SezerBey98
Hectopat
Daha fazla
- RAM
- 16GB DDR5 6000Mhz Fury Beast RGB
- Ekran kartı
- RTX 3090 Gigabyte Gaming OC
- Anakart
- B650I MSI MPG EDGE WIFI
- İşlemci
- Ryzen 7 7700x
Merhaba, ben Lian Li A4-H20 sahibiyim. Bu kasayı almamdaki en temel sebep özel durumlardan ötürü sık sık kasayı bir evden bir eve taşımaktı. Güçlü bir sistem kullanıyor olmamdan dolayı işlemcimi Ryzen 7 7700X seçtim. Ben bir öğrenci olduğum için herhangi bir sıvı akıtma sorununda bunu karşılayacak maddi durumum maalesef yok hatta sistemi bile zorla bir şekilde denkleştirdim her ne kadar üst düzey olsa bile. Bu yüzden bu mini ITX kasada taşıyacağım sıvı soğutmanın taşırken bir sorun yaşatmamasını, hasar alıp sızdırmamasını sağlayacak kalitesi yüksek sıvı soğutucu arıyorum. Cooler Master, vektron firmasıyla birlikte " herhangi bir sıvı soğutma zararınızı biz karşılıyoruz. " iddiasını öne sürdü yani anakartıma akacak bir sıvı soğutma sıvısının telafisi karşılayacaklarını iddia ettiler.
Benim ise bir takım sizlere sorularım olacak.
Önemli sistem bilgilerim:
- Oyun amaçlı toplanacaktır.
- Sistem her hafta 2 gün yaya olarak sırt çantasında taşınacaktır.
- Çözünürlük 4K olup RTX 3090 ile birlikte Ryzen 7 7700X kullanılacaktır.
- RAM'im 16 GB DDR5 6000MHz Fury Beast RGB olup yaklaşık 42 mm civarındadır.
- Anakart modeli B650ı MSI MPG Edge Wi-Fi olarak geçmektedir.
- Önceliğim 55x120mm veya 55x240mm boyutunda fiyatı en uygun ve en kaliteli soğutucu yönündedir.
- Mağdur olmak istemiyorum ama kasamı taşımam gerekiyor projelerim var. Sıvı dökülmesini asla istemiyorum, dökülürse de bilgisayarsız kalmak istemiyorum.
Teşekkürler herkese şimdiden.
@Cooler Master Türkiye ayrıca sizden de öneri, bilgi ve tavsiye beklerim. Beni çok mutlu edersiniz vereceğiniz her tavsiye sayesinde. Sıvının akması demek benim bilgisayar kavramını yitirmem demektir. Fakat özel sorunlarımdan dolayı derslerim için bilgisayarı sık sık taşımam şart. Sizden başka " ürününüze sıvı bulaşırsa karşılarız " diyen yok. Fakat benim bazı parçalarım 2.el bazıları ise yabancı ülkeden geldi. Bunlara bulaşsa ne yaparım onu da düşünüyorum. Rica etsem siz de bir şeyler söyler misiniz?
Benim ise bir takım sizlere sorularım olacak.
- Sizce mini ITX alıp taşınabilir yapılan bir sisteme 120mm veya 240mm sıvı soğutma koymak riskli midir? Çantaya da döndürüp yerleştirilecek.
- Cooler Master bu tarz durumlarda adıma olmayan 2.el ürünlerin telafisini, garantisi bitmiş ürünlerin telafisini veya yurt dışı garantili ürünleri de karşılıyor mu?
- Cooler Master ML240l ML120l modellerinin kablo ve bağlantı kalitesi nasıldır? Benim gibi biri için riski yüksek, kalitesi düşük malzeme midir?
- Aynı durumu uygulayan forumda bir kişi gördüm fakat kendisinin dönmeme ihtimaline karşın konuyu açtım. Aranızda benim gibi AiO soğutucu ile birlikte kasasını taşıyan var mı?
- Sizce tüm bu riskleri bir kenara atıp IS-40X, NH-L9A-AM5 gibi Low profile soğutucular alınır mı?
Önemli sistem bilgilerim:
- Oyun amaçlı toplanacaktır.
- Sistem her hafta 2 gün yaya olarak sırt çantasında taşınacaktır.
- Çözünürlük 4K olup RTX 3090 ile birlikte Ryzen 7 7700X kullanılacaktır.
- RAM'im 16 GB DDR5 6000MHz Fury Beast RGB olup yaklaşık 42 mm civarındadır.
- Anakart modeli B650ı MSI MPG Edge Wi-Fi olarak geçmektedir.
- Önceliğim 55x120mm veya 55x240mm boyutunda fiyatı en uygun ve en kaliteli soğutucu yönündedir.
- Mağdur olmak istemiyorum ama kasamı taşımam gerekiyor projelerim var. Sıvı dökülmesini asla istemiyorum, dökülürse de bilgisayarsız kalmak istemiyorum.
Teşekkürler herkese şimdiden.
@Cooler Master Türkiye ayrıca sizden de öneri, bilgi ve tavsiye beklerim. Beni çok mutlu edersiniz vereceğiniz her tavsiye sayesinde. Sıvının akması demek benim bilgisayar kavramını yitirmem demektir. Fakat özel sorunlarımdan dolayı derslerim için bilgisayarı sık sık taşımam şart. Sizden başka " ürününüze sıvı bulaşırsa karşılarız " diyen yok. Fakat benim bazı parçalarım 2.el bazıları ise yabancı ülkeden geldi. Bunlara bulaşsa ne yaparım onu da düşünüyorum. Rica etsem siz de bir şeyler söyler misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: