LGS'ye çalışmak için geç mi kaldım?

Kendinizi belirli bir puana şartlamayın. Yüzdelik dilim önemli. İleride gideceğin lisenin puanı 50 puan birden artabilir/azalabilir ama yüzdelik dilimi aynıdır çoğu zaman. Örneğin 2020 LGS'de lise taban puanları yaklaşık 20-30 puan düştü. Benim bir hesaplamama göre 2019 LGS'sine göre 425 puan almışım ama sınav notum 400 geldi. Ayrıca dershanedeki sıralamana bakarak bir yüzdelik çıkar. Ben bir denemede 404 alıp dershane 16. olmuştum (21 de olabilir) yanlış hatırlamıyorsam :D.

Teşekkürler hocam.

LGS'yi çokta gözünde büyütme. Ben 2 sene önce girdim. Bütün hocalar gözümüzü korkutmuştu en zor sınav olacak diye. Bir girdim 420 puanla çıktım. Aşırı rahat ol sınav esnasında. Düzgün çalışmadan yaptım bu arada. Sen biraz çalışsan daha iyisini yaparsın. Rahat ol.

Bende aynı durumdaydım hocam, bende dershaneye gidiyorum ve baya bi süre düzenli çalışmadım. Aynı korku banada gelmişti. Konusal tekrar programı yaptır rehberlik öğretmenine. 150 sorudan başla, gittikçe arttırırsın. Technopat'da vs. çok takılma. 3.5 ayını sadece derse ver. Ben şimdi eksiklerimi kapadım günlük 600 sorudan çalışıyorum. Azmetmezsen olmaz.
Günlük 600 soru mu? :)

Evet abilerim ablalarım başlıkta gördüğünüz gibi ben bu yıl LGS'ye gireceğim. Bugün itibarıyla toplamda 109 gün var sanırım. Denemelerim iyi gelmiyor ve bugüne kadar çalışmadım maalesef :-( .bugünden itibaren çalışmaya başlasam taban puanı 403 olan liseye girebilir miyim? Tamam biraz geç kaldım ama zararın neresinden dönersen kardır diye düşünerek buraya yazmaya karar verdim. Ne yapmam gerekiyor? Biliyorum son 3 ay çalışarak 9 ay boyunca çalışan öğrencileri geçmek zor ama... İmkansız mı? Program yapmalı mıyım? Dershaneye gidiyorum denemelerimde 25 yanlış 5 boş çıktı en son (biliyorum çok kötü ). Dershaneye gitsem bile çalışmayınca bir etki etmiyor. Bu yıl kazanmam gerek yoksa yazın rahat olmamam... Şimdiden hepinize teşekkür ederim :)

Not: Lütfen bu zamana kadar niye çalışmadın? Gibi sözler söyleyecek olanlar varsa yazmayın ben öğüt değil yardım istiyorum:) konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

Öncelikle bilmediğin konular varsa onları öğren sonra kolay sonra orta sonra da zor sonra da hayvan gibi zor (gama fenomen vb) kitap çöz sonra sadece kitaplara yüklen çıkmış soruları çöz netlerin iyileşene kadar sonra azor kitap çözmeye devam et günde en az 6.5 saat çalış az kalmış çünkü konu anlama kısmında günde 350 soru çöz konuları bitirince günde 600e kadar çıkabilirsin ama 300'ün altına düşme zamanın büyük bir kısmını derse ayır bilgisayar telefon vb hayatından çıkart her 45 dakikaya 10 15 dakika mola koy molalarda ibadet yap konuları oku dinlen ama televizyon seyretme bunları yaparsan neden olmasın biliyprum zor ama imkansız değil %1-%01'lik dilime girersiniz umarım sonrası doğru tercihe kalmış bakış açınız güzel hiçbir şey imkansız değil
Her şey sana bağlı.
dipnot: önemli olan soru çözmek değil önemli olan konuları iyice anlama her zaman konuları anlama önem ver birkaç ay robot gibi çalışacaksın malesef ama sonra umarım iyi yerlere gelirsin

Bir önceki LGS'ye girenlerdenim. Ben çok çalışmıyordum. Günde 50 soru bile çözmüyorudum. Matematikte 4 netle yüzde 12-11 miydi öyle bir şey almıştım. Puanım 390'dı sanırım. Kısacası çalışarak başarabilirsin.

Kanka ama ezberle olmaz o soruyu nasıl çözeceğini düşünmeli konu çok çalışmasın bence.

Soru çözmeli katılıyorum. Ama ilk dediğiniz bir tık ezberlemeye dayanıyor onun yerine soru çözüp mantık yürütüp yapmalı. Konu çalışmazsa Türkçe dil bilgisi, fen, sosyali nasıl yapacak...

Konu hiç çalışmasın demiyorum ki zaten okul döneminde hocalar konuyu anlatmakla yükümlüdürler. Fazlasına gerek yok. Fazlasına gerek olan şey soru. Soru çöze çöze taktik geliştirmeli bilinen veya yapabildiği soru çözümlerini hangi taktiklerle sonuçlandırdığına dair ezber yapmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı