LGS'ye ne zaman çalışılmalı?

Tibet Ulubey

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2020
Mesajlar
8.408
Makaleler
24
Çözümler
96
Yer
İstanbul
Şuan 7. sınıf öğrencisiyim. (1 sene fazladan anaokulu zararları 😅) Ne zaman başlamalıyım? Sadece matematikten anlamıyorum, kafam basmıyor. Hangi dersten sorular var? Nasıl çalışmalıyım? Minimum kaç saat? Anadolu mu meslek mi? (Hedefim yazılım mühendisliği)
 
7. sınıfta başlanmalı. 12 saat ders çalışmak yok tabii planını yaparsan kendine göre LGS'yi atlatırsın. Stresse girmek en büyük sıkıntı. Sakin olman lazım. LGS'de bu yıllarda İngilizce, T.C inkilap, fen bilimleri, matematik, Türkçe ve din kültürü var. Seçeceğin lise sana kalmış. Hedef belirlemen lazım.
 
Şu an 7. sınıf öğrencisiyim. (1 sene fazladan anaokulu zararları 😅) ne zaman başlamalıyım? Sadece matematikten anlamıyorum, kafam basmıyor. Hangi dersten sorular var? Nasıl çalışmalıyım? Minimum kaç saat? Anadolu mu meslek mi? (hedefim yazılım mühendisliği)

Anadolu mu meslek mi değil. Fen lisesi. Matematik ve Fen'e önem ver. Her gün paragraf çöz. İnkılap, din kültürü, İngilizce derslerine haftada yarım saat çalışsan bile yeter. Ben hiç çalışmadan fulledim hepsini. Matematikten 4-5 kaynak bitirmelisin yıl boyunca. Farklı soru kalıpları görmen lazım. Paragrafta ise internetten soru çözüm taktikleri işe yarayabilir. Bu 3 ders: matematik, fen ve paragraftan çok soru çözmelisin.
 
Şimdiden başla çalışmaya. Bu arada sen pc koltuğuna oturunca pcyi çalıştıran bir sistem yapmıştın ne oldu o?
 

Geri
Yukarı