LGS'nin kısaca özeti

Sınav iyi hoş ama bu örnek sorular veya denemeler ile hiçbir alakası yoktu. Zor muydu tartışılır, daha çok çalışsaydım matematikten birkaç soru daha yapabilirdim. Ama ortalamam zaten iyi olduğu için çok takmıyorum. İyi puan alınır mı, alınır fakat bunun için geceni gündüzüne katıp ders çalışman gerek.

Kaç kere söyledim bilmiyorum ama ben zor olmasın demiyorum. Bazı sorular gereksiz zor. Bunu anlatmaya çalışıyorum sadece.
Hocam bizim girdiğimiz LGS sınavında da bazı sorular zordu. Çalıştığımız için biz rahatlıkla çözebildik o soruları. Biraz dikkat ve çalışma ile hepsi çözülebiliyor. İllaki hata yapabilirsiniz siz de insansınız lakin yaptığınız hatanın suçu sistem değil sizsiniz.

Bu arada böyle konuşuyoruz diye bu sınavı o kadar büyütmeyin gözünüzde. Liseye geçince daha iyi anlarsınız dediklerimizi.

Bruh moment, öyle bir andır ki; LGS sınavında sınıf birincisi ağlayarak 2. oturumun ilk 5. dakikasında sınıftan çıkar ve birkaç fen sorusu hariç hiçbir soru yapmaz. Onu gören öğrencilerin çoğu korkarak stres ve karın ağrısı şikayeti üzerine sınıftan dışarı çıkar ve sınavı bırakır. :(

Arkama baktım, en önde oturuyorum, sınıf 20 kişiyken son 12-13 kişi kalmış. Daha dersin ilk 10. dakikası falan. Benim de bir gözlerim köreldi, karnıma ağrı girdi, ter, kaşıntı, dikkat dağınıklılığı derken ben de dışarı çıktım. Arkadaşlarımı yaklaşık 30 dakika boyunca bekledim. Herkes ağlayarak sınavın ortasında dışarı çıkıyordu. Birkaç arkadaşımı gördüm, en sonundada zil çaldı ve herkes dışarıda derken ben de arkadaşlarla konuşup eve doğru yol alacaktım ama peder oradaydı.
Biraz korku biraz da sağlık lisesine karne notumun yetmesi ile çok umursamadan arabaya binip eve geldim.

Şimdiden LGS ile bir yerler tutturmak isteyen arkadaşlara üzüldüm.

Sözel çok kolaydı ama sayısalda 15 soru bile çözmediğime eminim. Hayali LGS ile alan büyük liseler olan birçok arkadaşımızın bugün canı çok yandı :(

Bu arada okul çıkışı okul kapısında hiç arbede yaşayan var mı? Bizde oldu birkaç arkadaşım dayak yedi.

Aynısını yaşadım neredeyse, sınıfımda sürekli birinci olan hatta bir söylentiye göre günde 13 saat çalışan kız ağlayarak çıktı sınavdan.

Kaç kere söyledim bilmiyorum ama ben zor olmasın demiyorum. Bazı sorular gereksiz zor. Bunu anlatmaya çalışıyorum sadece.
Galatasaray Lisesi, İzmir Fen, İstanbul Erkek Lisesi vb. en yüksek seviyedeki okullara alım sürecinde yığılma olmaması için "gereksiz zor" diye nitelendirdiğiniz soruların sınavda yer alması şart.

Söylediğiniz kadar zor değil demişsiniz bende düşündüğünüzden daha zor dedim. Burda oturup kavga mı edelim şimdi zor veya zor değil diye?
Sana göre zor olan şey çalışana göre kolay onu diyorum ben de. Yanlış anlama ama her gün oturup ders çalışmak yerine internette takılıp oyun oynarsan bu iş olmaz.

Ben de çalıştığım dönem arada oyun oynuyordum lakin sadece böyle "boş" gezip sonra sisteme laf etmedim. Çünkü sınavın nasıl olacağını az çok kestiriyordum ve buna göre çalıştım.

Şükür istediğim liseye yerleştim ve gayet mutluyum.

Liseye geçince de iş bitmiyor bu arada. Hani rahatlarsınız diyor ya hocalarınız tamamen yalan. Lise derslerine ve sınavlarına hazırlanmanız lazım yoksa ilk seneden kalırsınız okulda.

İstediğim liseye gidersem babam 20 bin TL'ye bilgisayar alacaktı ama hayal oldu. Sanırsam sayısalda 6 boş var, berbat geçti sayısal, sözeli de çok kolaydı
Sadece matematik 20 soruyu 19 sayfaya sığdırmayı becermiş adamlar daha ne yapsınlar en zor denemelerde bile 470-480 alan ben bile sayısalı kötü yaptım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı