Linux bir türlü kullanışlı hale getirilmiyor

Tlp kurup ayarlamayı denediniz mi? Yardım edecektir diye tahmin ediyorum.


Sorun tam olarak ne? Hata mı alıyorsunuz, yoksa donuyor mu, tam olarak ne oluyor?


Wi-Fi kartınızın modelini belirtebilir misiniz?


Siz beceremediniz ya da kullandığınız yazılım desteklenmiyordu.


Sebebini belirtebilir misiniz? Merak ettim.
TLP kurdum ancak çok da fark etmediğini düşünüyorum. Yine windows'un pil optimize ayarları yapılmış haline göre çok daha hızlı bitiyor pil.

Bluetooth sorunum: Linux Mint'te bluetooth açılıyodu fakat kulaklığı bulamıyodu. Zorin ve Fedora dağıtımlarında kulaklık gözüküyodu ama sürekli dönüp bağlanmıyodu.

Wi-Fi Kartı Modelim: Realtek 8822CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC
 
Bluetooth sorunum: Linux Mint'te Bluetooth açılıyordu fakat kulaklığı bulamıyordu. Zorin ve Fedora dağıtımlarında kulaklık gözüküyordu ama sürekli dönüp bağlanmıyordu.
bluetoothctl ile bağlanmayı deneyin derim. Bende GUI arayüzleri sorun çıkarttı.

Wi-Fi Kartı Modelim: Realtek 8822CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC
Sürücü sorunu gibi görünüyor, 2.4GHz'de doğru düzgün çalıştığı söylenmiş. Deneyebilir misiniz?
 
Açıkçası ben TLP yerine auto-cpufreq isimli bir program kullanıyorum. Fedora benim kullandığım en stabil dağıtımdı diyebilirim. Şuan Arch Linux kullanmakla beraber aynı stabilliğe burada da ulaştım diyebilirim. Arch'ın baya wikisi bulunmakta iyi bir kurulum yaparsanız ve ihtiyacınız olan wikileri de okuyarak sorunlarınızı düzeltebileceğinize inanıyorum. Tabii Arch biraz daha üst seviye için iyi olabilir ama korkmayın kendinizi geliştirirsiniz bu alanda en kötü. Wikisinde kurulum rehberi olmakla beraber kurulum için Türkçe kaynakta bulabilirsiniz.
 
Tlp kurup ayarlamayı denediniz mi? Yardım edecektir diye tahmin ediyorum.

Sorun tam olarak ne? Hata mı alıyorsunuz, yoksa donuyor mu, tam olarak ne oluyor?

Wi-Fi kartınızın modelini belirtebilir misiniz?

Siz beceremediniz ya da kullandığınız yazılım desteklenmiyordu.

Sebebini belirtebilir misiniz? Merak ettim.

Açıkçası ben tlp yerine auto-cpufreq isimli bir program kullanıyorum. Fedora benim kullandığım en stabil dağıtımdı diyebilirim. Şu an Arch Linux kullanmakla beraber aynı stabilliğe burada da ulaştım diyebilirim. Arch'ın bayağı wikisi bulunmakta iyi bir kurulum yaparsanız ve ihtiyacınız olan wikileri de okuyarak sorunlarınızı düzeltebileceğinize inanıyorum. Tabii Arch biraz daha üst seviye için iyi olabilir ama korkmayın kendinizi geliştirirsiniz bu alanda en kötü. Wikisinde kurulum rehberi olmakla beraber kurulum için Türkçe kaynakta bulabilirsiniz.

Yazacaklarım tüm cevaplar verirmiş. Ek olarak Linux dağıtımlarda da güç seçenekleri mevcut. Bluetooth için servis aktif mi?

sudo systemctl restart bluetooth

Dener misiniz?

Sonra @433815 hocamın dediği işlemi yapın.

Ben ve çevremdekiler Linux kullanıyor. Benim için zaten vazgeçilmez (sadece Linux kullanıyorum). Çevremdekilerde de problem olmadı. Şu anda benim için gayet kullanılabilir.

Ek not: Winehq ve protondb ile Windows oyunları ve programları açılabilmekte. Bana kalırsa en azından programlarda açık kaynak aternatiflere yönelin. OBS, Kdenlive, okular librewolf... Vs gibi.
 
Son düzenleme:
Bende de internet ve Wi-Fi problemi var Wi-Fi kartından kaynaklı. BCM43227 Wi-Fi kartım var, Linux Kernel'inde bulunan b43 sürücü ve onun Firmware'ini kullanınca internet gerçekten çok problemli oluyor. Hız sürekli düşüp artıyor, bağlantı kopuyor, yanımdaki modemden bağlantı aşırı zayıf görünüyor. Linux'un Wi-Fi için bir sitesi var oradan kartımın b43'ün yanında wl ile uyumlu olduğunu gördüm, wl kullandığımda internet, sinyal sorunları gitti. Tek sıkıntı Bluetooth. Sizde de belki böyle sürücüden kaynaklı bir sorun olabilir, kartınızı destekleyen ikincil bir sürücü varsa onu deneyin. Benim donanım her ne kadar eski olsa da sizde de böyle bir durum olabilir.
Bazı sayfalar için wayback machine kullanmanız gerekebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı