Lian Li O11 dynamic EVO kasaya hangi fanlar takılmalı?

Hocam egzoz fan çok önemli değilse düz modelini almak daha mantıklı değil mi F/P açısından? Gözle görülebilir tek fark egzoz fan diye not ettim ben açıkçası. Mesh panel takmak değil de 2 camı da çıkarıp kullansam ne gibi sonuçlar doğurur? 3'ü arasında seçim yapacak olsanız hangisini tercih edersiniz F/P olarak?
Düz O11 sanıyorum 4800₺ civarı.
O11 Evo 5.500₺ diye gördüm.
Evo modelde dediğim gibi mesh ön panel avantajı var egzoz avantajı var. Onun dışında bir şey yok. Tabi mesh panel de 1000₺ civarıdır. Performans bu mesh panel vs saymazsak düz O11 alınır her türlü. Egzoz çok lazım değil bu kasada. Daha sonra mesh alıp 13 fan yaparım dersen kasa içi hava akışı muhteşem olur orası ayrı :) 1 kere alıyorsun sonuçta canın sıkılana kadar kullan. Ben alalı 3 seneyi geçmiştir. Şu an alacak olsam 700₺ bakmaz O11 Evo alırdım ama düz modeli kullandığım için söylüyorum tabi bunu.

Düz O11 sanıyorum 4800₺ civarı.
O11 EVO 5.500₺ diye gördüm.
EVO modelde dediğim gibi mesh ön panel avantajı var egzoz avantajı var. Onun dışında bir şey yok. Tabii mesh panel de 1000₺ civarıdır. Performans bu mesh panel vs saymazsak düz O11 alınır her türlü. Egzoz çok lazım değil bu kasada. Daha sonra mesh alıp 13 fan yaparım dersen kasa içi hava akışı muhteşem olur orası ayrı :) 1 kere alıyorsun ama ben alalı 3 seneyi geçmiştir. Şu an alacak olsam 700₺ bakmaz O11 EVO alırdım ama düz modeli kullandığım için söylüyorum tabii bunu.

Hocam düz O11 4279TL LIAN LI PC-O11 DYNAMIC ATX MID-TOWER SIYAH OYUNCU KASA « Gamers Arena - İntegra Teknoloji A.Ş.
EVO modeli 5249.

Dediğiniz gibi egzoz çok önemli değilse düz modelini alacağım çünkü fan masrafı + PSU da alacağım bu kasaya daha. Son olarak tekrar sorayım düz modelini alıp, 2 cam paneli(ön ve yandakini) çıkarırsam sıcaklık artar mı azalır mı sabit mi kalır?

Hocam düz O11 4279TL LIAN LI PC-O11 DYNAMIC ATX MID-TOWER SIYAH OYUNCU KASA « Gamers Arena - İntegra Teknoloji A.Ş.
EVO modeli 5249.

Dediğiniz gibi egzoz çok önemli değilse düz modelini alacağım çünkü fan masrafı + PSU da alacağım bu kasaya daha. Son olarak tekrar sorayım düz modelini alıp, 2 cam paneli(ön ve yandakini) çıkarırsam sıcaklık artar mı azalır mı sabit mi kalır?

Maddi durum iyiyse ve PC modifikasyon yapmayı seviyorsan dediğim gibi EVO modeli estetik ve fan çokluğu mesh panel avantajı açısından verilir o fark 1 kere al can sıkılana kadar kullan. Şahsen ben çok uzun süre daha değiştirmem belki zevkine 3-5 sene sonra. Ama yok o 1Kya eksik parçan varsa SSD RAM gibi tabii ki onlara yönel düz model al.

EVO modeli 5249.

Kasa içi çok tozlanır bence açma camları. 9 fan taktığın zaman gerek kalmıyor zaten. Elbet fark eder sıcaklık o da 2-3 derece falan eder oda sıcaklığına göre.

Maddi durum iyiyse ve PC modifikasyon yapmayı seviyorsan dediğim gibi EVO modeli estetik ve fan çokluğu mesh panel avantajı açısından verilir o fark 1 kere al can sıkılana kadar kullan. Şahsen ben çok uzun süre daha değiştirmem belki zevkine 3-5 sene sonra. Ama yok o 1Kya eksik parçan varsa SSD RAM gibi tabii ki onlara yönel düz model al.

Kasa içi çok tozlanır bence açma camları. 9 fan taktığın zaman gerek kalmıyor zaten. Elbet fark eder sıcaklık o da 2-3 derece falan eder oda sıcaklığına göre.

Hocam bir arkadaşın yaptığı incelemeyi izledim şimdi çok açık bir incelemeydi ve bu video sonrası paraya kıyıp XL modelini almaya karar verdim. Geriye kalan tek şey fanlar. Var mıdır fan önerin 7 tane lazım. 3 alt 3 yan 1 arka. İncelemeyi yapan arkadaş alt tarafa 3 tane radyatör fanı takmış hava basıncı yüksek olsun diye. Önerilerine açığım.

Hocam bir arkadaşın yaptığı incelemeyi izledim şimdi çok açık bir incelemeydi ve bu video sonrası paraya kıyıp XL modelini almaya karar verdim. Geriye kalan tek şey fanlar. Var mıdır fan önerin 7 tane lazım. 3 alt 3 yan 1 arka. İncelemeyi yapan arkadaş alt tarafa 3 tane radyatör fanı takmış hava basıncı yüksek olsun diye. Önerilerine açığım.
Ben hem kasa hem fanlar Lian Li kullanıyorum. SL120 V2 model. Yukarıda arkadaşa önerdiğim gibi Infinity fanlar da çok şık AL model de çok şık. SL120 V2 modelini ben statik basıncı yüksek diye tercih ettim Infinity modele göre daha iyi. AL model hepsinden iyiydi yanlış hatırlamıyorsam.

Ben hem kasa hem fanlar Lian Li kullanıyorum. SL120 V2 model. Yukarıda arkadaşa önerdiğim gibi Infinity fanlar da çok şık AL model de çok şık. SL120 V2 modelini ben statik basıncı yüksek diye tercih ettim Infinity modele göre daha iyi. AL model hepsinden iyiydi yanlış hatırlamıyorsam.

Hocam Lian Li kasa fanları gerçekten çok pahalı, AL120 serisi 1 tane fan 759TL. 7 tane alsam 5K gibi bir fiyat yapıyor bir kasa parası da fanlara vermiş oluyorum. Daha ucuz bir öneriniz var mıdır?

Hocam Lian Li kasa fanları gerçekten çok pahalı, AL120 serisi 1 tane fan 759TL. 7 tane alsam 5K gibi bir fiyat yapıyor bir kasa parası da fanlara vermiş oluyorum. Daha ucuz bir öneriniz var mıdır?
İkinci tercih olarak Arctic fanlar gerçekten çok sessiz. Sıvı soğutmayla gelen fanlara hayran kaldım. Kullanmıyorum RGB olmadığı için ama böyle sessiz fan görmedim. PL120 modeldi sanırım 5 fan yapraklı. Onlardan öneririm. RGB modeli de vardı aynı fanın. Fiyatını bilmiyorum ama. Cooler Master nispeten daha ucuz sanırım ama ilk fanlarım Halo fanlardı ama aşırı sesli çalışıyorlar. zaten kabloları çok cılız kopuyor. Önermem kullanmış biri olarak.

İkinci tercih olarak Arctic fanlar gerçekten çok sessiz. Sıvı soğutmayla gelen fanlara hayran kaldım. Kullanmıyorum RGB olmadığı için ama böyle sessiz fan görmedim. PL120 modeldi sanırım 5 fan yapraklı. Onlardan öneririm. RGB modeli de vardı aynı fanın. Fiyatını bilmiyorum ama. Cooler Master nispeten daha ucuz sanırım ama ilk fanlarım Halo fanlardı ama aşırı sesli çalışıyorlar. Zaten kabloları çok cılız kopuyor. Önermem kullanmış biri olarak.

Fan konusunda ben de Arctic fan önerisini fazla duydum sanırım ondan alacağım. Bu arada Total 90 bine sistem toplamaya çalışıyorum fakat bunun 30k sı ekipmana gidiyor maalesef. O kadar para verip 4070'li sistem alıyorum şaka gibi ama gerçek.

Fan konusunda ben de Arctic fan önerisini fazla duydum sanırım ondan alacağım. Bu arada Total 90 bine sistem toplamaya çalışıyorum fakat bunun 30k sı ekipmana gidiyor maalesef. O kadar para verip 4070'li sistem alıyorum şaka gibi ama gerçek.
Ekipmanı sonra alırsın bence önemli olan önce Bileşenler diye düşünüyorum :)

Ekipmanı sonra alırsın bence önemli olan önce Bileşenler diye düşünüyorum :)

Hocam haklısınız fakat laptoptan geçeceğim için minimum 10k monitör masrafım var. Onun dışında alacağım ekipmanlar, hepsi kablosuz(kulaklık, klavye, mouse),mikrofon ve webcam. Hiçbirinden de ödün vermek istemiyorum açıkçası çıkmaza girdim :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı