Ailenin durumu varsa liseyi açıktan bitir veya iyice araştırıp eğitiminin iyi olduğu bir özel okula git. Özel okula gidemem dersen dershane gibi bir yer de olabilir. Sayısala yatkınsan sana iyi matematik ve fizik eğitimi verebilecek birilerini veya bir yeri bulman yeterli. Liseyi açıktan okumanı özellikle tavsiye ediyorum. Devlet okulunda okumak zamanını çöpe atmaktan başka bir şey değil. Sosyalleşebileceğin birçok alan var bu yüzden devlet okulu sosyalleşmek için elzem değil. Bir sürü ücretsiz kurs, seminer, etkinlik vs. oluyor. Kendini bu şekilde donanımlı kapasiteli biri haline getirebilirsin. Bunları söylüyorum çünkü ben cahil ve genel kanıya göre yaşayan kişiler tarafından zamanında yanlış yönlendirildim ve zamanımı nasıl boşa harcadığımı potansiyelimin hiç kullanılamadığını gördüm. Sen de bu tarz bir eğitimden ailene bahsettiğin zaman karşı çıkacaklardır. Henüz bunu nasıl çözeceğimi ben de bilmiyorum ama ailen zeki insanlardan oluşuyorsa devlet okulunda okumanın hiçbir halta yaramadığını kolaylıkla görebilir.