Libya Resmen Bize Savaş İlan Etti!

Bunların böyle ötmesinin sebebi ülkenin prestijinin düşük olmasından mı kaynaklı anlamıyorum. Ortadoğunun en güçlü ülkesiyiz nasıl oluyor da bu fareler bizle laf dalaşına giriyor? Biz burada bizden 2-3 gömlek bir ülkeye bunları desek bizi duman ederler biz Libya'dan 100 gömlek üstünüz herifler savaş ilan ediyor şaka gibi..
 
Şunu okumanı tavsiye ederim:

öncelikle en tepede yazılan listeye bakılınca hani kaddafi sevilesi bir adam gibi duruyor ama değil neden çünkü ekonomik olarak bakarsanız 1980'lerin başında libya'da kişi başına düşen milli gelir italya,singapur, yeni zelanda ispanya ve güney koreden daha yüksekti. ülke birmilyon yedizyüzbin km2 çoğrafyaya sahip ama %90'ı çöl. yaşanabilir yerler 170bin km2 gibi kalıyor dağı bayırı hesap ederseniz bu oran daha da düşer. dünyanın en zengin 10. petrol deposu ülkesi ve 17. sırada petrol üretiyor. ürettiği petrol yüksek kalite özellikle italyan rafinerileri libya petrolünü işlemeye ayarlanmış.

dediğim gibi işin tek tarafına bakarsan süper bir refah ülkesi ama işsizlik %20'nin üzerinde. yani ülkedeki pek çok aile zaten bu 300 avro olan gelirle yaşamak durumunda. çölde yaşıyorsun hava sıcak bizim doğal gaz faturalarına sahip değiller,gelir düşük olduğu için elektrik ihtiyacıda düşük. kaldı ki kaddafi ülkenin milyarlarca dolarını yurtdışı bankalarına kaçırdı. miktarı belirsiz 120 milyar dolar gibi bir rakkamdan söz ediliyor belki daha da fazla.

okul bedava ama okul imam hatip gibi,iktidarda ordu var, bu sözlükte rte için yazdıklarınızın onda birini libyada kaddafi için yazınca kafanız gidiyordu. ulen pencere pervazını ne renge boyayacağına bile o karar veriyor. yeşil dışında başka renk yasak. yani libyalı sizin çalıştığınız bir işte çalışırken yukarıdaki imtiyazlara sahip değil zaten işi yok,iş kaddafi ve ailesine bağlı olan ordunun ve aşiretin denetiminde yoksa adam yukarıdaki listeye aylık 3bin avro gelirle sahip olsa isyan eder mi.
 
Adam yakıt verdiyse nolcak. Sanki biz yaptık herşeyi bize laf atıyorsun. Kıvılcımı adamlar ateşlemiş işte. Ama o kıvılcım bir gün o ülkeyi yakar.

Sana yardım edeni unutup elinin tersiyle itersen, onun yerine geçen böyle saçma sapan kuklaların sadece lafta kalacak da olsa tehditlerine maruz kalırsın. Yakıt verdiyse ne olacak diye bir düşünce şekli mi var? Suyla mı uçuracaktık F16'ları? Neresinden bakarsan bak yanlış yapıldı. O zamandan bu zamana. Hatta 2005'de sınır hattındaki mayınların temizlenmesinden bu yana planlı bir iş var. Sınırdaki mayınlar temizlendi. Orta doğu ülkeleri sırayla karıştırıldı. En son Suriye'ye geldi sıra ve sonunda 4 milyon Suriyeli şu an burada. Hatta ben sana söyleyeyim gelen Suriyelilerin 2/3'ü Ermeni. Ermeni tehcirinde Ermeniler nereye sürüldü sanıyorsunuz? Bu iş başımıza herkesin sandığından çok daha fazla bela olacak. Ne doğru düzgün kayıtları ve ne bir şey.
Dostumuz libyadan 6 vatandaşımızı rehin alan libyaya. Ne desen boş.
 
Son düzenleme:
Bilmeyenler için 10dk'lık kısa bir anlatım.

 
Kimse kusura bakmasın da Libya'ya laf söyleyecek yüzümüz var mı acaba? Kıbrıs barış harekatında herkes bize ambargo uygularken kaddafi bizim jetlere yakıt veriyordu. Peki bizim devletimizi yönetenler "Arap baharı" adı altında orta doğu devletlerine tek tek darbe yapılırken sıra Libya'ya geldiğinde, kaddafi zor durumdayken ne yaptı? Hiç, koca bir hiç. Adamı devirdiler yerine amerikan kuklası koydular. O da bize sallıyor. Buna "ne ekersen onu biçersin" derler.

2011 de Türkiye'nin kaddafi ye yardım edebilecek gücü yoktu. Libya'ya yardım ettiğin zaman Amerika rahat mı bırakacaktı zannediyorsun? Savunma sanayi 2011 yılında yok denecek kadar azdı. Savunma sanayin olmadığı için ambargolara bugün olduğu gibi göğüs geremiyordun. Bir ambargoda şey gibi kalırsın ortada. Ama şimdi allaha şükür savunma sanayimiz gelişiyor ve SİHA iha anlamında dünyada öncü devletiz. Şimdiki gücümüz olsaydı Libya'ya yardım etmiştik.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı