LGS'nin manyak zorluğu

Dostlar, sınavı bir IQ testi gibi düşünmeyin. Sınav, sadece bu adam çalışmış mı diye bakıyorlar. Yani ben düşük aldım ben aptalım diye kendinizi hayattan soğutmayın. Ben 145 IQ'ya sahibim, LGS 2022'ye çalışmadım ve 380 puan aldım. Zekânın sınava bir gram bile etkisi yok. İşleyen demir pas tutmadığı sürece üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Ama yok ben çalışmaktan sıkılıyorum diyorsanız da haklısınız. Bilmem kaç milyon tane harf ve sayı görüyorsunuz insanın içini ölümden bile daha çok sıkar. Burası Türkiye. Her şeyin çok zor olduğu bir ülke burası. Ya burada hayatta kalmayı başaracaksın. Ya da ömür boyu mutsuzluğa ve zorlanmaya mahkûm kalacaksın.

Şuan dokuzuncu sınıfsın anlaşılan. Sınav zor değildi. Matematiği kolaydı.
Adam 0.5'lik dilime girmiş. Daha ne yapsın?
Dostlar, sınavı bir IQ testi gibi düşünmeyin. Sınav, sadece bu adam çalışmış mı diye bakıyorlar. Yani ben düşük aldım ben aptalım diye kendinizi hayattan soğutmayın. Ben 145 IQ'ya sahibim, LGS 2022'ye çalışmadım ve 380 puan aldım. Zekânın sınava bir gram bile etkisi yok. İşleyen demir pas tutmadığı sürece üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Ama yok ben çalışmaktan sıkılıyorum diyorsanız da haklısınız. Bilmem kaç milyon tane harf ve sayı görüyorsunuz insanın içini ölümden bile daha çok sıkar. Burası Türkiye. Her şeyin çok zor olduğu bir ülke burası. Ya burada hayatta kalmayı başaracaksın. Ya da ömür boyu mutsuzluğa ve zorlanmaya mahkûm kalacaksın.
Gerçekten 145 IQ musunuz?

LGS sınavı gerçekten zor, girecek öğrencilere başarılar diliyorum. İyi liseye gidemezseniz de üzülmeyin, dünyanın sonu değil. Galatasaray Lisesi gibi liselere gitmediğiniz sürece gittiğiniz lisenin çok da bir anlamı yok. Bu tarz liselerden mezun olmadığınız sürece CV'ye okuduğunuz liseyi yazmıyorsunuz zaten.

Liseyi kimse merak etmiyor zaten hocam.

Hocam o sınavlara neye göre sokuyorlar?
Velimizin mi göndermesi lazım? Olayı ne?
Tablette önüme şekil falan koyuyorlar bu şekle hangisi gelmelidir diyor. Gereksiz ve saçma.

Velinin izin vermesi lazım

Bilsem sınavına girenleri Amerika'ya gönderip eğitimlerini orada devam ettiriyorlar. İşte Max MEB.

Tablette önüme şekil falan koyuyorlar bu şekle hangisi gelmelidir diyor. Gereksiz ve saçma.

Velinin izin vermesi lazım

Bilsem sınavına girenleri Amerika'ya gönderip eğitimlerini orada devam ettiriyorlar. İşte Max MEB.
Yok hocam.
Mesela hoca bu çocuk zeki deyip MEB'e bildirimde bulunup da mı sınav yapılıyor?
Yoksa veliniz mi benim oğlan zeki deyip başvuruyor?
O dediğiniz şekiller falan işte onlara nasıl tepki verdiğinize göre falan IQ'nuzu ölçüyorlar.
Hiç olmadım ama biliyorum.

Max MEB işte. Önce TC'de eğitim verse yüksek lisans, doktora için gönderse neyse.
Sonra adam dönmüyor.
Ben olsam ben de dönmem.
Bunu Osmanlı da uyguladı. Giden gelmiyor ki.

Yok hocam.
Mesela hoca bu çocuk zeki deyip MEB'e bildirimde bulunup da mı sınav yapılıyor?
Yoksa veliniz mi benim oğlan zeki deyip başvuruyor?
O dediğiniz şekiller falan işte onlara nasıl tepki verdiğinize göre falan IQ'nuzu ölçüyorlar.
Hiç olmadım ama biliyorum.

Max MEB işte. Önce TC'de eğitim verse yüksek lisans, doktora için gönderse neyse.
Sonra adam dönmüyor.
Ben olsam ben de dönmem.
Bunu Osmanlı da uyguladı. Giden gelmiyor ki.
IQ testlerine göre eleman çağırıyorlar. Sülale de sınava onay verince çocuk sınava giriyor.

IQ testleri hastanede oluyor. İlkokuldayken bilsem sınavı olmuştum, ben de dahil sınıftan 5 kişi girmişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı