LGS'den 480 puan yapabilir miyim?

Bu arada hazır az zaman kalmışken kitap oku. Haftada 1 kitap birden Türkçe'den tam yaparsın. Din daha kolay gelir. Hayli hayli sözeli tamlarsın. En kötü 430 diyorum sana muhtemelen 470 ve üstü alırsın. Fen riskli bir tercih. Tercihinde dikkat et. Liseye kadar sayısalcıydım bir anda sözele geçtim ne olduğunu anlamadan. Dikkat et.

Hocam yanılıyorsunuz bence, 9. sınıfta kendini keşfedip Anadolu lisesine nakil alan arkadaşlarım var fakat Anadolu'da olup da fene geçmek isteyen geçemiyor öyle bir kural var sistemde.

Puanlı Anadolu'lar feni aratmaz bence. Kontenjan sorunu çıkabilir. Şimdiden bir karar vermeli.

Katılıyorum soruları çok uzun oluyor 1 soru 1 sayfa.

Bir yakınım ilk LGS'ye girmişti; Matematik'te 8 boşu ve Fende 5 boşu vardı, kalanı doğruydu. Yüzde yedilik dilime girmişti bu şekilde.
Sana gelecek olursak %5 yaparsın, kendini çok kasma. Sınavdan önceki 3-4 gün çok az çalış.

Ben 2. LGS'ye girdim. Önceden bazı konulara yazdım hatta kitap kapağı açmadım bile. Sadece kitap okudum. O dönem romanlara aşırı sarmıştım. Sırf kitaplar sayesinde test yüzü görmeden 390 aldım. Bu durumu şu şekilde izah edeyim size. Türkçe öğretmenimiz sınav tarihi vermiş ve ben hasta olduğum dolayısıyla okulda olmadığım için haberi alamamıştım. Pazartesi sürpriz bir sınava girdim resmen. 80 alıp çıktım. Okumak çok önemli. Okuduğunu anlamayan biri şu sınavdan 350 üstü alamaz. LGS harika bir sınav sistemi. Sınav sistemi saçmalık olmasına rağmen. Ezber yeteneğini değil becerini ölçüyor LGS. Test çözerek girilecek sınav değil. Bol bol kitap okuyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…