LGS'ye az kaldı ve çalışamıyorum!

Bende kendimi o zamanlar alamıyordum oyundan ve bilgisayardan. Eğer bakmaktan kendini alamıyorsan direk sil oyun ve sosyal medya uygulamalarını. Hayatından hiçbir şey kaçmayacak ve ek olarak faydasını göreceksin, iyi bir liseye yerleşeceksin. Ara sıra bakarım vakit geçririm deme direk sil uygulamaları. Bir kere başladın mi hep aklın oyunlarda sosyal medyada kalıyor. Onun dışında kendini iyi bir lise kazanmanın geleceğin için çok önemli olduğunu kendine hatırlatarak ders çalışmaya motive olabilirsin. Bu arada kendini sakın kaptırma "vah ben 3 ay kaybettim, napıcam konular yetişmicek, niye 3 ay oyun oynadım, vs.". Zaten 8. sınıf konularından sorumlusunuz sadece onu da başarabilirsin. Sadece planlı ve iyi bir şekilde çalışman gerekiyor. Süreci iyi değerlendirebilenler, sakin kalıp nasıl ders çalışacağına dair program yapabilenler, gününü nasıl geçirebileceğini ayarlayabilenler kazanıyor.
 
Herkes sınavlara nasıl gireceğim derdindeyken hashtagler sayesinde iptal oldu neyi savunuyorusn.
O basit bi yazılı iken bu hayatın önemli sınavlarından ayırt edemiyor musun? Diyelim sınavlar olmadı 1 milyon öğrenci nasıl yerleşecek? O zaman herkes fen lisesi isteyecek ne olacak?
 
O basit bir yazılı iken bu hayatın önemli sınavlarından ayırt edemiyor musun? Diyelim sınavlar olmadı 1 milyon öğrenci nasıl yerleşecek? O zaman herkes fen lisesi isteyecek ne olacak?

Adrese dayalı harika liseler var.
 
Oldum. Daha çok gün var havasına girersen düşük alıyorsun. Denenmedi ama onaylandı. 30 gün bile kalsa sen aynı tempoda çalış. Aynı tempoda derken sıkı yani. Kendine bir program kur, diyelim derslerin 15:00'da bitiyor. 16:00'a kadar dinlen, telefonla vakit geçir. Ondan sonra programına başla. Programı da şöyle hazırlayabilirsiniz, tüm derslerin tüm konularını bir kağıda yaz. O kağıtta mesela bu gün Matematik, Türkçe ve Din kültürü çalış. O dersi anlamıyorsan ağırlık ver. Mesela matematik. diyelim haftada 6 gün çalışacaksın, bunun 3 gününde matematik kesin çalışman gerekiyor. Ondan sonra fen geliyorsa fen koy.

Mesela
Pazartesi
16.00 - X > Matematik
O konuları yazdığın kağıtta ilk Matematik konusu neyse bu gün onu işle. YouTube'dan videolar izle, not al, test çöz ve uyumadan tekrar et.
Diğer dersler için de bunu yap. Bir günde 3 ders çalış. Zamanın az kaldığını ve kendine güvendiğini düşünüyorsan hedefin de büyükse 4 çalış.

Bitti be. 😎
 

Yeni konular

Geri
Yukarı