LGS'ye girmek istemiyorum

Kavga et onlarla sana karışmasınlar ne halin varsa gör desinler sonra dediğim gibi günde 1-2 saat konu çalışarak biraz da test çözerek güzel bir puan kazanabilirsin sonra yumuşarlar zaten.

Bu sefer çıraklık eğitime kaydettiricekler bu dediğini yaparım ama başvuruları başlamış ve geri alınabilir mi başvurular bilmiyorum.

Dershaneye gidiyorsan, ailen sana test kitabı alıyorsa puansız bir liseye git diye değil.
Ben de çok çalışkan değilim ama derslerim çok çok kötü değil, sayısal dışında 65 altında notum yok. Test falan da çözmüyorum, ders dinleyince oluyor vallahi.
Hagayret, şu sene bitsin, zaten yeni konu yok 1.döneme yoğunlaş sadece. Sözele haftada 3 gün çalışsan, sayısal da 1 gün bence 325 üstü alabilirsin.

Lisenin kalitesi PUA'na göre değişiyor bunu bilerek karar ver bence. O kadar da çalışmaya gerek yok bu arafa bence.

Hemen karşı mahallede 390 puan %5-10 arasında alan bir lise var gayet iyiymiş ama o puanı yapabilir miyim veya bu mükemmel sistemde hiçbir güvencen olmadığı için ortada kalır mıyım bilmiyorum.

Dershaneye gidiyorsan, ailen sana test kitabı alıyorsa puansız bir liseye git diye değil.
Ben de çok çalışkan değilim ama derslerim çok çok kötü değil, sayısal dışında 65 altında notum yok. Test falan da çözmüyorum, ders dinleyince oluyor vallahi.
Hagayret, şu sene bitsin, zaten yeni konu yok 1.döneme yoğunlaş sadece. Sözele haftada 3 gün çalışsan, sayısal da 1 gün bence 325 üstü alabilirsin.

Ama dershane bana artık hiçbir şey katmıyor o kadar sıkıldım ki sürekli şikayet etmektende kabullendim artık benim de memnun olduğumu sanıyorlar.

Hemen karşı mahallede 390 puan %5-10 arasında alan bir lise var gayet iyiymiş ama o puanı yapabilir miyim veya bu mükemmel sistemde hiçbir güvencen olmadığı için ortada kalır mıyım bilmiyorum.
Hiçbir şey düzeltmeyeceğin kadar kötü değil bence şu an.Açıkta kalma konusunda yerleşim yerin yakın olduğum için bence çok sıkıntı çekmezsin,çalış biraz didin 390 puan almasan bile kaliteli bir puan alıp pansiyonu olan bir liseye gidebilirsin belki.Hem değişiklik olur biraz.

Hiçbir şey düzeltmeyeceğin kadar kötü değil bence şu an. Açıkta kalma konusunda yerleşim yerin yakın olduğum için bence çok sıkıntı çekmezsin, çalış biraz didin 390 puan almasan bile kaliteli bir puan alıp pansiyonu olan bir liseye gidebilirsin belki. Hem değişiklik olur biraz.

Peki hocam en azından 2 ile 4 saat arası çalışmaya razıyım bu yeterli olur mu? En azından 350 ile 400 arasında alsam olur. Pansiyonlu lise tam olarak ne oluyor?

325 puana nereye gidecek ki🥲

Peki hocam en azından 2 ile 4 saat arası çalışmaya razıyım bu yeterli olur mu? En azından 350 ile 400 arasında alsam olur. Pansiyonlu lise tam olarak ne oluyor?
Yani senin yaşadığın yere uzak bir liseye tercih yapıp pansiyonunda kalabilirsin.Sınavla alan liselerin neredeyse hepsi yani diyebiliriz.Ayrıca çalışma saati pek de önemli değil.Senin ne kadar verim aldığın önemli.Mesela bazen 1 saat bana yeter dersin bazen 4 saat çalışır anca anlarsın.

325 puana nereye gidecek ki🥲

Yani senin yaşadığın yere uzak bir liseye tercih yapıp pansiyonunda kalabilirsin.Sınavla alan liselerin neredeyse hepsi yani diyebiliriz.Ayrıca çalışma saati pek de önemli değil.Senin ne kadar verim aldığın önemli.Mesela bazen 1 saat bana yeter dersin bazen 4 saat çalışır anca anlarsın.
Ayrıca istersen kendine minik bir ajanda ya da not defteri alıp çalışmalarını günü gününe kaydedebilirsin.Hem kendini takip etmiş olursun hem de biraz motive sağlar.Her günün sonunda kısa değerlendirme de yapabilirsin.

Hocam günde 6 saat test çözülmez. Ben en fazla 2 saat çözüyordum konu tekrarı ile birlikte. Bir de OBP çok önemli değil. Ortaokulda verilen yüksek notlar herkesin ortalamasını arttırdığı için çoğu kişinin OBP'si 90-95 üstü. Fakat bunların arasında dersle alakası olmayan insanlar bile var. Gittiğiniz lisede sizi daha çok çalışmaya teşfik edecek adam bulmanız zor olur. Zaten potansiyeli olan, işini bilen adam LGS'den iyi puan alıp düzgün liseye gider. Geride kalanlar (Yerleşemeyenler, meslek lisesine gitmek istemeyenler) mecbur OBP'li okula gidiyor genellikle. Bence düzgünce çalışın LGS'den kötü puan alırsanız OBP'yi seçin. Ben de OBP'yi ilk seçenek olarak görüyordum ama bazı yakınlar da bana tavsiye etmedi. Bizim evin yakınında var OBP'li okullar. Bence gereksiz. Hergün 1-2 saat çalışma ile iyi bir puan alabilirsiniz. İlk dönem konularının çıkacak olması bir şans. Ben ilk dönem yok gibiydim. Denemelerden maksimum 390 falan alıyordum ama 2. dönem düzeldi.

Açık lise tam olarak ne oluyor?
Hocam okula gitmiyorsunuz, dersleri kendiniz görüyorsunuz benim bildiğim kadarıyla. Dershane vs. de gidebilirsiniz. Sınavlara da okulda giriyorsunuz.

Açık lise tam olarak ne oluyor?

Ailem öyle bakmıyor işte günde 6 saat çözmeye zorluyolar şurdaki 500 soru çözüyor diye bana kızıyolar zaten 6.sınıftan beri dershane okul aile üçgeninde dönüp dönüp duruyorum neredeyse her gün dershaneye gidiyorum anlatmama rağmen ya çıraklığa gidiceksin ya da 400 puan üstü alacaksın diyorlar.
Dostum ailenin fikirlerini değiştirecek haberleri vs. okutturmanı öneririm. LGS zor bir sınav değil. Düzenli çalışarak 400 üzeri alırsın zaten. Ben kendi çocuğumu 6. sınıftan beri dershaneye göndersem 500 almasını beklerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı