LGS'ye az kaldı ve çalışamıyorum!

LGS çok değişik bir sınav bana göre. Çalışan da 350 alıyorum, çalışmayan da 350 alıyor. Çok değişik. Bana kalırsa çalışma ve 6 ayını mutlu mutlu eğlenerek geçir. Ben 2 sene önce LGS'ye çalışırken 1. dönem full çalıştım, günde 4-5 saat düzenli çalışıyordum. 2. dönemde ders çalışmaktan sıkıldığım için PC kurdum full PC oynadım. Sonuç olarak istediğim okula gittim.
 
LGS çok değişik bir sınav bana göre. Çalışan da 350 alıyorum, çalışmayan da 350 alıyor. Çok değişik. Bana kalırsa çalışma ve 6 ayını mutlu mutlu eğlenerek geçir. Ben 2 sene önce LGS'ye çalışırken 1. dönem full çalıştım, günde 4-5 saat düzenli çalışıyordum. 2. dönemde ders çalışmaktan sıkıldığım için PC kurdum full PC oynadım. Sonuç olarak istediğim okula gittim.
Siz gittiniz diye herkes gidemiyor maalesef.
 
Boşuna çalışma derim. Bizim okul birinci ve ikincileri bizim sınıftaydı. Biri 380 aldı, biri 370. Bizim sınıfın en zekilerinden birisi yine, onlardan daha çok aldı mesela 390'mı ne. Okul puanına önem ver. Hepsi okul puanıyla gitti.
 
Selamlar sevgili Technopat üyeleri, LGS'ye yaklaşık 6 ay gibi bir süre kaldı ve bende çalışmaya karar verdim, tek sorun 3 ayı çöpe atmış olmam. sürekli bilgisayar oyunlarında vakit geçirdim ve 3 ayımı çöpe attım. 1 Ocak'tan itibaren programlı çalışmaya başlamak istiyorum ancak sürekli bilgisayar/telefonla ilgilenmekten derslerime bakamıyorum, nasıl uzaklaşabilirim? 6 ayda 400 puan kadar yapmak istiyorum ki matematiğim berbat, ilk üniteleri dahi bilmiyorum. Gerekli kaynakları tek başıma almaya çalışıyorum (testler, soru çözmem de yardımcı olacak notlar vs.) sizin önerileriniz nelerdir, siz daha önce bu durumda olduysanız ne yaptınız bilgilendirir misiniz?
İrade sahibi olman gerek. Burda kimse şunu demez " dostum şunu yaparsan telefona bakmazsın ve ders çalışırsın" . Böyle bir şey yok. Kendi kararını ver. Telefonundaki tüm sosyal medyayı , oyunları sil. Aynı şekilde bilgisayarındakileri. Hızlı bir biçimde kendine ders programı oluştur ve çalışmaya başla. Unutma ki kimseye ders çalışmak kolay gelmiyor. Bu iş zahmet istiyor. Emek olmadan yemek olmaz.
Boşuna çalışma derim.
20 yaşındayım daha kötü bir tavsiye / yorum görmedim.
LGS çok değişik bir sınav bana göre. Çalışan da 350 alıyorum, çalışmayan da 350 alıyor. Çok değişik. Bana kalırsa çalışma ve 6 ayını mutlu mutlu eğlenerek geçir. Ben 2 sene önce LGS'ye çalışırken 1. dönem Full çalıştım, günde 4-5 saat düzenli çalışıyordum. 2. dönemde ders çalışmaktan sıkıldığım için PC kurdum Full PC oynadım. Sonuç olarak istediğim okula gittim.

Arkadaş zaten birkaç ayını eğlenerek geçirmiş. Hedefini az çalışarak tutturduğunu söyleyenlerin ya hedefi küçük oluyor ya da yalan söylüyorlar (az çalıştıkları konusunda).
 
LGS'ye girmeme daha bir yıl var fakat her türlü sınavda son anda çalışıp konuları ezberliyorum, sınavdan çıkınca unutuyorum, evet hiç bir şey öğrenmemiş oluyorum ama genelde işe yarıyor yani ezber yapabilirsin.
 
Buradan verilecek hiçbir tavsiyeyi dinlemeyeceksin çünkü sende irade ve disiplin yok, ailene söyle elinden zorla alsınlar.
 
Selamlar sevgili Technopat üyeleri, LGS'ye yaklaşık 6 ay gibi bir süre kaldı ve bende çalışmaya karar verdim, tek sorun 3 ayı çöpe atmış olmam. Sürekli bilgisayar oyunlarında vakit geçirdim ve 3 ayımı çöpe attım. 1 Ocak'tan itibaren programlı çalışmaya başlamak istiyorum ancak sürekli bilgisayar/telefonla ilgilenmekten derslerime bakamıyorum, nasıl uzaklaşabilirim? 6 ayda 400 puan kadar yapmak istiyorum ki matematiğim berbat, ilk üniteleri dahi bilmiyorum. Gerekli kaynakları tek başıma almaya çalışıyorum (testler, soru çözmem de yardımcı olacak notlar vs.) sizin önerileriniz nelerdir, siz daha önce bu durumda olduysanız ne yaptınız bilgilendirir misiniz?

Bende sen gibiydim ben son 3 ay kala çalıştım ve 388 aldım tek yapman gereken PC'yi bir ödül olarak görmen eğer LGS'de 400 puan alırsam PC ve diğer teknolojik aletlerle oynayabiliceğim de kendine ben böyle yapmıştım.

Son 15 gün çalışarak (ben son 15 günlerin ada mıyımdır 😏. Pybs'de son 15 gün çalıştım ondanda 404, 5 aldım. ) 381(hocalar tebrik etti ama pek de iyi değil) aldım. 2 sene çalışanın ne not aldığını bilmiyorum(hepsinin bir dediği diğerini tutmuyor) ama benden düşük aldığını biliyorum. Şöyle deyim yeni nesil soruları anlayamıyorsan matematiğin temelini öğren yeter (hemen linçlemeyin, konuyu fevkalade bilen bile soru tipi yüzünden batıyor). Hangi derslerin iyi ise üstünde titre. Türkçe zaten 15 soru mantık ve paragraf. Benim fen her zaman iyi olmuştur. Ona çok çalışmadım. 6 ay hiç kısa bir süre değil. Ama her şey sana bağlı. 15 günde günde 10 saat çalışarak milletin 2-3 ayda çalıştığını çalıştım(ama çalış öğren, kendini avutmak için değil, başarılı olmak için çalış).
 
Sınava girenler dahi yanlış hedef koymuş. Öncelikle 400 puan bir ölçüt değildir, yüzdelik dilim bir ölçüttür. O sene çok zor sorarlar, örneğin Ankara'nın en iyi lisesi olan Ankara Fen'e giren birinci öğrencinin puanı 450'dir. Önemli olan yüzdelik dilim, herkes aynı sınava giriyor çünkü. Mesela 2018 LGS sınav soruları zordu, dolayısıyla o dönem okula girenlerin puanına bakarsanız diğer senelere göre oldukça düşüktür. Diyelim ki bu sene çok kolay soruldu, 450 puan ile %20 dilimin içinde olduktan sonra puan hiçbir işe yaramaz.
 
İki sene önce çalışmadan 385 aldım. Sana tavsiyem matematik dışındaki derslere çalışma. Ben matematikden 3 net yaptım, fen ve Türkçe çalışmadan 19 net.
Matematiğe de 4 ay çalışsan 15 net çıkartırsın. Fene 1 ay çalış, Türkçeye çalışmana gerek yok. 100 tane paragraf sorusu çöz, zaten 15 net çıkartırsın.
İnkılap tarihine 1 hafta göz gezdir, 7 8 net yapsan yeter.
Dine çalışma.
İngilizce 1 hafta çalışmayla 10 net yaparsın.
Kolay gelsin. Benim şu anki aklım geçen senede olsa 490 falan yapardım.
Hep gözümde matematik asla yapamayacağım bir şey olarak gözüktü. O yüzden hiç çalışmadım, diğer derslere ağırlık verdim. Sınava girince fen ve Türkçe beni zorlar diye düşündüm. Ama koklayarak çözülecek basitlikte. Sınavda çalışmadan yapamayacağın tek şey matematik. Ona da 4 ay çalışsan emin ol 15 netin üzerinde çıkartırsın. Çok basit bu sınav ama millet büyüttükçe büyüttü. Diğer üyeler ne yazmış okumadım ama bana ters bir şey dedilerse dinleme onları beni dinle.
Ayrıca sınava çalışmana gerek yok. 400 puan alanla 150 puan alan aynı okula gidiyor. Bu sınavı yapanı Vatan'a ihanetten idam etmeleri gerek. Ülkenin annesini ağlattı Allahsız herifler.
Sınavda bir şey yapamayacağını düşünüyorsun ortalamanı 95 getirip istediğin okula git.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı