LGS'nin kısaca özeti

Aynı yollardan geçtiysen sınava girmiş kardeşlerine bir geçmiş olsun demek yerine zaten düşük olan morallerini neden iyice düşürmeye çalışıyorsunuz?
Çünkü yeteri kadar çalışmadan durup dururken suçu başka yerde arıyorlar. Bu yanlış davranışa karşı olumlu bir cevap veremem, kusura bakmayın.

Her şeyden çok başarılı olacaksınız diye bir şey yok. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Zor olacak tabii ki, kolay olsa herkes tam puan alır çıkar. Sınav arkadaşım bu, sınav. İyi olanın öne geçtiği, kötü olanın geride kaldığı bir yarış. İyi bir gelecek isteniyorsa çalışılmalı. Daha bu sınava zor diyenlerin gelecekte önüne neler, neler çıkacak...

Ha TEOG, ha LGS; hep isim değişiyor. Aynısı üniversite sınavı için de geçerli.
İsim değişirken sınav zorluğu da değişiyor. Abim var kendisi SBS'ye girdi. Geçen sene ben girdiğimde kitapçığıma bakmak istedi ve ben de verdim. Bizzat kendim ağzından duydum. Oğlum bu sınav bizimkinden daha zormuş dedi. O kadar çalışan insanlar bile acaba kazanabilecek miyim diye aşırı stres yapıyor. Buna ne demeli?

Arkadaşlar, sınavın zor veya kolay olması sizin sıralamanızı ve yüzdelik diliminizi etkilemez. Sadece size zor değil, sadece size kolay değil. Kolay sınavlarda istediğiniz yere girmeniz daha zordur. Çünkü çalışmayan da yakın netler yapacağından sıralama şans işi olur biraz. TEOG LGS SBS kıyası yapmayın lütfen 2021'de.

İyi de girdiğiniz sınav LGS değil ki. TEOG, aynı sınava, aynı yaşta falan mı girdiniz de yargılıyorsunuz?

Zorluğu bazı yerlerde abartılıyor tamam anladık.
LGS tayfanın, LGS sistemine oturup dua etmesi gerek. Eğer LGS sınavını kazanamazsanız yine iyi kötü bir anadolu lisesine gitme şansınız var. TEOG'a giren tayfanın o sınavı kazanmaktan başka hiçbir çaresi yoktu. Düşük puan alan ya rezalet bir meslek lisesine gidiyordu, ya da açıkta kalıyordu ve açıktan okuyordu.

LGS sınavını kazanamadınız mı? Ortalamanız ile güzelce anadolu lisesine gidebilirsiniz. Bu tanılan şans için LGS tayfa ciddi anlamda şanslı. O yüzden kimse LGS sistemine isyan etmesin.

İsim değişirken sınav zorluğu da değişiyor. Abim var kendisi SBS'ye girdi. Geçen sene ben girdiğimde kitapçığıma bakmak istedi ve ben de verdim. Bizzat kendim ağzından duydum. Oğlum bu sınav bizimkinden daha zormuş dedi. O kadar çalışan insanlar bile acaba kazanabilecek miyim diye aşırı stres yapıyor. Buna ne demeli?
Benim yazdığımı okursan cevabını alırsın.

Her yıl tıpa tıp aynı zorlukta olamaz, üç aşağı beş yukarı değişir bu seviye.

Zor olacak tabii ki, kolay olsa herkes tam puan alır çıkar. Sınav arkadaşım bu, sınav. İyi olanın öne geçtiği, kötü olanın geride kaldığı bir yarış. İyi bir gelecek isteniyorsa çalışılmalı. Daha bu sınava zor diyenlerin gelecekte önüne neler, neler çıkacak...

Ha TEOG, ha LGS; hep isim değişiyor. Aynısı üniversite sınavı için de geçerli.
Büyük ihtimal girdiğiniz TEOG:

Geçen sene ki LGS:

Sorun burada, sadece ismi değişiyor sanıyorsunuz içindekilerden haberiniz bile yok ki.

LGS tayfanın, LGS sistemine oturup dua etmesi gerek. Eğer LGS sınavını kazanamazsanız yine iyi kötü bir anadolu lisesine gitme şansınız var. TEOG'a giren tayfanın o sınavı kazanmaktan başka hiçbir çaresi yoktu. Düşük puan alan ya rezalet bir meslek lisesine gidiyordu, ya da açıkta kalıyordu ve açıktan okuyordu.

LGS sınavını kazanamadınız mı? Ortalamanız ile güzelce anadolu lisesine gidebilirsiniz. Bu tanılan şans için LGS tayfa ciddi anlamda şanslı. O yüzden kimse LGS sistemine isyan etmesin.
Hocam sınav o kadar zor değil. Ben 2. yapılan LGS sınavına girmiştim. Düşünün daha 2.'si o sınavın, henüz adam akıllı sorular yok. Geçen sene çıkan sorulara bakabiliyoruz anca. Şimdi LGS için binlerce kaynak var hala çalışmayıp sisteme laf ediyorlar.

Bu arada ben çalıştım ve kendime güvendim. Şu an istediğim lisedeyim. Gayet mutluyum bu sistemden.

LGS tayfanın, LGS sistemine oturup dua etmesi gerek. Eğer LGS sınavını kazanamazsanız yine iyi kötü bir Anadolu lisesine gitme şansınız var. Teog'a giren tayfanın o sınavı kazanmaktan başka hiçbir çaresi yoktu. Düşük puan alan ya rezalet bir meslek lisesine gidiyordu, ya da açıkta kalıyordu ve açıktan okuyordu.

LGS sınavını kazanamadınız mı? Ortalamanız ile güzelce Anadolu lisesine gidebilirsiniz. Bu tanılan şans için LGS tayfa ciddi anlamda şanslı. O yüzden kimse LGS sistemine isyan etmesin.

Ben de bunu yazacaktım, iyi ki de değindiniz çünkü ben sınavsız yerleştim pişman değilim. İstediğim lise sınavsız aldı çünkü. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimal girdiğiniz TEOG:

Geçen sene ki LGS:

Sorun burada, sadece ismi değişiyor sanıyorsunuz içindekilerden haberiniz bile yok ki.
Peki, madem zor, ona göre çalışılsın o halde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı