LGS'den 400 ve üstü puan almak için ne yapmalıyım?

Ama benim son yarı çalışma dediğimden kastettiğim, örnek olarak ben sadece son yarı ciddi çalışmaya başlamıştım, ondan önce dershaneye gidiyordum yine iyi yapıyordum. Son dönem günde 2000 civarı soru çözüyordum.
Herhalde hepsi 2 üzeri 2 artı 2 üzeri 3 falandı ya da aşağıdakilerden hangisi sıfattır tarzı sorulardı ?
Evet, kitap okumanı tavsiye etmiyorum. Kitap okumayı önceki senelerde yapabilirdin ama artık soru çözmen gerek. Türkçe netlerin düşükse paragraf soru kitabı al onla ilerletirsin.
Arkadaş çok soru çözüyorsa zaten istese de kitap okuyamaz.
 
Hocam son sene zaten 😂
Tamam işte, geçen senelerde adam akıllı çalışmadım sadece 8. sınıfta yüklendim onda da 380 puan aldım. Birazcık zorlarsan 400 ve üstünü yaparsın.
Çok kasma diyenlere bakma. Düzenli tekrar yapacaksın, yeni öğrendiğin konuları pekiştirmek için test çözeceksin, düzenli olarak her gün belli bir miktar matematik ve paragraf sorusu çöz. Ve en önemlisi kitap oku.
Bunu zaten yapması gerekiyor. Biz ''çok kasma''yı günde 8-9 saat çalışan gençlere diyoruz.
 
Eğer kaliteli sorular çözülüp konu tekrarı yapılıyorsa git. 8 ders olması şaşırttı ama beni.

Ha bir de okul normalde 15:45 de bitiyor sonra 17:00'a kadar okul kursu var bir de bize hafta sonu 8 ders kurs imkanı var ücretsiz müdür inanilmaz önem veriyor her öğrenci fen lisesine falan gitsin istiyor okulda.
 
Ha bir de denemelerde matematik 13 net, fen 12 net, İngilizce, din Full çekiyorum, inkilap 8 net, Türkçe 17 net yapıyorum.


Hocam yani daha çok şundan bahsediyorum öneri olarak okuldan gelince 17:45-19:00 arasi şunu yap şu saat ile şu saat arasi şunu yap gibi.
En çok matematiğe çalış.Onu gittikçe zorlaştırıyorlar.
Ha bir de okul normalde 15:45 de bitiyor sonra 17:00'a kadar okul kursu var bir de bize hafta sonu 8 ders kurs imkanı var ücretsiz müdür inanilmaz önem veriyor her öğrenci fen lisesine falan gitsin istiyor okulda.
Tabii ki ister.Sonuçta okulunun adı duyulacak.Ve 450 puan da az bir puan değil.
 
En çok matematiğe çalış. Onu gittikçe zorlaştırıyorlar.

Tabii ki ister. Sonuçta okulunun adı duyulacak. Ve 450 puan da az bir puan değil.

Hocam zaten her sene 8. sınıfların çoğu fen lisesine gidiyor bu yüzden insanlar artık çocuklarını buraya getiriyor yani şu anda yaşadığım şehirin en iyi devlet okullarından biri belki de en iyisi.
 
Geçen sene girdim sonucum:
Türkçe 18'e 2
Fen 18'e 2
Matematik 5'e 6
İnklap 9'a 1
Din 9'a 1
İngilizce 10'a 0

Sonuç: 380.

Sana tavsiyem hedefin Anadolu lisesi olsun fen liselerinin sistemi çok saçma gidersen sayısal okumak zorundasın bir nevi iyi bir Anadolu kazanmak olsun hedefin bence ben çok memnunum okulumdan.

Sonucumdan anlaşılacağı üzere matematiğe asıl.
 
LGS şu saaten sonra gireceğin en basit sinav olacak lise de keşke LGS gibi olsaydi diyeceksin. :D Yeni nesil sorulari cozmen yeterli zaten klasik soru eğer varsa onlari her turlu yaparsin. LGS icin onemli olan biraz daha da cok soru cozmek degil de soru cozebilmen.
 

Geri
Yukarı