LGS'ye çalışamadım

Selam, öncelikle iyi günler herkese. 2021 LGS'ye yaklaşık 26 gün kaldı ve çok az çalıştım. Hatta hiç çalışmadım desek daha makul olur. Ve bende gerçekten tedirginleşiyorum, hep aklıma geliyor. Ara sıra test açıp 10 soru falan çözüp bırakıyorum. Ne yapmam gerektiğimi bilmiyorum. Tavsiye verirseniz çok sevinirim!

İyi forumlar.

Dostum ben de lise 2'ye giden birisi olarak daha önceden LGS'ye hiç çalışmadım nasıl olsa bir Anadolu lisesine giderim diye fakat işler bu şekilde olmuyor kendini zorlamalı ve çalışmalısın çünkü ileride çok sıkıntılar yaşayacağını söylemeliyim şimdiden.
 
Geçmiş olsun artık bu saatten sonra sabah akşam ders çalışsan yeri var. Benim zamanımda teog vardı 1.teoga 1 hafta çalıştım 2.teoga çalışmadım dershaneye vs de gitmedim herkes gidiyordu ben Full kimin dershanesi yoksa onunla takılıyordum veya Online oyun oynuyorduk. Sonuç: 432 puan yaptım ve Anadolu lisesi kazandım o dershanelere vs giden arkadaşlarımda hep 430-465 arası falan yaptı bana sorarsan ha 430 ha 460 ne fark etti ha tabii aradan 480 yapan vs de çıktı ama sonuç çoğunluk o aralıkta. Düşününce gidip 480 üstü falan yapmadığın sürece çok da fark etmiyor hangi liseyi kazandığın Anadolu lisesi kazandığın sürece. Pekte pişman değilim çalışmadığım için çok nadiren bir pişmanlık geliyor keşke çalışıp Galatasaray lisesi falan kazansaydım diye ama günün sonunda multu olduğum şekilde yaşadım ve hala öyle yaşıyorum halimden memnunum.
 
Ben günde yaklaşık 300 soru çözüyorum ve her hafta deneme oluyorum. Tam kapanma bittikten sonra her gün branş denemesi olacağım. Deneme netlerim 80 civarı oluyor. Ben Atatürk Anadolu Lisesi'ni hedefliyorum. İnşallah hak eden herkes iyi bir lise kazanır. Ama senin hedefin %10 civarı ise geç değil. Her gün 150 soru ile başla 1 hafta boyunca sonra 200'e çık o zaman olur. Bir de zeka lazım tabii :)

Ekstra bir zeka lazım değil geri zekalı değilsen iyi bir yönlendirme ve disiplinli çalışmayla istediğin her yeri kazanabilirsin.
 
Arkadaşlar kendinizi Stres'e sokmayın. Lise sınavı önemli değil çünkü milyon tane lise var ve çoğunda eşit eğitimi alıyorsunuz. Üniversite sınavı gibi bir duvar varken liseyi düşünmeyin bile. Hayat sizi bir şekilde sürükler merak etmeyin. İster çalışın sınava ister çalışmayın size kalmış. Kısacası daha yaşınız genç, canınızı sınav vs için sıkmaya değmez, gelip geçiçi şeydir sınavlar. Üniversite sınavına geldiğinizde anlarsınız beni veya yine gelip konu açarsınız. :D
 

Geri
Yukarı