LGS'de fen lisesi kazanmak için ne yapmalıyım?

Konu konu çalışmanı öneririm. Örneğin bugün çarpanlar ve katlar konusuna çalış. Konuyu kavra ve daha sonra kendini sıkmayacak şekilde soru çöz. Çıkmış sorulara bak ve çözümlerini incele. Ben ortaokuldayken hiç çalışmadım ve anadolu meslek lisesine gittim. Kafama ders çalışmak lisede dank etti ve şuan kimya mühendisliği okuyorum. Pes etmeyin. Ailelerinizi üzmeyin. :)

Sakın bilmediklerini sallama ben salladıklarım yüzünden matematik berbattı. Çalışmaya bak sen diğer derslere de çalış ama matematiğe biraz daha önem ver. Eğer inanırsan yapabilirsin. Ve fen lisesini kazanamayınca hayat bitmiyor. Ben İmam-Hatip lisesindeyim ve gayet memnunum. Matematiğin kötüyse zaten fen lisesinde zorlanırsın. Ama yinede sen bilirsin.

Fen test kitabı olarak neyi önerirdin?
Merhaba dostlar, bu sene 8. sınıfa geçtim ve LGS var. Dürüst olmak gerekirse şimdiye kadar çok az ders çalıştım, çalıştıysam da verimli geçmedi ne yazık ki. Matematiğim çok kötü, deneme sınavlarında 1-2 neti geçmiyor, fende 3 yanlış gibi, sözel iyi. Ne yapacağımı bilmiyorum ama bir şey biliyorum, kesin olarak fen lisesi kazanmalıyım, yoksa ailem meslek lisesine göndermeyi ve sanayiye vermeyi düşünüyor :( Fen lisesi kazanırsam da PC, monitör, masa, tamamen odamı yenileyeceklerini söylediler. Ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

MEB'in hazırladığı örnek soruları çıktı alıp çözün çözemediklerinizi hocanıza sorun formülünü vs öğrenin daha iyi olacaktır

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı