Linux Dağıtım Önerisi

Makaleler
13
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: Ryzen 7 570x / Asrock B450M Pro4 / HyperX Fury 2x8 3600Mhz Cl16 OC / Deepcool AK400 / EVGA RTX 3070 XC3 Ultra / Lian Li A3
Elimde 7320U'lu 8 GB RAM'li bir laptop var. Windows 10 kurulu ama hem çok RAM yiyor hem de laptop kasıp donup duruyor. Zaten bu alet ile oyun oynadığım yok ki kod yazmak için kullanıyorum işte Unity, Visual Studio, Anaconda, PHP storm vb. uygulamaları kullanıyorum.

Kullanım amacıma uygun olacak, sistemi rahat bir şekilde kullandıracak değişik şeylerle uğraştırmayacak bir dağıtım kurmak istiyorum. Önerilerinizi beliyorum Linux Mint Cinnamon düşündüm.

Ubuntu veya Linux Mint Cinnamon. Alternatif olarak Zorin OS olabilir.

Ubuntu kurarsan 24.10 değil 24.04 kur. 24.04 uzun süreli destek sürümü.

Hangisini önerirsiniz? Arayüz olarak Mint hoşuma gitti ama olabildiğinde hafif, kullanıcı dostu ve sıkıntısız olsun istiyorum.

Hangisini önerirsiniz? Olabildiğinde hafif, kullanıcı dostu ve sıkıntısız olsun istiyorum.
Ubuntu boşta 2,3 GB RAM kullanıyor bende. Tabii buna başlangıç uygulamalarım etki ediyor. Sen ilk kurduğunda boşta 1,5 GB RAM kullanır.8 GB RAM olan bir sistemde bunu dert edeceğini sanmıyorum.

Mint Cinnamon boşta 900 MB - 1 GB RAM kullanır. Mint, Ubuntu tabanlıdır ama Ubuntu'daki gereksiz servisler kaldırılmıştır.

Zorin OS ise temalandırılmış Ubuntu gibidir. Windows'a çok benzediği için yeni kullanıcılar için kolaydır. Boşta 1,5 GB RAM kullanır.

Mint de Zorin de Ubuntu tabanlı sistemler.

Hepsi kullanıcı dostu. Öyle olmasa önermem zaten. Görsellere bakarak karar vermek size kalmış çünkü hepsinde kullanım aynı.

Linux Mint Cinnamon'u indirdim kuruyorum umarım istediğim performansı elde edebilirim.

Evvet zor zahmet olsa da kurmayı başardım.

asp.net için vs gerekiyordu mecburen W11 ile Dual-boot'a çevirdim cihazı, asp.net harici geliştirmelerin hepsine Linux'tan devam edecek.

Hızlı seri sanki sistem rahatlamış kendine gelmiş gibi. Arayüz olarak da gayet beğendim açıkçası.

Unity kuruluyor yarına götürmem gereken kısmı yapınca ak koyun kara koyun tam anlamıyla anlaşılacak.

Keşke Vs'de destekleseydi de asp.net'i de orada geliştirseydim. Neyse VSC kurdum mecburen ondan devam edeceğiz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı