LGS'ye 2.5 ay kala 500 puan yapmak mümkün müdür?

LGS aslında kolay bir sınav. Öğrenciler LGS sınavını gözlerinde çok büyütüyor. Sana vereceğim en iyi tavsiye kitap okuman ve paragraf sorusu çözmen. Bunları sakın ihmal etme. Günlük kaç soru çözeceğini yazıyorum:

  • Türkçe Dil Bilgisi: 30 soru
  • Paragraf: 70 soru
  • Matematik: 60 Yeni nesil soru
  • İnkılap: 50 Soru
  • Din: 50 Soru
  • İngilizce: 50 Soru
  • Fen: 90 Soru
  • 50 sayfa kitap okuma
Toplamda 400 soru yaptı.
Hocam okulun olmadığı gün dediğiniz yapılırsa hakikaten 500 alınır ama okul varken imkansız bunları yapması. Bu arada 60 Y.N.S gerçekten fazla ama Y.N.S matematik sorularında zorlanıyorsa 60 çözmeli. Örneğin bu programı benim günlük programıma benziyor:
-50-90 arası fen(bu baya değişiyor iyi olduğum konuda 90 ama zor yayınlarsa 60)
- 35-40 Y.N.S Matematik sorusu
-35 Paragraf
-15 dil bilgisi(dil bilgisinde pek sıkıntım yok o yüzden)
-1 Türkçe deneme
-Bir gün inkilap bir gün din yapıyorum(80 soru)
Ortalama 200-250 soru okul günü
Okul yokken:
- Tam deneme
-35 Y.N.S Matematik sorusu
-35 Paragraf
-15 Dil bilgisi
-40 Din/ 40 İnkilap
-50 Fen
Ortalama 300 soru, tabi bu sayı kişiden kişiye değişir eğer matematikte eksiğin varsa arttır, Türkçede eksiğin varsa onu arttırırsın vb.
470+ mümkün. 500 tam biraz şans işi ama o da mümkün denebilir.
Hocam katılıyorum yani heyacanının az olması lazım, uykusuz olmaman lazım, o gün kendini iyi hissedeceksin, hava güzel olacak ve açık olacak, çimler uzun olacak, vaka sayısı 10 binden az olacak😂. Şaka şaka ama ilk 3’ü önemli şeyler.
 
Son düzenleme:
Sadece 1.dönem falan mı çıkacak yoksa tüm konular mı? Eğer sadece birinci ünite falansa canlı derslere girme derim. Matematikte zorlanıyorsan birkaç yayın önerebilirim. Tabii yasak değilse.
 
İmkansızlığını göz önünde bulundurursak olmaz gibi. Yine de var mıdır bir umut sizce? Günlük 10 saate vurmayı umuyorum.

Hocam mümkün sayılabilir de hayatsız gibi çalışıp konu tekrarı yapmanız lazım umarım iyi bir şey yapabilirsiniz ama en az 11-12 saat arasında çalışmanız lazım (üstüne biraz da konu tekrarı)
 
Çanakkale/Ayvacık fen lisesini istiyorum. Olmazsa rahmi kula gibi iyi Anadolu liselerini istiyorum. Asıl hedefim ayvacık fen lisesi. Evime 1.5 saat mesafede.

Ben daha 7. sınıf iken babam gözetmen öğretmen olmuştu. Bana okuldan LGS kitapçığı getirdi. Sözel sonucum(daha 7. sınıf iken):
Türkçe 16D 2Y 2b.
İnkilap 8-9D 1-2y
İngilizce 9D 1y.
Din 10D.

Bende bolluk hocam aynı şehirdeyiz 🙂 umarım istediğiniz liseyi kazanırsınız.
 
Ben geçen sene girdim Türkçede mantık bulmaca sorularına dikkat et onun dışında bütün sözel bölümde toplasan 5-6 tane anca bilgi sorusu vardı. Fen çok zor değildi ama tamamen bilgiydi, matematik ise ölüm şimdiden başarılar dilerim 500 pek sanmıyorum o matematik var ya hayata küstürüyor insanı. Ama başarılar dilerim çalışırsan yapabileceğin bir sınav açıkçası.
 
Hocam 8. sınıfsınız konular oldukça kolay olmalı 2 ayda adam gibi çalışırsanız rahat 400-475 arası yaparsınız.
Ben 1 sene boyunca neredeyse yatarak(toplam 1.5 test kitapı bitirerek) 446 puan aldım ama o zaman dersler yüzyüze olduğu için adam gibi dinliyordum ve ben biraz başarılı bir öğrenciydim. Eğer adam gibi dinlediyseniz 2.5 ayda çalışarak yapabilirsiniz.
 
Ben çalışmayı hayatım boyunca hiç beceremeyen biri olarak 2 sene önce girdiğimde 454 almıştım o da sadece derslerimi dinleyerek ve son ay 10 a yakın deneme çözerek. Yani kişiden kişiye değişir kesin bi cevabı olacağını sanmıyorum.
 

Geri
Yukarı