Fen Lisesi Kazanmak İçin Nasıl Çalışmalıyım?

En eksik olduğun dersten özel hoca tutabilirsin, durumunuza bağlı tabi. Ben ilk LGS'ye giren biri olarak (sistem değişmiş olabilir tabi) günde 100 sorunun üzerine çok nadir çıkıyordum. Yüzde 3lük dilime girdim. Denemelerde kötü sonuç gelirse moral bozma, yanlış yaptığın konulara yönel. Denemelere göre bakılınca ben ancak yüzde 10luk dilimlere girebiliyordum.

Günlük en az 250 soru çok iyi dostum, böyle devam et. Bol deneme ve paragraf çöz, sınavda stres yapma rahatça kazanırsın.
Ben de üniversite sınavına gireceğim şöyle günde 250-300 soru devirsem herhalde İTÜ olacak gibi. Ama fazla yüksekte gözüm yok Akdeniz üniversitesi yeterli benim için :)

Hocam İTÜ mükemmel devirdinizmi hayat sizin.

En eksik olduğun dersten özel hoca tutabilirsin, durumunuza bağlı tabi. Ben ilk LGS'ye giren biri olarak (sistem değişmiş olabilir tabi) günde 100 sorunun üzerine çok nadir çıkıyordum. Yüzde 3lük dilime girdim. Denemelerde kötü sonuç gelirse moral bozma, yanlış yaptığın konulara yönel. Denemelere göre bakılınca ben ancak yüzde 10luk dilimlere girebiliyordum.
Aynen, deneme kısmı çok tuhaftı. 350-380 arası alıyordum genelde ama LGS'de 431 aldım. Deneme sınavlarını yüksek ve iyi yapmaya çalışın, yanlışlarınıza dikkat edip tekrar tekrar çözün lakin deneme sonucundan dolayı çok da moralinizi bozmayın bence. Bazı yayınlar sırf zor soru yapacağım diye ayarını kaçırıp abuk subuk sorular soruyorlar.

Merhabalar ben bu sene LGS sınavına gireceğim. Fen lisesini ailem çok istiyor ve bende onun için didiniyorum çok çalışıyorum günlük 250 soru aşağısını görmüyorum. Ama yine de olduğum denemelerde 380, 420 arası gidip geliyorum. Bana başarılı olabileceğim bir yol gösterir misiniz?
Ailem eğer kazanırsam bana sistem toplayacaklarını söylediler birazda onun için çalışıyorum:D

Dostum bence günlük çözülen soru sayısının bir önemi yok, ben de 2 sene önce sınava girenlerden biriyim. Planlı ve düzenli çalışırsan ve kendine göre bir soru sayısı düzeni hazırlarsan Full bile çekebilirsin 😃. Ben sınava hazırlanırken günde 300 soru çözen (ki doğru mu söylüyordu bilmiyorum) biri vardı sınavda tabiri caizse "tosladı". O 300 küsur puan almıştı ben 470 puan almıştım. Kısacası rehber öğretmenine danışarak ya da kendin bir program hazırlayarak soru düzenini bir plana oturtabilirsin. Ayrıca LGS abartıldığı kadar zor bir sınav değil. Düzenli çalışıp kafan rahat girersen sınav senin için çocuk oyuncağı olur.

Ek olarak şunu da söyleyeyim, bazı günler 100 bazı günler 300 soru çözebilirsin buna takılma. 50 soru bile çözmüş olsan ertesi gün dinlenme gününse dinlen. Bir de Fen Lisesini kazandığın zaman iyi bir üniversite kazanacağın anlamına gelmiyor. Fen Liselerinin artı yönleri iyi hoca kadrosu ve ortamdır. Ortamda herkes çalışır böylece seni de teşvik ederler. Bunu liseye geçtiğinde çok daha iyi anlayacaksın. Normal bir Anadolu Lisesinde 30 kişilik bir sınıfta taş çatlasın 5 kişi sağlam çalışır. Ama Fen Lisesinde sınıfın %90'ı hatta %100'ü çalışır diyebilirim. Benim gözümde Fen Lisesinin tek ve en güzel artısı budur.

Bu arada TEOG'da 456 alarak benden önceki sene 380 küsur puanla kapatan bir AL'ye girdim.(sistemin b*kluğu) Türümüzün tek örneğiyiz liseye en yüksek puanla giren öğrenci biz olduk, bakalım sene sonunda durumlar ne olacak.

Dostum bence günlük çözülen soru sayısının bir önemi yok, ben de 2 sene önce sınava girenlerden biriyim. Planlı ve düzenli çalışırsan ve kendine göre bir soru sayısı düzeni hazırlarsan Full bile çekebilirsin 😃. Ben sınava hazırlanırken günde 300 soru çözen (ki doğru mu söylüyordu bilmiyorum) biri vardı sınavda tabiri caizse "tosladı". O 300 küsur puan almıştı ben 470 puan almıştım. Kısacası rehber öğretmenine danışarak ya da kendin bir program hazırlayarak soru düzenini bir plana oturtabilirsin. Ayrıca LGS abartıldığı kadar zor bir sınav değil. Düzenli çalışıp kafan rahat girersen sınav senin için çocuk oyuncağı olur.
Önemli olan soru tarzı, soru sayısı değil.

Merhabalar ben bu sene LGS sınavına gireceğim. Fen lisesini ailem çok istiyor ve bende onun için didiniyorum çok çalışıyorum günlük 250 soru aşağısını görmüyorum. Ama yine de olduğum denemelerde 380, 420 arası gidip geliyorum. Bana başarılı olabileceğim bir yol gösterir misiniz?
Ailem eğer kazanırsam bana sistem toplayacaklarını söylediler birazda onun için çalışıyorum:D
Soru sayısına göre değil zorluğa göre çözün. Bol bol farklı kaynakları deneyimleyin. Sözel mantık ve paragraf çözün. Basit kaynaklarla uğraşmayın hiç. Bir de Türkçe dışında diğer sözel derslere bakmanıza bile gerek yok dersi dinleyin yeter. Düzenli çalışın 300-400 soru çözmeye çalışın günde.

Ek olarak şunu da söyleyeyim, bazı günler 100 bazı günler 300 soru çözebilirsin buna takılma. 50 soru bile çözmüş olsan ertesi gün dinlenme gününse dinlen. Bir de Fen Lisesini kazandığın zaman iyi bir üniversite kazanacağın anlamına gelmiyor. Fen Liselerinin artı yönleri iyi hoca kadrosu ve ortamdır. Ortamda herkes çalışır böylece seni de teşvik ederler. Bunu liseye geçtiğinde çok daha iyi anlayacaksın. Normal bir Anadolu Lisesinde 30 kişilik bir sınıfta taş çatlasın 5 kişi sağlam çalışır. Ama Fen Lisesinde sınıfın %90'ı hatta %100'ü çalışır diyebilirim. Benim gözümde Fen Lisesinin tek ve en güzel artısı budur.
İşte bu yüzden şu an düşüşteyim. Yurtta aksatmadan derslerimi çalışır ve iyi notlarda alırdım lakin ne zaman şu Covid başladı, okullar tatil oldu benim ders çalışma tempom gitti. Beni motive eden etrafta gördüğüm arkadaşlarımmış meğersem.

Eksik olan konularınız üzerinde daha fazla durun. Günde 180-190 soru çözüyordum, denemelerde 490 civarı alıyordum hep. Sınavda 424 puan yaptım, biraz da size bağlı bir şey.
Woww 🤣 Hiç çalışmadan 416 yapmıştım.Yapamadıklarınızı boş bırakın sözel ve fen bölümü aşırı kolaydı hatırladığım kadarıyla yani en azından ben rahatça yaptığımı hatırlıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı