LGS'de başarılı olmak için nasıl çalışılmalı?

Kitap okumadan da aynı puanı alırdın muhtemelen.

LGS kimsenin o kadar abarttığı kadar büyük olan bir şey değil. Çalışacaksan her gün 3-4 saat falan çalışmana da gerek yok. Okuldan dönünce özellikle matematiğe bak sorularını çöz. Onun dışında da her gün 45-30 dakika farklı bir derse vakit ayır büyük oranda yeterli olacaktır.

Alamazdım. 1 ay kitap okumaya zaman bulamadım, bu nedenle okuyamadım. O ay soruları tekrar tekrar okusam bile anlamıyordum.

Değil, neden insanları boş yere geriyorsunuz?

2-3 saat yeter mi cidden? 6-7 saat calisiyorum diyen kisiler var, yalan soyluyorlar sanirim. Bir de istedigim lise 459 puanla almiş gecen yil, zorlanmam umarim. Kitap okuma ve paragraf cozme konusuna gelirsek; akici kitaplari sıkılmadan okuyabilirim ayni sekilde "uzu olmayan" paragraf sorularini cozebilirim.
Uzun paragraf gorunce okumaktan cekiniyorum, bunu cozmek gerek.

2-3 saat yeter mi cidden? 6-7 saat calisiyorum diyen kisiler var, yalan soyluyorlar sanirim. Bir de istedigim lise 459 puanla almiş gecen yil, zorlanmam umarim. Kitap okuma ve paragraf cozme konusuna gelirsek; akici kitaplari sıkılmadan okuyabilirim ayni sekilde "uzu olmayan" paragraf sorularini cozebilirim.

Saçmalamayın hocam 6 7 saat nedir? Sizi strese sokmaya falan çalışıyorlardır. Ben ödevler ve günde 2 saat düzenli çalışma ile 0,65 yaptım. LGS'de derece yapmak zor değil, zor olan sınav anında sakinliğinizi korumak, bol bol kitap okuyun.

Düzenli ve verimli şekilde çalışırsanız 2-3 saat arası yeterlidir. Tüm gün boş olduğunuz günler verimli çalışma şeklinizi bozmadan 4-5 saat veya daha fazla da çalışabilirsiniz.

Saçmalamayın hocam 6 7 saat nedir? Sizi strese sokmaya falan çalışıyorlardır. Ben ödevler ve günde 2 saat düzenli çalışma ile 0,65 yaptım. LGS'de derece yapmak zor değil, zor olan sınav anında sakinliğinizi korumak, bol bol kitap okuyun.

Su rutin beni basariya kavusturur degil mi?
Dersi iyi dinlemek ve anlamak.
Eve gelince o gun yapilanlari tekrar edip o konular uzerine 2-3 test cozmek, kazanim testlerinin yaninda fen ve matematik icin yeni nesil cozmek (kac tane bilmiyorum, ne kadar giderse) 25-30 paragraf cozmek. Yatmaya yakin 30 dakika kadar kitap okuyup erken vakitte yatmak.
En basta dediginiz stres olayi olusmustu ama sizlerin sayesinde gecti, siniftan bazi kisiler yaz tatili baslamadan ozel hoca ile 8. sinif konularina baslamisti.

Eve gelince o gun yapilanlari tekrar edip o konular uzerine 2-3 test cozmek, kazanim testlerinin yaninda fen ve matematik icin yeni nesil cozmek (kac tane bilmiyorum, ne kadar giderse) 25-30 paragraf cozmek. Yatmaya yakin 30 dakika kadar kitap okuyup erken vakitte yatmak.
En basta dediginiz stres olayi olusmustu ama sizlerin sayesinde gecti, siniftan bazi kisiler yaz tatili baslamadan ozel hoca ile 8. sinif konularina baslamisti.

Ben yarı tatile kadar yatmıştım özel hoca ile başlamak abartı gibi geldi.

Ben yarı tatile kadar yatmıştım özel hoca ile başlamak abartı gibi geldi.

Özel hocanın çok katkısı olduğunu düşünüyorum ben açıkçası başlangıçtan itibaren.

Soruyu bana sormadınız ama kendi fikrimi belirteyim. Bahsettiğin rutin kağıt üstünde güzel bir rutin, eğer doğru bir şekilde uygulayabilirsen katkısı olacağını düşünüyorum ben. Bir önemli mesele de bu rutini düzenli uygulaman. 1 gün yapıp 1 gün bırakmaman lazım.

Özel hocanın çok katkısı olduğunu düşünüyorum ben açıkçası başlangıçtan itibaren.

Soruyu bana sormadınız ama kendi fikrimi belirteyim. Bahsettiğin rutin kağıt üstünde güzel bir rutin, eğer doğru bir şekildedir uygulayabilirsen katkısı olacağını düşünüyorum ben. Bir önemli mesele de bu rutini düzenli uygulaman. 1 gün yapıp 1 gün bırakmaman lazım.

Sıkıntı yok, farklı fikirler almak da isterim.
Dedigim puana ve yuzdelige ulastirabilecek. Bir rutin yani (459 puan, %3 dilim)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı