LGS'nin kısaca özeti

Biz de zamanında girdik bu sınavlara çalışarak girdik bir sorun çıkmadı. İstediğimiz liseye yerleştik. Bu denilenlerin aynısını o yıl çalışmayan arkadaşlarımdan da duydum. "Sınav çok zor" falan gibi söylemleri onlar da söylüyordu.

İşin kısası şu adam gibi çalışmayanlar toplanıp sınava laf ediyorlar.

Her şey bu sınava da bağlı değil, çok kafanıza takmayın.

@AJFA hocamın dediği çok doğru.

LGS sorularını liseyi bitirip çözdünüz galiba, sınava girenler 8. sınıfta çözüyor. YKS zamanında çözerlerse onlara da normal gelecek LGS zorluğu. Karşılaştırmak saçma.
8. sınıfı neden bu kadar düşük görüyorsunuz? Liseye geçmeden önceki son adım. :)

Öğrenciler abartıyor. Kendileri yeteri kadar çalışmıyor, sınavda zorlanıyor, sonrasında "Sınav zordu!".

Affedersiniz de kolay sınavın ne anlamı var?

LGS sorularını liseyi bitirip çözdünüz galiba, sınava girenler 8. sınıfta çözüyor. YKS zamanında çözerlerse onlara da normal gelecek LGS zorluğu. Karşılaştırmak saçma.
Sınav zor olabilir ama konuyu açan kişinin yazdığı örnekteki gibi abartıyorsunuz. Kimse size bu yaşta öyle şeyler sormuyor. Çıkın şu abartılı kafalardan.

Şu videoya bakarsan belki biraz da olsa empati yaparsın.

8. sınıfı neden bu kadar düşük görüyorsunuz? Liseye geçmeden önceki son adım. :)

Öğrenciler abartıyor. Kendileri yeteri kadar çalışmıyor, sınavda zorlanıyor, sonrasında "Sınav zordu!".

Affedersiniz de kolay sınavın ne anlamı var?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2004'lü olarak söyleyeceğim ki siz şanslı nesilsiniz. Yine kazanan kazandı ama biz girdiğimizde sınava TEOG kaynaklarıyla girdik ve ona rağmen bence zor değildi. Çalışmadan 300 puan yaptım, eğer kaynak bulabilseydim daha şanslı olabilirdim ama büyüklerim hep TEOG daha kolay diyorlar.

LGS'de çalışmadan 15 mat net yapabilmiştim ama 3 yanlış 1 doğru olayı benim puanımı düşürdü. Biz tercih yaptığımızda bulunduğum şehirde toplam 2 nitelikli Anadolu lisesi vardı. Kalan 7 Anadolu lisesi niteliksiz oldu, hepsi de iyi liselerdi. Şimdi nitelikli lise sayısı arttı, imamhatipler falan. Keşke bir kez daha girme şansım olsaydı. İstediğim Anadolu liselerden biri sınavsız olduğu için yine de kazanmış kadar oldum çok şükür.

Son düzenleme:
Aynı yollardan ben de geçtim. Merak etmeyin. Türkiye halkının birçoğu şikayet etmekten başka hiçbir şey yapmaz. Hep kendileri haklıdır, hep...

Empati diyorsun da biz de girdik bu sınavlara. Söylediğiniz kadar zor bir sınav değil. Tamam bir zorluğu var lakin Nirvana değil yani. Çalışan herkesin yapabileceği şeyler.

Genelde böyle isyanlar az çalışıp sisteme laf atanlardan çıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı