Çözüldü Linux Arch'ta masaüstü programını silmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hehaje

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Ben Archa GNOME indirdim. İlk GNOME indirdim ama çok RAM harcaması falan deyince KDE'de sevdiğimden ona geçeyim dedim. Rahatça yükledim. GNOME sileyim dedim; sudo pacman -r GNOME ile silmeyi denedim. Bağımlılıklar sağlanamadı diyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tüm bağımlılıkları silmen daha sağlıklı olacaktır.

Kod:
sudo pacman -Rcns gnome

Diyerek tüm bağımlılıkları silebilirsin.
Daha sonra

Kod:
sudo pacman -S plasma kde-applications

İle Plasma masaüstünü kurabilirsin.

Kod:
sudo pacman -Rcns gnome

Daha sonra

Kod:

İle Plasma masaüstünü kurabilirsin.

Son düzenleme:
Çözüm

Kod:
sudo pacman -S gnome

Daha sonra.

Kod:

İle plasma masaüstünü kurabilirsin.

Zaten öyle yaptım olmadı ondan sordum. GNOME büyük olma sebebi düzeltirken yapması.

-Rcns bunla -r aynı görevi görmemiş miydi?

-R zaten paketi kaldırmaya yarıyor. c ise ilgili pakete ait bağımlılıkları da kaldırır. n ilgili paketin yapılandırma dosyalarını kaldırır. s ise paketten bağımsız olarak bilgisayarınızdaki gereksiz bağımlılıkları kaldırır. Yani bir paketi kaldırırken -Rnc yazarsanız o paketi daha önce hiç yüklememiş gibi olursunuz.

-R zaten paketi kaldırmaya yarıyor. c ise ilgili pakete ait bağımlılıkları da kaldırır. n ilgili paketin yapılandırma dosyalarını kaldırır. s ise paketten bağımsız olarak bilgisayarınızdaki gereksiz bağımlılıkları kaldırır. Yani bir paketi kaldırırken -Rnc yazarsanız o paketi daha önce hiç yüklememiş gibi olursunuz.

Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı