Lian Li lancool 205m vs 216 vs NZXT H5 Flow

Hocam işlemci için sıvı soğutucu kullanıyor musunuz? Bende de aynı işlemci var sıcaklık değerlerinizi merak ettim
224 xt var. Düşük RPM'de kullanıyorum, -20 undervolt var biostan. Normal tarayıcıda takılırken 45 derece. Oyunda 60 dereceye sabitleniyor. Yalnız benim masamın altından sıcak hava kaçamıyor. Eğer masanın üstüne veya yanına alsam, sıcak havanın çıkışını kolaylaştırsam daha da düşebilir. Bir de dediğim gibi ben fazla ses olmaması için RPM'leri düşük tutuyorum böylece toz girişi de azalıyor.

224 XT var. Düşük RPM'de kullanıyorum, -20 undervolt var BIOS'tan. Normal tarayıcıda takılırken 45 derece. Oyunda 60 dereceye sabitleniyor. Yalnız benim masamın altından sıcak hava kaçamıyor. Eğer masanın üstüne veya yanına alsam, sıcak havanın çıkışını kolaylaştırsam daha da düşebilir. Bir de dediğim gibi ben fazla ses olmaması için RPM'leri düşük tutuyorum böylece toz girişi de azalıyor.

Ben güncel olarak Cougar Helor 240 kullanıyorum bu kasada oyunlarda 70-80 derece arası alıyorum

Ben güncel olarak Cougar Helor 240 kullanıyorum bu kasada oyunlarda 70-80 derece arası alıyorum

Undervolt yapmak herhangi bir FPS kaybı yaşattı mı hocam size? Ben hiç anlamadığım için girmedim o olaylara

Dosya Ekleri

• IMG_0019.jpg
    IMG_0019.jpg
    296,2 KB · Görüntüleme: 48

Undervolt yapmak herhangi bir FPS kaybı yaşattı mı hocam size? Ben hiç anlamadığım için girmedim o olaylara
Anakart destekliyorsa çok kolay ama desteklemiyorsa programla da çok kolay. Bu işlemcilerin chipleri çok kaliteli o yüzden performans kaybı yaşamıyorsun undervolt ile. Ben -20'de bıraktım daha stabil olsun boştayken de diye.

16 CM fan var 216'da, hava filtresi gibi çekim gücü var. Benim tavsiyem sıvı soğutucuyu satıp çift kule, 3 fanlı soğutuculara geçin. 216'yı da alıp, ön toz filtresini de sipariş edin aliexpress'ten.

Anakart destekliyorsa çok kolay ama desteklemiyorsa programla da çok kolay. Bu işlemcilerin chipleri çok kaliteli o yüzden performans kaybı yaşamıyorsun undervolt ile. Ben -20'de bıraktım ama daha stabil olsun boştayken de diye.

Gigabyte B550M DS3H REV1.5 kullanıyorum destekleyip desteklemediğine dair bir fikrim yok yardımcı olma şansınız var mı acaba?

Gigabyte B550M DS3H REV1.5 kullanıyorum destekleyip desteklemediğine dair bir fikrim yok yardımcı olma şansınız var mı acaba?
MSI'da Kombo Strike özelliği var ama başka anakartlarda yok sanırım kolay yoldan yapmanın.
Şu videodan yapılışına bakın çok kolay

Video -20 yapıp bakın sıcaklığınız yük altında kaç oluyor. Sıcaklık yüzünden değiştiriyorsanız belki tatmin eder sizi undervolt yapmanız.

MSI'da Kombo Strike özelliği var ama başka anakartlarda yok sanırım kolay yoldan yapmanın.
Şu videodan yapılışına bakın çok kolay

Video -20 yapıp bakın sıcaklığınız yük altında kaç oluyor. Sıcaklık yüzünden değiştiriyorsanız belki tatmin eder sizi undervolt yapmanız.

Hocam peki Lancool 216 alırsak RGB Controller cıkıyor mu içinden RGB'leri ayarlayabiliyor muyuz yani

Hocam peki Lancool 216 alırsak RGB Controller cıkıyor mu içinden RGB'leri ayarlayabiliyor muyuz yani
Dragon Center kullanarak RGB'leri değiştiriyorum ben. İçinde bir de bütün fanların ve ARGB kablolarının takıldığı kart vardı. Ama kasanın üstünde ayrıyetten RGB kontrol etmek için tuş yok. Satılıyor ama aynı şekilde Aliexpress'te. Bence gereksiz ama ben programla hallediyorum.

216 kullanıyorum ben. Toz filtresi yok ön tarafında ve 16cm fanlar hava temizleyicisi gibi. Aliexpress satıyor toz filtresini 500TL küsüre. Mecburen aldım.
Lancool 205 mesh black için de toz filtresi var mı?

Arkadaşlar, kasa almayı düşünüyorum ama 3 model arasında kararsız kaldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Lian Li lancool 205m mesh < Bu kasayı minimalist olduğundan dolayı istiyorum. Fakat soğutmada performansı kötü olur mu diye düşündürdüğünden kararsızım.

Lian Li lancool 216 < Bu kasada bir hayli büyük. Alırsam diyorum, uzun ömürlü olur, ne istersem takarım rahat rahat diye düşünüyorum ama araştırdığım kadarıyla toz filtresi yok. Sıkıntı yaratır mı düşüncesi var.

NZXT H5 Flow < Bu kasada ikisinin ortasında mantıklı olan gibi geliyor ama bu da fansız geliyor. Ek külfeti var. Çekmeye değer mi düşüncesindeyim.

Farklı kasa önerilerine de açığım.
Küçük kasa şart değilse lancool 2 mesh black öneririm.

Hocam CPU değerleriniz boşta ve yük altında nasıl acaba?
Hocam ben biraz avantajlıyım bu konuda. Boşta 32 derece falan. Yükte 45 46 civarı. Kasanın hava akışı güzel. Sıvı soğutma da var ondan böyle düşük. Havalar soğukken boşta 27 derece falandı. %100 yükte ise 35 37 arasındaydı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı