Linux da ekran Hz overclock yapmak

Yanlış anladiniz. Arkadasin dediginden anladigim 60Hz monitoru var. Bunu nasıl 110Hz yapabiliyor?
Aslında basit, arkada küçük bir olay yatıyor. NVIDIA ayarlarını Windows'ta kullanarak özel çözünürlük oluşturarak yapabilir. Ben Windows'ta bu şekilde yapıyordum. AMD varsa AMD için de özel çözünürlük oluşturabilir. Arkadaşın monitörü 1920x1080 60Hz ise NVIDIA ayarları veya AMD ayarlarından çözünürlüğü 2048x1060 yapıp, Hz'i de 144 yapabilir mesela. Ancak sınırı var, 2048x1060 olup 75 olabilir sadece 60'ta olabilir. Ancak 2048x1060 gibi çözünürlük yükseltirse ekran blurlanır. Kısaca özel çözünürlük ile, CVT kullanmadan NVIDIA veya AMD ayarlarını kullanarak yapıyor.

Teşekkürler şimdi Linux kuracağım Windows'tan kurtulmak istiyorum bilgisayarımı çok ısındırıyor gereksiz.
Unutmayın, Windows'ta 144Hz overclock yapabiliyorsanız Linuxta belki de maksimum 75 Hz yapabileceksiniz. Hangi ekran kartı? Fedora başlangıç seviyesi için zor. Linux Mint öneririm Ubuntu da çok fazla gereksiz yazılım içeriyor. Hangi ekran kartı ve hangi uygulamayı kullanarak Overclock yapıyordunuz?

Aslında basit, arkada küçük bir olay yatıyor. NVIDIA ayarlarını Windows'ta kullanarak özel çözünürlük oluşturarak yapabilir. Ben Windows'ta bu şekilde yapıyordum. AMD varsa AMD için de özel çözünürlük oluşturabilir. Arkadaşın monitörü 1920x1080 60Hz ise NVIDIA ayarları veya AMD ayarlarından çözünürlüğü 2048x1060 yapıp, Hz'i de 144 yapabilir mesela. Ancak sınırı var, 2048x1060 olup 75 olabilir sadece 60'ta olabilir. Ancak 2048x1060 gibi çözünürlük yükseltirse ekran blurlanır. Kısaca özel çözünürlük ile, CVT kullanmadan NVIDIA veya AMD ayarlarını kullanarak yapıyor.

Unutmayın, Windows'ta 144Hz overclock yapabiliyorsanız Linux'ta belki de maksimum 75 Hz yapabileceksiniz. Hangi ekran kartı? Fedora başlangıç seviyesi için zor. Linux Mint öneririm Ubuntu da çok fazla gereksiz yazılım içeriyor. Hangi ekran kartı ve hangi uygulamayı kullanarak overclock yapıyordunuz?

Ben MSI laptop kullanıyorum Windows 11 24H2 de CRU ile 100 110 Hz yapabiliyorum ekran kartım GTX 1650 Max Q design Intel i5 11400H işlemcim var.

Ben MSI laptop kullanıyorum Windows 11 24H2 de CRU ile 100 110 Hz yapabiliyorum ekran kartım GTX 1650 Max Q design Intel i5 11400H işlemcim var.

1920x1080 de native olarak alabiliyorum.

Şu anda Linux Mint Debian olarak kuracağım ve kesin olarak bu komutu yazdığım zaman ekran Hz artacak mı laptop kullanıyorum.

Son düzenleme:

Şu anda Linux Mint Debian olarak kuracağım ve kesin olarak bu komutu yazdığım zaman ekran Hz artacak mı laptop kullanıyorum.
Artabilir artmayada bilir, ben Windows'ta 144 Hz overclock yapabilirken Linux'ta sadece 75 Hz'ye çıkabildim. Aşağıdaki bağlantıda nasıl sürücüleri kurabileceğinizi anlattım. Buraya yazamıyorum, güvenlik açığı oluşturuyorsun gibi bir hata veriyor. Siteden kaynaklı.

Şifresi gtx1650

Artabilir artmayadabilir, ben Windows'ta 144 Hz overclock yapabilirken Linux'ta sadece 75 Hz'ye çıkabildim. Aşağıdaki bağlantıda nasıl sürücüleri kurabileceğinizi anlattım. Buraya yazamıyorum, güvenlik açığı oluşturuyorsun gibi bir hata veriyor. Siteden kaynaklı.

Şifresi GTX1650.

Çok sağ olun teşekkürler size birkaç sorum daha olacak nereden ulaşabilirim siz çok bilgi birine benziyorsunuz Linux kullanmak için çok heyecanlıyım hiçbir şey bilmiyorum size daha hızlı ulaşabileceğim bir yer var mı?

Çok sağ olun teşekkürler size birkaç sorum daha olacak nereden ulaşabilirim siz çok bilgi birine benziyorsunuz Linux kullanmak için çok heyecanlıyım hiçbir şey bilmiyorum size daha hızlı ulaşabileceğim bir yer var mı?
İlk olarak teşekkürler 😊. E-posta üzerinden bana ulaşabilirsiniz, profil mesajıma yorum yapabilirsiniz. Başlangıç için Linux Mint gayet iyi. Terminal üzerinden paket yüklenir genelde ancak Mağaza'dan da uygulama yükleyebilirsiniz. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. Virüs bulaşma ihtimali neredeyse yok.

E-postam: [email protected]

İlk olarak teşekkürler 😊. E-posta üzerinden bana ulaşabilirsiniz, profil mesajıma yorum yapabilirsiniz. Başlangıç için Linux Mint gayet iyi. Terminal üzerinden paket yüklenir genelde ancak mağaza'dan da uygulama yükleyebilirsiniz. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. Virüs bulaşma ihtimali neredeyse yok.

E-postam: [email protected]

Çok sağ olun teşekkürler şimdi Linux Mint indiriyorum kuracağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı