LGS'de ne yapacağım?

450368

Hectopat
LGS'ye 5.5 ay falan kaldı sanırım. Ve düzgün çalışmaya başlamadım bile. Okulda denemelerde 65 kişide 22. falan oluyorum genellikle matematikte ortalama 10 net yapıyorum Türkçe ortalama 16-17 fen ise 14-15 diğer derslerim iyi denebilir. Konu eksiği olarak kareköklerde biraz eksiğim var bir de matematikte soru çözerken zorlanıyorum maalesef. Ailemin benden çok beklentisi var ve sırf aile sebebiyle korkuyorum. Sizce bu son 5 ayda düzgün bir çalışmayla 450 civarı puan yapabilir miyim? Ayrıca öğretmenlerden konu etütü alabiliyoruz konu eksiği tamamlama konusunda derdim yok. Ama çok korkuyorum.

Düzenli çalışmayla olmayacak bir şey değil fakat burada sizin ne kadar çalışacağınız ve ne kadar kapasiteye sahip olduğunuz gibi etmenler bilinmeden cevap vermek doğru olmaz.

LGS'ye 5.5 ay falan kaldı sanırım. Ve düzgün çalışmaya başlamadım bile. Okulda denemelerde 65 kişide 22. falan oluyorum genellikle matematikte ortalama 10 net yapıyorum Türkçe ortalama 16-17 fen ise 14-15 diğer derslerim iyi denebilir. Konu eksiği olarak kareköklerde biraz eksiğim var bir de matematikte soru çözerken zorlanıyorum maalesef. Ailemin benden çok beklentisi var ve sırf aile sebebiyle korkuyorum. Sizce bu son 5 ayda düzgün bir çalışmayla 450 civarı puan yapabilir miyim? Ayrıca öğretmenlerden konu etütü alabiliyoruz konu eksiği tamamlama konusunda derdim yok. Ama çok korkuyorum.

Puan değil de hedeflediğiniz yüzdeliği belirtirseniz daha gerçekçi tavsiye verebiliriz, bu arada genel yüzdeliğiniz hakkında bilgi verebilir misiniz denemelerde? Çünkü okulunuzun öğrencileri tamamen salmış da olabilir çok çalışkan adamlar da olabilirler, ara dersleri kesinlikle Full'ya da en kötü 1 yanlış yap, matematiğe odaklanırsan kalan sürede 17-18 nete dahi çıkabilirsin az bir süren yok, tabii kapasitene ve nasıl çalıştığına bağlı bunlar. Bir de ne kadar stresli olduğunu ölç ve gerçekçi bir özgüvenin olsun sınav için "ya geçen seneki sınav çok kolaymış bu sene benzer çıkarsa her soruyu yaparım" diye girip %20'lere giremeyen çok kişi gördüm çünkü. Matematikte netlerini yükseltmeye başlayınca artık hazırım ne de olsa diye bırakma daha da üstüne git.

Tek yapman gereken ders çalışmak lgs üniversite sınavına göre 1000 kat daha kolay, lgs'ye çalışamıyorsan daha üniversiteyi hedefleme bu kadar ciddi diyorum çünkü kötü bir puan alırsan düşük kaliteli insanlarla dolu 40-50 kişilik bi devlet okuluna gideceksin ve böyle bi yerde istesende kazanman zor. Önce konu eksiklerini kapat daha sonra yanlışlarına takılmadan orularını çöz, takılmamadan kastım niye yanlış, niye yapamıyorum vs. diye yakınmaman. Günde en az 100 soru çözmen lazım zamanlada arttırmalısın, 450 puan itiyorsan. Bu tavsiyeler senin için uymak veya uymamak senin elinde. Tek yapman gereken öyle yada böyle ders çalışmak.

King bende çalışıyorum bir temelin yoksa çok zor ama başarabilirsin karekök kolay anlarsın ben cebirsel ifadelerde zorlanıyorum mesela ama bir şekil öğrenicez.

Tek yapman gereken ders çalışmak LGS üniversite sınavına göre 1000 kat daha kolay, LGS'ye çalışamıyorsan daha üniversiteyi hedefleme bu kadar ciddi diyorum çünkü kötü bir puan alırsan düşük kaliteli insanlarla dolu 40-50 kişilik bir devlet okuluna gideceksin ve böyle bir yerde istesen de kazanman zor. Önce konu eksiklerini kapat daha sonra yanlışlarına takılmadan orularını çöz, takılmamadan kastım niye yanlış, niye yapamıyorum vs. diye yakınmaman. Günde en az 100 soru çözmen lazım zamanlada arttırmalısın, 450 puan itiyorsan. Bu tavsiyeler senin için uymak veya uymamak senin elinde. Tek yapman gereken öyle ya da böyle ders çalışmak.

Hocam biraz fazla kötümsersiniz, 280-300 puanla falan alan liselerde değilseniz üniversite için ders çalışacak adam çok rahat bulunuyor, ha öyle yerlerden bile bir şekilde çıkan var. LGS'nin çok zor olduğunu iddia edemem ancak yaş durumunu hesaba katmanız lazım, sonuçta üniversite sınavına bu haliyle değil 18 yaşındaki haliyle girecek, çalışırken de geleceğini çok daha fazla önemser şekilde çalışacak.

Merhaba kardesim bende 2022 LGS'ye girdim ilk olarak bu kadar fazla kasma kendini ve oyun oynuyorsan birakmani öneririm ve günde 100 120 soru çözsen (konu temelin iyiyse) sana yeter ben TAA 190 puandan 394 de kadar ciktim cok calismama ragmen çünkü 2. Dönem çalışmaya başladım gidip simdi calismaya baslarsan 450 bile ulaşırsın ve LGS esnasinda o bütün stres 0'a iniyor başarılar dilerim iyi aksamlar

Türkçe ortalama 16-17
19 veya fulle. En fazla 1 yanlış yap ya da yapma ama 19 veya 20 yapman gerek. Çünkü matematik orta seviyede ve matematikte bu yaptığın netlerden daha düşük yapabilirsin.

Bunun geri kalanında sözelin hepsini tam yapmaya çalış.

Matematik 10-12 arası yap ama muhtemelen sınav heyecanı cart curt derken net 7-8 olacaktır (eğer ki o döneme kadar denemelerde 10 net yapıyorsan)

Matematiğin böyle bir durumda olduğunu da varsayarsak Fen Bilimlerini fullemen veya 19 doğru yapman gerekecektir 450 puan için. Eğer ki biraz da şansın varsa Türkçe ve Fen derslerinden senin yaptığın sorularda standart sapma devreye girerse hayli hayli geçersin ama Türkçeyi dediğim seviyede yapmak istiyorsan bolca paragraf çözmen gerekecek ki en az 2 paragraf kitabı bitirmeni tavsiye ederim.

19 veya Full'e. En fazla 1 yanlış yap ya da yapma ama 19 veya 20 yapman gerek. Çünkü matematik orta seviyede ve matematikte bu yaptığın netlerden daha düşük yapabilirsin.

Bunun geri kalanında sözelin hepsini tam yapmaya çalış.

Matematik 10-12 arası yap ama muhtemelen sınav heyecanı cart curt derken net 7-8 olacaktır (eğer ki o döneme kadar denemelerde 10 net yapıyorsan)

Matematiğin böyle bir durumda olduğunu da varsayarsak Fen Bilimlerini fullemen veya 19 doğru yapman gerekecektir 450 puan için. Eğer ki biraz da şansın varsa Türkçe ve Fen derslerinden senin yaptığın sorularda standart sapma devreye girerse hayli hayli geçersin ama Türkçeyi dediğim seviyede yapmak istiyorsan bolca paragraf çözmen gerekecek ki en az 2 paragraf kitabı bitirmeni tavsiye ederim.

Usta denemelerin %90,ı LGS'den daha kolay ben matematikte 6 ila 8 net arasi yaparken 14 yaptim (yazım hatasi yapmisim kusura bakmayin)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı