımı nasıl anlayabilirim?
+
yanlış soruları ilk önce video çözümünü izlersin anlamazsan öğretmenlerine sorarsın. Öğretmenlerin seve seve yardım eder sendeki çalışma ışığını gördükçe.

-LGS için çok korkuyorum ne yapmam gerek?
+
fazla stres seni başarıdan uzaklaştırır tabii ki de stres olacak ama sen bunu yönetmeyi bileceksin. Ek olarak bu stres şu sebepten de olabilir günü güzel geçirmemek çünkü sen günü güzel geçirmezsen yatağına yattığın zaman ben neden bugün elimden geleni yapmadım? sorusu seni strese sokar bu sebeple günü dolu dolu ve planlı geçir.

-planlı nasıl davranabilirim?
+
ben plan için notion uygulamasını kullanıyordum burada pek anlatamam ama kısaca notion kendin yaptığın dijital bir planlayıcı. Ama benim önerim notion kullanmak yerine daha az uğraş gerektiren xtiles kullanman çünkü notionda şablon yapana kadar 1 gününü heba edersin. Xtiles bayağı yeterli senin için.

-yeni nesil matematiği nasıl hallederim?
+Bunun
için koz yöntemini kullan kolay orta ve zor.
1. kolay kaynaktan konuyu anla.
2. orta kaynakla konuyu pekiştir.
3. zor kaynakla yeni nesili hallet.

Bir sorun olursa etiketleyebilirsin.
hocam kolay orta zor kaynaklar önerebilir misiniz

Hocam kolay orta zor kaynaklar önerebilir misiniz?

Kolay: Karekök (çok temeldir kendisi)
Orta: Hız (temel pek sağlam değilse kesin çöz)
Zor: Fenomen B, sinan kuzucu.
Son bir ay kala ya da 2: İkiz sorular.

LGS'ye kaç gün kaldı bilmiyorum ama dersi derste dinleyen biriyim. Çalışmadan denemelerim 390-420 arası.
Türkçe 16-19 net.
Fen 14-16 net.
Mat 8-12 net.
İngilizce 10 net.
Sosyal 8-9 net.
Din 8-10 net.
Hiç çalışan biri değildim sadece yazılı haftası çalışırdım hep notlarımda yüksekti.
Sıkı ve verimli bir çalışma düzeniyle net bir şekilde 450+ çıkarsın. Ayrıca mozaik paragraf çözebilirsin bence gayet iyi kitap. Birde matematikte konu eksiğini minumuma çekip yeni nesillere başla. Ayrıca çözemediğin soruları belli bir yerde öğrenip sakla, belirli aralıklarla dönüp yapabiliyormusun diye bak sorulara,çözemediklerini yeniden öğren ve bunu hepsini öğrenene kadar yap faydasını görürsün. Sen bilirsin ama tavsiyem Sinan kuzucuyu pek çözmene gerek yok. Son olarak fen kazanım eksiğini sıfırla,soru çözüp soru tiplerini öğren net fullersin. Bunları verimli ve düzenli yaparsan 450den çok daha fazla yükselirsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı