Lightning 780 ve 4770k Maximus VI Extreme overclock

Karta sahip bir başkasına sordum. Onun da switch 2'de 863 / 902 oluyormuş :S.
Nedir yani hocam bu şimdi ? :S

Size daha iyi bir kart mı göndermişler demek oluyor?
Ben bunu 45 gün içinde iade edebilirim. Ne yapmalıyım ben şimdi. 780ti ve 780 ghz ile bazı 780 6gb kartlar gelecekmiş. Veya evga Classified 780 var aynı fiyat. Çok moralim bozuldu. .

Hocam arkadaşa sordum. Skynet diye bir bios atmis ve sizinki gibi 1137 olmuş. Acaba sizde de mi skynet bios'u vardı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Demek ki; piyasaya sürdükleri kartlardaki BIOS revizyonu farklı. Kartın bozuk değil, sadece switch 2'deki frenkansı daha az. OC ile yükseltebilirsin.

Peki hocam bu sizin test ettiğiniz karta siz bios almadığınıza göre, msi mi atmış bu skynet bios'unu?
Çünkü arkadaşın dediğine göre skynet bios'u atınca, frekans 1137 oluyormuş switch 2'de.
Benim bu konuda kart ile ilgili hiçbir kaybım ve yok değil mi?
Eğer var ise değiştiricem kartı.

Yok ise overclock'u hangi switch'de yapayım? Afterburner settings'de hangi ayarları yapmalıyım?

4770k işlemci ile maximus vi extreme anakartım var. Şimdi ben programdan 4.2 ghz seçtim. Reset attım. Sonra gpuz ile prime95 testini açtım.
Mavi ekran aldım. Sonra programdan cpu core ve cpu chace voltajı 1.2 yaptım. Testi tekrar başlattım. 5 dakika sonra tekrar mavi ekran aldim. 1.2 volt yetersizmidir hocam? Daha öncede 4770k ile Mpower max anakartımı iade etmiştim belki hatırlarsınız.

Demek ki; piyasaya sürdükleri kartlardaki BIOS revizyonu farklı. Kartın bozuk değil, sadece switch 2'deki frenkansı daha az. OC ile yükseltebilirsin.

Hocam bu lightning 780 için overclock konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
Afterburner 3.0.0 beta yükledim. Ln1 mod ve 100 core 100 memory hızı artırarak başladım. Voltaj vermedim.
+180'de heaven 4.0 extreme ayarlarda directx hatası verip benchmark'i kapatıyor. Siz o değerlere Ln1'de hangi ayarlarla ulaştınız?
Ve stabilite testi olarak hangi testleri yaptınız hocam?
Yardıma ihtiyacım var yoksa iade edicem kartı. :)

Voltajı biraz yükseltirsen sorun çözülür. Heaven yada 3DMARK'da testi bitiriyorsa kart stabil çalışıyor demektir.

Hocam test sürerken görüntüde kesikler oluşuyor gibi. Yinede stabil olduğunu mu gösterir?
Siz resimde voltaj vermemiş görünüyorsunuz. Bu voltaj ne kadar verilmesi gerekiyor?
Ayrica 3dmark 2011'de hangi teste tâbi tutmam lazım?
Direk sizin verdiğiniz değerleri veriyimmi?

Değerleri sizin verdiğiniz gibi verip voltajı sonuna kadar yükseltiyorum ve 3d Mark testinde görüntüde çok bozulma oluyor. Görüntünün de sorunsuzmu olması gerekir?

Hocam test sürerken görüntüde kesikler oluşuyor gibi. Yinede stabil olduğunu mu gösterir?
Siz resimde voltaj vermemiş görünüyorsunuz. Bu voltaj ne kadar verilmesi gerekiyor?
Ayrica 3dmark 2011'de hangi teste tâbi tutmam lazım?
Direk sizin verdiğiniz değerleri veriyimmi?

Değerleri sizin verdiğiniz gibi verip voltajı sonuna kadar yükseltiyorum ve 3d Mark testinde görüntüde çok bozulma oluyor. Görüntünün de sorunsuzmu olması gerekir?

- Voltajın ne kadar verilemesi gerektiği sadece deneme ile anlaşılır.

- 3DMARK 11'de Performance yada Extreme modlarının biriyle.

- Her kartın OC potansiyeli farklıdır.

- OC sonrası görüntüde hiç bozulma olmaması gerekir.

- Voltajın ne kadar verilemesi gerektiği sadece deneme ile anlaşılır.

- 3DMARK 11'de Performance yada Extreme modlarının biriyle.

- Her kartın OC potansiyeli farklıdır.

- OC sonrası görüntüde hiç bozulma olmaması gerekir.

Voltajın ne kadar verilmesi gerektiği öyledir elbet hocam fakat bir örnek verin. Misal siz bu resimdeku değere ne kadar voltaj ile ulaştınız. Eğer voltaj vermediyseniz buna inanmam çok zor olur.
Cunki +180 core ve memory'de görüntü gerçekten bozuluyor ve kesik çizgiler oluşuyor. Direct x hatası verip kapaniyor.
Voltajı en sona getirip plimiti 109 yapiyorum ve sonuç değişmiyor.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı