lyntax
Decapat
- Makaleler
- 9
Daha fazla
Aslında basit, arkada küçük bir olay yatıyor. NVIDIA ayarlarını Windows'ta kullanarak özel çözünürlük oluşturarak yapabilir. Ben Windows'ta bu şekilde yapıyordum. AMD varsa AMD için de özel çözünürlük oluşturabilir. Arkadaşın monitörü 1920x1080 60Hz ise NVIDIA ayarları veya AMD ayarlarından çözünürlüğü 2048x1060 yapıp, Hz'i de 144 yapabilir mesela. Ancak sınırı var, 2048x1060 olup 75 olabilir sadece 60'ta olabilir. Ancak 2048x1060 gibi çözünürlük yükseltirse ekran blurlanır. Kısaca özel çözünürlük ile, CVT kullanmadan NVIDIA veya AMD ayarlarını kullanarak yapıyor.Yanlış anladiniz. Arkadasin dediginden anladigim 60Hz monitoru var. Bunu nasıl 110Hz yapabiliyor?
Unutmayın, Windows'ta 144Hz overclock yapabiliyorsanız Linuxta belki de maksimum 75 Hz yapabileceksiniz. Hangi ekran kartı? Fedora başlangıç seviyesi için zor. Linux Mint öneririm Ubuntu da çok fazla gereksiz yazılım içeriyor. Hangi ekran kartı ve hangi uygulamayı kullanarak Overclock yapıyordunuz?Teşekkürler şimdi Linux kuracağım Windows'tan kurtulmak istiyorum bilgisayarımı çok ısındırıyor gereksiz.