FiveFirs
Hectopat
Merhabalar, ASUS DSL-N16 model bir modeme sahibim. 2021'in haziran ayına kadar ADSL altyapısıyla beraber Türk Telelekom'un 16 Mbps'ye sahip bir paketini kullanırken yine Türk Telekom üzerinden VDSL altyapısı üzerinden 24 Mbps'ye geçmeye karar vermiştik. Daha sonrasında modemim IP alamadığından ötürü bize "altyapınızdaki kablolar çok eski, 24 Mbps hızını kaldıramıyor ve bu yüzden modem IP alamıyor, hızınızı 16 Mbps'ye düşürün" dediler. Bu durumu farklı bir konuda değinmiştim ama bir sonuca ulaşamadığım için sorunumu şimdi daha fazla görsel ile daha genel anlatıp tekrar konu olarak açmaya karar verdim. 2022'nin şubat ayının sonunda da paketimizin taahhüdü bitti. Benim en başta çözülmesini istediğim konu VDSL altyapısını tam verim ile kullanamamam. Yine forumlarda gördüğüm kadarıyla bunun için eve ankastre kutusundan yeni bir kablo çekilmesi gerekiyormuş ama müstakil evde oturduğumdan dolayı apartman girişlerinde bulunan ankastre kutuları gibi bir şeye sahip değilim ya da nerede olduğunu bilmiyorum. Sorunun çözümü için her türlü soruya ve öneriye açığım.
Son düzenleyen: Moderatör: