Liberalizm nedir?

Bunun nedenini açıklayabilir misiniz?
CHP, "128 milyar dolar nerede" diye afiş astı. Afişi kaldırdılar ve "cumhurbaşkanlığına hakaret" diye mahkemeye verdiler. Bu afişin neresinde cumhurbaşkanlığına hakaret var? Gelişmiş ülkelerde hakaret cezası yoktur. Hırsıza, hırsız dersiniz. Bana hakaret ediyorsun, diye hapse atar. Hele bir de bu devlet başkanıysa. Hakaret iyi bir şey değil ama hakaretin ceza olması iyi değil.

Biz hep işin teorisini konuşuyoruz. Milleyetçi liberaller, feministler, sosyalistler bakıyorusunuz aynı şeyleri konuşuyorlar. İşte özgürlük hukuk eğitim.
Bence bu tip kavramlardan ziyade ülkeyi yöneten hükümetin üyeleri, yetiştirilme tarzları, milletin kültürü hatta iklim koşulları, yaşanılan coğrafya dahi ülkenin ideolojisini oluşturur.
Bir ideolojiyi adapte edeceksek eğer var olanlardan birini değil kendimizin, bize has olanını konuşmalı tartışmalıyız. Yoksa eskilerde olduğu gibi sağcı-solcu cart-curt kendimizi böleriz.

Bana göre ne liberalizm ne anarşizim ne kominizm bir çıkıştır. Bize yeni bir şeyler lazım daha yeni. Teorisi değil pratiği sağlam çalışan bir şey.

Bunun nedenini açıklayabilir misiniz?
Hakaret NAP'ı (Non-Aggression Principle) bozmaz. Hakaret de diğerleri gibi ifade özgürlüğüdür.

Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi bu tarz hakarete ceza veren yasalar sürekli birilerini koruyor ve onları eleştirilmez kılıyor. Yani ifade özgürlüğünü kısıtlıyor bu yasalar.

Eline sağlık. Bazıları körü körüne suçluyor.

Evet, dediğinizi anladım.
Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi bu tarz hakarete ceza veren yasalar sürekli birilerini koruyor ve onları eleştirilmez kılıyor. Yani ifade özgürlüğünü kısıtlıyor bu yasalar.
İnsan kendini daha güzel bir dille ifade edemez mi? Özgürlük güzel bir şey ama başkasının hakkına girdiğiniz an sizin özgürlüğünüz biter.

İnsan kendini daha güzel bir dille ifade edemez mi? Özgürlük güzel bir şey ama başkasının hakkına girdiğiniz an sizin özgürlüğünüz biter.
Edebilirler. Hakarete herhangi bir kısıtlama getirmiyor oluşumuz insanların hakarete bakış açılarını değiştirmeyecek. Birine hakaret ettiğinizde başkasının hakkına girmiyorsunuz, zarar vermiyorsunuz, sadece fikir özgürlüğünüzü kullanıyorsunuz.

Bu durum birisinin sizin evinize megafonla gelip bağıra bağıra hakaret edebileceği anlamına gelmiyor, burada özel mülkiyet hakları devreye giriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…