LGS'nin kısaca özeti

8. sınıfı neden bu kadar düşük görüyorsunuz? Liseye geçmeden önceki son adım. :)

Öğrenciler abartıyor. Kendileri yeteri kadar çalışmıyor, sınavda zorlanıyor, sonrasında "Sınav zordu!".

Affedersiniz de kolay sınavın ne anlamı var?
Düşük görmüyoruz, 14-15 yaşındaki insanların lise hayatını şekillendirecek sınava girmesi pek mantıklı değil. Hele bu sınav olması gerekenden zorsa.

LGS birincileri bile zor diyor zaten, zorlandım diyor. 2-3 soru çözmeyle 1. olmuyor sonuçta bunlar.

Profilinize göre 21 yaşındasınız ve girdiğiniz sınav TEOG. Evet, ne anlamı vardı bu sınavın?
Sınav zor olabilir ama konuyu açan kişinin yazdığı örnekteki gibi abartıyorsunuz. Kimse size bu yaşta öyle şeyler sormuyor. Çıkın şu abartılı kafalardan.
Ben konu sahibine bir şey demiyorum, size diyorum. Gereksiz zor sorular var sınavda ve bu belli. Tamam bazen abartılıyor katılıyorum da zor değilmiş gibi konuşuyorsunuz.
Aynı yollardan ben de geçtim. Merak etmeyin. Türkiye halkının birçoğu şikayet etmekten başka hiçbir şey yapmaz. Hep kendileri haklıdır, hep...
İyi de girdiğiniz sınav LGS değil ki. TEOG, aynı sınava, aynı yaşta falan mı girdiniz de yargılıyorsunuz?

Zorluğu bazı yerlerde abartılıyor tamam anladık.

Sınav değişmesiyle hala üstte hangi formül ile çözeceğinizi söylüyor. Ezbere gerek kalmıyor anlayabileceğin üzere. Başka nasıl çözeceksin anlamıyorum? Mantık yürütmek çözdüğüm 2 LGS'de de işe yaradı.
Tamam 2 gün sonra atarsın ama mantık ile yapmamışsan kabul etmem.

Aynı yollardan ben de geçtim. Merak etmeyin. Türkiye halkının birçoğu şikayet etmekten başka hiçbir şey yapmaz. Hep kendileri haklıdır, hep...
Aynı yollardan geçtiysen sınava girmiş kardeşlerine bir geçmiş olsun demek yerine zaten düşük olan morallerini neden iyice düşürmeye çalışıyorsunuz?
Empati diyorsun da biz de girdik bu sınavlara. Söylediğiniz kadar zor bir sınav değil. Tamam bir zorluğu var lakin Nirvana değil yani. Çalışan herkesin yapabileceği şeyler.

Genelde böyle isyanlar az çalışıp sisteme laf atanlardan çıkıyor.
Geçen sene girdim bu sınava. 5. 6. sınıftan beri köpek gibi bu sınava çalışan arkadaşlarım var okuldan sonraki tek rutinleri yemek + ders çalışma. Yaz tatilinde bile günde 10 saati geçerek çalıştırlar. Onlar bile bu sınava çok zor dediler ise daha ne olabilir ki?

LGS liseye giriş için zor bir sınav. Bizim liseye giriş sınavlarımıza bakarsan daha kolaydı. Kendi kardeşim ilk LGS'ye girmişti zamanında.

LGS'ye giren arkadaşlara şunu söyleyebilirim, her sınavda inanılmaz fazla sınavı ciddiye alıp sonra bu kadar kendine baskı yaptığı için sınav esnasında hiçbir şey başaramayacak, ağlayacak ve paniğe kapılacak olanlar olacaktır. En başarısız gördüğünüz ve umursamaz gördüğünüz kişi birçok kişiden yüksek alacaktır.

Ayrıca, girdiğiniz sınav hiçbir değer ifade etmiyor. Güzel bir liseye gitmek isteyebilirsiniz, ben en iyilerinden birine gittim. Hayatınızda lise hiçbir anlam ifade etmiyor, üniversite sınavında da hazırlanırken lisenin neredeyse hiçbir önemi olmuyor. Ki üniversite sınavı da hayatınızda öyle aman aman yer kaplayan bir şey değil. Aileniz, çevreniz size çok önemliymiş gibi gösterebilir bu sınavı. İçten içe hayatınızı etkileyeceğini düşünebilirsiniz ancak etkilemiyor. Sorunlu veya çok kötü bir yere gitmediğiniz sürece bir şey değişmiyor. Para verip en kaliteli okula gitseniz dahi lisedesiniz. Tekrardan bir şey değişmiyor diyeceğim. Yani ne kafanıza takın şu sınavı, ne de sınav bittikten sonra değiştirilmeyecek şeylere üzülün. Sınavda iyi yapanların sevinmesi normaldir ancak çok bir şey elde ettikleri de olmayacak.

Umarım çalışma sürecinizde kendinizi harap etmemişsinizdir. Çünkü zamanında ben ettim ve çok daha faydalı şeyler yapabilirdim o zamanlarda. Lisede güzel okula gitmek elbette güzel şeydir ve önünüzü açar. Ancak bu ne sevinmeye ne de üzülmeye değecek kadar bir avantaj veya dezavantaj değil hayatınızın önemli bir noktası değil onu anlatmaya çalışıyorum.

Sınavınız bittiğine göre kısa süre de olsa rahatlayabilirsiniz. Geçmiş olsun.

İyi de girdiğiniz sınav LGS değil ki. TEOG, aynı sınava, aynı yaşta falan mı girdiniz de yargılıyorsunuz?
Benim girdiğim sınav 2. yapılan LGS. Ona göre yorum yapıyorum. Abarttığınız kadar yok bu sınav. Çalışıp, kendime güvenerek istediğim liseye yerleştim. Etrafımda da böyle insanlar vardı. Her gün oyun oynayıp, 1 saat ders yüzüne bakıp sonra sınava zor diyorlardı. Buradaki çoğu kişi de aynı şeyi yaptı ve şu anda toplanmış sisteme laf atıyor :D

Düşük görmüyoruz, 14-15 yaşındaki insanların lise hayatını şekillendirecek sınava girmesi pek mantıklı değil. Hele bu sınav olması gerekenden zorsa.

LGS birincileri bile zor diyor zaten, zorlandım diyor. 2-3 soru çözmeyle 1. olmuyor sonuçta bunlar.

Profilinize göre 21 yaşındasınız ve girdiğiniz sınav TEOG. Evet, ne anlamı vardı bu sınavın?

Ben konu sahibine bir şey demiyorum, size diyorum. Gereksiz zor sorular var sınavda ve bu belli. Tamam bazen abartılıyor katılıyorum da zor değilmiş gibi konuşuyorsunuz.

Zorluğu bazı yerlerde abartılıyor tamam anladık.
Zor olacak tabii ki, kolay olsa herkes tam puan alır çıkar. Sınav arkadaşım bu, sınav. İyi olanın öne geçtiği, kötü olanın geride kaldığı bir yarış. İyi bir gelecek isteniyorsa çalışılmalı. Daha bu sınava zor diyenlerin gelecekte önüne neler, neler çıkacak...

Ha TEOG, ha LGS; hep isim değişiyor. Aynısı üniversite sınavı için de geçerli.

Aynı yollardan geçtiysen sınava girmiş kardeşlerine bir geçmiş olsun demek yerine zaten düşük olan morallerini neden iyice düşürmeye çalışıyorsunuz?

Geçen sene girdim bu sınava. 5. 6. sınıftan beri köpek gibi bu sınava çalışan arkadaşlarım var okuldan sonraki tek rutinleri yemek + ders çalışma. Yaz tatilinde bile günde 10 saati geçerek çalıştırlar. Onlar bile bu sınava çok zor dediler ise daha ne olabilir ki?
İki şekilde de kendilerine yazık etmişler zaten.Ve o kadar çalışıp hala zor diyorlarsa onlarda bi sıkıntı vardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı