- Makaleler
- 7
Ben hiç çalışmadan 270 aldım çalışırsan neden almayasın? Bol şans.
Onu çevreye sorarak değil kendinizi fark ederek bulursunuz. Doktor, mühendis = para olarak görülüyor çevrede.Çevrem sayısalda yetenekli görüyor beni. Ve gitmek istediğim bölümler sayısaldan.
Ben hiç çalışmadan 270 aldım çalışırsan neden almayasın? Bol şans.
Hocam yanılıyorsunuz bence, 9. sınıfta kendini keşfedip Anadolu lisesine nakil alan arkadaşlarım var fakat Anadolu'da olup da fene geçmek isteyen geçemiyor öyle bir kural var sistemde.
Bu arada hazır az zaman kalmışken kitap oku. Haftada 1 kitap birden Türkçe'den tam yaparsın. Din daha kolay gelir. Hayli hayli sözeli tamlarsın. En kötü 430 diyorum sana muhtemelen 470 ve üstü alırsın. Fen riskli bir tercih. Tercihinde dikkat et. Liseye kadar sayısalcıydım bir anda sözele geçtim ne olduğunu anlamadan. Dikkat et.
Bir yakınım ilk LGS'ye girmişti; Matematik'te 8 boşu ve Fende 5 boşu vardı, kalanı doğruydu. Yüzde yedilik dilime girmişti bu şekilde.Denemelerde,
Matematik 16, 17, 18 çıkartıyorum genellikle (1 veya 2 boşla).
Fen 17, 18, 19 (en fazla 1-2 boş).
Türkçe 19,20 genellikle (boş bırakmıyorum).
Din 9 genellikle.
İngilizce her zaman 10.
İnkılap her zaman 10.
Bazen daha da kötü oluyor ama genellikle böyle.
Konu çalışıyorum, bol bol deneme çözüyorum.
Dershane, okul, çalışma derken günde 7-8 saat oluyor.
PC 2-3 saat oynuyorum.
Baskı yiyorum ve feci korkum var.
Fen Lisesi gitmem şart, olmazsa en kötü Proje Anadolu.
Öneriniz var mı, sizce iyi yapar mıyım?
Yazılım mühendisi , tercüman veya astronom olmak istiyorum.Onu çevreye sorarak değil kendinizi fark ederek bulursunuz. Doktor, mühendis = para olarak görülüyor çevrede.
Bu sene öyle olmayacak. İşlem ağırlıklı olacakmış. Bir sayfaya 3 soru bile atarlar.Katılıyorum soruları çok uzun oluyor 1 soru 1 sayfa.
Yazılım mühendisi, tercüman veya astronom olmak istiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.