Linux bölüm başlığı tavsiyesi

Değerli Technopat, siteniz LibreJS ile uyumlu. LibreJS ile de pek çok iş yapılabiliyor. Bu çok güzel bir şey, sizleri takdir ediyorum ama sizden ufak bir ricam olacak. Öncelikle Technopat'ın forumunda bir isimlendirme hatası var. İnsanların GNU/Linux veya GNU+Linux veya GNU (artık ne diyorsanız :) ) dağıtımları hakkında konuşmalarına rağmen bölümün adı tuhaf bir şekilde Linux. Aslında bu pek çok kişinin içine düştüğü bir hata, hatta bazı kişilerin bilerek bile yaptığı bir şey. Bunu bilerek yapanların yaptığı savunmaları ise genellikle "Tüm sisteme Linux diyoruz da aslında GNU/Linux'u kastediyoruz, böylesi daha kolay." şeklinde. Emeğe saygı konusunda hassas olan Technopat'ın bunu bilerek yapmadığını düşünüyorum çünkü bu FSF'in, GNU'nun, RMS Reis'in ve daha pek çok insanın emeğine saygı göstermeyen bir şey. Şimdi biraz abarttığımı düşüneceksiniz fakat insanların bu yüzden FSF'in, GNU'nun, RMS Reis'in fikirlerinden yani özgür yazılım fikrinden de haberleri olmuyor. İnsanların özgür yazılımdan daha haberleri bile olmadığı, kullandıkları işletim sisteminin kabaca GNU olduğunu bilmedikleri için açık kaynak fikrine yöneliyorlar ve dünyayı açık kaynaktan ibaret sanıyorlar. Technopat'ın emeğe saygı, yanlış bilginin (tüm sistemin adının Linux olduğu) yayılmasını önlemek ve de insanların farklı görüşlerden haberdar olmaları için bunu düzeltmesini rica ediyorum. Hatta sadece GNU/Linux hakkında değil de tüm özgür yazılımlar hakkında konuşabileceğimiz bir bölüm olsa, GNU/Linux diye yeniden isimlendirilecek bölüm de bunun bir alt bölümü olsa şahane olur. Ayrıca Technopat'a da pek çok yeni üye ve de okur kazandıracağını düşünüyorum. Düzeltilmesini bekliyorum, :) değerli Technopat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı