Nereye asker gönderildi de bu hükumet zamanında bir yere hakim oldun Suriye'de operasyon yapıyorsun Amerika çık diyor çıkıyorsun Rusya gir diyor giriyorsun. Operasyon yaptığın yerleri ÖSO'ya bırakıyorsun. Kazanç olarak sınırların korunduğunu düşünüyorsun sen orayı tamamen temizlemezsen potansiyel tehlike hep sınırında.Yav kardeşim, sen doğu akdeniz'e tam hakim olman için kaçınılmaz fırsat "askere olacak ona alacak buna olacak" Asker ne işe yarar? Askerler savaşa, operasyona halay çeke çeke gidiyorlar hem maaşları artıyor hemde moral, motivasyon, tecrübe kazanıyorlar karşına bir ordu çıkacak ki tecrübe kazanacaksın. O askerler yatmak için asker olmadı Türkiye'nin çıkarlarını, savunması için ölmek için asker oldular. Bunu Asker olma hayaliğiyle yanıp tutuşan bir Türk olarak söylüyorum, Türk askeri için bir canım var onuda veririm seve seve.
Amerikanın gönderdiği askeri çatışmaya soktuğunu düşünüyorsun galiba. Hangi ABD askerinin öldüğünü gördün Suriye'de.Bence gönderilmeli. Türkiye dünyanın en güçlü kara ordularından birine sahip. Bu kadar askerin kışlada oturmasının bir anlamı yok. Bakın ABD'te dünyanın her yerinde askeri var ve hiçbirine de acımıyor. Bence sadace Libya değil. Bütün sıcak hatlarda askerimiz bulunmalı. 3-5'te değil ABD gibi binlerce.
Ya bize nerede ne yedirecekler Allah'ını seversen petrol, doğalgaz vs. Ne alabildik gittiğimiz yerlerden. Akdeniz'de güzel hoş araştırma yapıyoruz ama bize bırakmazlar oraları.Ben şöyle düşünüyorum. Başkasının davasını kendi davamız bilip asker kaybı yaşamayacaksak güvenlik amaçlı tamamen kendimiz için ise gönderilebilir.Aksi takdirde başkası için bizim canlarımız,bizim analarımız acı çekmemeli.
Savaşlar sahada kazanılsaydı belkide dünyanın en güçlü ülkesi olabilirdik düşünceniz iyi gibi gözükebilir ama her şey masada biter ve biz hiç bir zaman payımızı alamadık.İlk 3'teyiz, kendi fikrimce gerek sadece Kara değil hepsine bakarsak bana göre ilk 5'teyiz Hava'da ise çok modern uçaklarımız var bu ordunun karşısında Hafter güçleri darma duman olur hem bir karizma, itibar, tecrübe kazanırız.
Kesinlikle çıkarımız olmalı hayır için gitmemeliyiz(bkz: Suriye).Eğer asker sokup savaşacak ise bu ülke, Libya MEB anlaşmasından daha fazlasını vermeli örneğin doğal kaynaklarından pay gibi.
Asker ülkesi tehdit altında olduğunda hazır kıta bekler. Profesyonel asker zaten oturup çay içecek değil bu adamlar para kazanıyorlar bu işten. Eğitimlerini bu sene askerlik yaptığımdan biliyorum. Eğer zaten hazır bir ordumuz olmasa yapılan tatbikatlarda ülkemiz 5 sene üst üste birinci olamazdı. Ülke sınırımızı ülkemizi tehdit edecek her unsurda zaten ordu harekete geçmeli ama olay şu biz Suriye'ye girerken de belirlediğimiz bir KM vardı o KM'ye ulaşmadan operasyonları bitirmeyecektik. Gel gör ki hemen müdahale edildi ve operasyon tamamlandı sonuç itibariyle evet birazcıkta olsa orada ki tehdidi engelledik ama geçici. Belli bir süreden sonra tekrar eden operasyonlar yapacağız yapmak zorunda olacağız çünkü tekrardan sınırımıza tehdit olarak yaklaşacaklar ve hiç bir toprak parçası katmadan kendi ordumuzu gönderdik girdiğimiz yerlere de ÖSO ve Rus askerleri şu anda bakıyor. Ben oradaki topraklarda bir sözümüz geçmeyeceği için gitmesin istiyorum yoksa bir çıkarımız olsa kesinlikle gidilmeli petrol doğalgaz veya ekonomi vs.@Hells Bells ISIS tarafından öldürülen ABD askerlerini duymadin galiba. Ben askere vatan görevini yapmak için gelen erler gonderilsin, demiyorum. Bu işi professiyonel olarak meslek olarak yapanlar gönderilsin, diyorum. Sonucta bu meslegi secenler 7/24 kislada oturup cay kahve icmeyi bekleyen insanlar degil. Olmek ve oldurmek bu meslegin fitratinda var. Sicak catisma konusunda illa kendi savasacak diye bir sey yok. Büyük devletler gibi yerel güçleri silahlandirip kullanabilir.
Gülebilirsin arkadaşım o senin eksikliğin, hiçbir şeyden haberin olmayıp çoksey biliyormuş gibi davranman seni daha bilgili yapmıyor. Yazdığımı sonuna kadar okursan birkaç şey öğrenebileceğin bir kaynak ve isim belirttim anlamak isteyene tabii.@Pc.meraklisi güzel kafa. Gülmek için beğenecektim ama, sonuçta beğeni sayıldığı için beğenmedim.demek gücümüze güç katıyor.
![]()
![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.