LGS'ye 1.5 ay kala 420 yapılır mı?

LGS'ye 1.5 ay var netlerim iyi fakat İngilizce ve matematiği bir türlü yapamıyorum.
Matematik çalışsamda yeni nesil yapamıyorum.
İngilizce anlamıyorum nasıl çalışmam gerektiğini de bilmiyorum.
Denemelerde genelde 380 civarı yapıyorum bir türlü yükselmiyor.
İstediğim lisenin taban puanı 425.
Eğer bir tavsiyeniz varsa yazar mısınız?

Bende seneye gireceğim mat fen yaparım İngilizce kısmende olsa halledebilirim tarihide yaparım ama Türkçe 🥲

Matematik'ten anlamıyorsanız Matematik zorlamanın manası yok bence, İngilizce çalışın en azından İngilizce'den toparlayabilirsiniz.

Düzenleme: Hem ileride de işinize yarar ingilizce.
Kusura bakmayın matematik zorlamadan hiç bir sınavda başarı elde edemezsiniz.

Hepinize tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ingilizcem yükselmeye başladı matematiktende bir arkadaşımdan yardım alıyorum paragrafa da yoğunluk verdim günde 150 civarı soru çözüyorum arttırmaya çalışıcağım biraz yoğun oluyorum hem okul hem dershane.

Kusura bakmayın matematik zorlamadan hiçbir sınavda başarı elde edemezsiniz.

Matematiğe yoğunluk verdim.

Bende seneye gireceğim mat fen yaparım İngilizce kısmende olsa halledebilirim tarihide yaparım ama Türkçe 🥲

Türkçe yaparsın zor değil sadece paragraf çözmen lazım.

Elinden geldiğince matematiği yapmaya çalış, fen bilimlerini en fazla 35dk ver(zorlar ama uğraşınca oluyor ben 20-25dk da bitiriyordum.) Kolay sorulardan başla, zor olanı atla. Sonra tekrar dönüp bir daha oku bir daha dene. Gerçekten çözemediysen boş bırak.

İngilizce çoğunluk ezbere dayalı ama sana ilginç bir fikir vereyim, oyunları İngilizce oyna. Her türlü faydası dokunuyor.

Fen 20dk sürüyor.

Matematiği kesinlikle bırakma, yapamıyorum deyip bir kenara atma çünkü asıl eleyici ders o. Matematikten 1 net fazla yapıp birçok kişinin önüne geçebilirsin. Sana tavsiyem yeni nesil soru çözüm videoları izlemen, çözemiyorsan bile bu videolar sana bir fikir verecektir. İngilizcede ezberlemen gereken birkaç kelime var, onun dışında da bir şey yok, kelime ezberi yapıp soru çözmen lazım. Sana tavsiyem yapamıyorum deyip bir kenara atmaman, aksine üstüne gitmen. Kendi LGS sürecimde ben de birçok soruyu yapamıyordum, ama bir süreden sonra çözebilmeye başladım.

LGS de fen lisesi kazanmış biri olarak konuşuyorum, son 1.5 ay ben de senin gibiydim (%1.9'a girmiştim ve 430 puanım vardı.). Günde 200 soru çözüyorsan gayet yeterli, ama bu 200 sorunun çoğu inkılap veya Türkçe gibi derslerse sıkıntı, asıl matematiğe yoğunlaşmanı tavsiye ederim. Ve bir de girmek istediğin lisenin puanına değil yüzdeliğine bak, çünkü önemli olan O, bir sene %1 ile alan lise sonraki sene %3'e çıkabilir, normalde 420 ile alan bir liseye 400 le de girebilirsin 450 ile de, tamamen sınavın zorluğunu ve o sene giren kişilerin başarı oranına bağlı.

Soru bana sorulmamış ancak gene de cevaplamak istiyorum çünkü bende aynı süreçten geçmiş biri olarak ne hissettiğini anlayabiliyorum. Benim girdiğim dönem süper 8, nar ve hız yayınları tam sınav ayarındaydı, bir de internette bir sürü Online deneme var, biraz araştırırsan bulabilirsin hatta belki ben de atarım, eğer bilgisayar ekranından çözmek ile ilgili bir sorunun yoksa bakabilirsin, haftada 2 deneme cidden çok az mümkünse günde en az 1 deneme çözmeye çalış.

Son 1.5 ay bunun için biraz geç değil mi?

Inkılap ve dini evde çözmüyorum sadece matemetik fen paragraf İngilizce falan çözüyorum onun dışında istediğim lisenin taban puanı %6 girdiğim deneme sayısını arttırdım haftada 5 deneme falan oluyorum.

Son düzenleme:
Matematikte yeni nesili işleme döksem yaparım ama ne dediği çok karışık geliyor.

Dayi çok fazla soru çözmen gerekli 1.5 ayda eğer her gün normalde cozdugunun 2-3 katı kadar cozersen toparlayabilirsin. Matematik öyle diğer dersler gibi değildir, temelinde konuyu iyi anlama %10, soru çözüm %90 vardır gibi düşünebilirsin. Keşke sene başından baslasaydin düzenli soru çözmeye. Ama yine de geç değil kendine güven, inan ve azmet. Başarılar diliyorum.

LGS'ye 1.5 ay var netlerim iyi fakat İngilizce ve matematiği bir türlü yapamıyorum.
Eğer bir tavsiyeniz varsa yazar

Eğer bir tavsiyeniz varsa yazar mısınız?
425 yapar mısın bilmem ama düzenli çalışırsan, ve daha fazla çalışırsan kesinlikle daha yüksek bir puan alırsın. Geçen sene üni sınavına girdim ve sadece 2. Dönem ders çalışarak 14k yaptım. Ne yazık ki yapıcak tek şey anlayana kadar çalışmak. Yeni nesil matematik soruları için problemi işleme dökmek gerekiyor, video çözümlü birkaç kitap almanı ve bitirmeni öneririm. Bir konuda ne kadar farklı soru görürsen o kadar aklında kalır. İngilizcede ise deneme çöz, sınavda tamamen denemelerde öğreneceğin kelimeler çıkacak, ve soru tarzı aynı olucak. Daha spesifik sorarsan yardımcı olabilirim ing öğretmenliği okuyorum. Ayrıca biliyor musun bilmem ama puan odaklı değil net odaklı çalış, çünkü benim aldığım puanı bir önceki sene alsaydım Odtü'de falan okuyordum şu an.

Dayi çok fazla soru çözmen gerekli 1.5 ayda eğer her gün normalde cozdugunun 2-3 katı kadar cozersen toparlayabilirsin. Matematik öyle diğer dersler gibi değildir, temelinde konuyu iyi anlama %10, soru çözüm %90 vardır gibi düşünebilirsin. Keşke sene başından baslasaydin düzenli soru çözmeye. Ama yine de geç değil kendine güven, inan ve azmet. Başarılar diliyorum.

Normalde çözdüğünün 2-3 katını çözmesi ona yarardan çok zararı dokunur ben LGS'den sonra anladım ki önemli olan çok soru çözmek değil düzenli soru çözmek olay, bu arkadaşta geç kalmış fakat hala 425 ve üzeri alabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı