LGS'ye çalışamadım

Hocam çember daralıyor çemberin kırılması için sizin çalışmanız lazım eğerki hiçbirşey bilmiyorsanız acil çalışmaya başlayın.
Öyle demeyin yapcak birşey yok diye en azından lgs gelesiye kadar çalışır 300-350 puan yapar.
 
Benim düşüncem “hayatın en önemli sınavlarından bir tanesi” diyerek daha fazla stres yapar. Bu düşünceden dolayı sınavda bildiğini de unutur, kaydırma da yapar, her şey olabilir. Fakat arkadaşın yaptığı şey mantıklı değil.
Stres herkeste olan bir şey ki aşırıya kaçmamak şartıyla stres iyidir. Böyle diyorum çünkü sınavın önemini arkadaş pek kavrayamamış gibi belki bu sözümle kavrar :)
 
Benim zamanımda LGS yoktu ama geçen seneye baktığımda matematik ve fenin iyi değilse ve sen hiç çalışmadıysan sayısal bölümü iyi yapman imkansız. Ama din, inkilap ve İngilizce'yi sadece biraz konu tekrarı yaparsan fullersin. Türkçe'ye gelirsek çok fazla okuduğunu anlaman gerekiyor. Sanırım dil bilgisi konuları iptal oldu, onun için fiilimsi falan çalışmayı bırak ve bol bol deneme çöz. Şu durumda özetlersek matematiğin ve fen dersinin iyi değil de sayısal bölümü unut. Sözelde biraz şansın var. Biraz konu tekrarı yap ve her sabah 1 deneme çözerek sözeli kurtarırsın. Ama gelecekte ahh ben nasıl çalışmadım diye başına vuracaksın. Hayatın boyunca pişmanlık yaşayacaksın. Ben kendimden örnek veriyorum, ben ortaokulda 8. sınıftan sonra hayatım şekillenmeye başladı. Bizim zamanımızdada bir sınav vardı. O sınavda çok başarılı olmuştum ve o zamanın en iyi okullarından birinde liseyi okudum. Şu an sabancı üniversitesinde okuyorum. Eğer o sınavda başarılı olmasaydım bu kadar iyi okullarda okuyamazdım. Ailem beni lisede özel okulda okutmak yerine benim için para biriktirdi ve o parayla bana güzel bir ev aldı. Bak ne kadar hayatını etkileyen bir sınav. Gelecekteki işine kadar etkiliyor. Yazık olmuş...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı