Linux dağıtımı önerisi

Live modda sorunsuz çalışıp da kurulumda sıkıntı olması ihtimali nedir?
Genellikle bir fark olmaması gerekiyor, sadece ekran kartınız NVIDIA ise sürücüsünü sonradan kurmanız gerekebilir, onun için de terminali açıp sudo dnf install akmod-nvidia yazmanız yeterlidir.
Bir de bu Windows'taki SSD sıkıntısı bir şey yapar mı o hata düzeldikten sonra mı kursam acaba?
Bir şey yapacağını sanmıyorum. Son olarak sistemi kurduktan sonra 3. parti depoları açmayı unutmayın çünkü Fedora'da varsayılan olarak kapalı geliyor.

Teşekkürler ben okulların açılmasını bekliyeecğim okullar açılınca 2. bir USB alıp ona da Windows 11 ISO'su atarım ne olur ne olmaz (okulların açılmasını bekleme sebebim de stajım vardı adamakıllı tatil yapamadım biraz dineliyim kafa dağıtayım kafasındayım hem de daha garanti olur çünkü 1 ay önce falan bilgisayarı sıfırlayacaktım hem Dual boot da gitsin diye format attım 3 gün boyunca uğraştım Windows için farklı bir PC de olmadığı için zar zor yaptım tekrar riske atmak istemiyorum açıkçası.)

Hocam bir şey soracağım Fedora kurayım dedim 2 kere siteden kendim indirdim ISO 1 kere Fedora writer otomatik indirdi hepsinde test sırasında %4.8 de fail oluyor Secure Boot açık ta denedim kapalı da denedim olmadı sizce neden olabilir?

belirli bir hata kodu fln vermiyor gözlemlediğim kadarı ile tam olarak nasıl çözebilirim

Fedoranın kde plasmasını değilde workstation mı kurayım

Fedora çok benziyor ikisi de KDE kullandığı için sanırım ama hocam Fedora zaten şu an USB de hazır öneri için teşekkürler.

Herkese çok teşekkürler. Linux gerçekten çok güzel bir kere monitör parlaklığı ayarlayabiliyorum ya. Windows'ta iken monitörün arkasından eziyet çekiyordum resmen.
Fedora kurdum plasma kurdum ama GNOME masaüstü ortamı da bayağı güzelmiş onu da kursam sorun çıkar mı?

Son düzenleme:
İstisnasız neredeyse hepsinde sen müdahale etmişsin, birinde internete bağlamamışsın. Biri hata bile değil zaten kullanımda olduğu için kendini korumaya almış.

Hocam Fedora KDE öneririm. Hiç zorluk çekmeyeceğiniz en iyi dağıtımlardan biridir. Flatpak yüklü gelir, istediğiniz uygulamayı sorunsuz kurarsınız.
OBS Studio'nun kanlı bıçaklı olduğu depoyu önermeniz üstüne daha da saçma.

Steam'in Proton özelliği ile de neredeyse her oyunu sorunsuz çalıştırabilirsiniz.

Düpedüz yanlış yönlendirme.

Fedora kullanıcı için bir dağıtım değildir. Fare için yapılan labirent benzetmesi doğru olur.
Öbür gün ne olacağı hiç belli değil RedHat'in kararlarına uymaktan başka çareleri yok.
Sözde güncel "modern" dağıtım ama RHEL için geri bildirim işlevi görmekten başka bir amaç yok.
Saçma sapan güncelleme mantığı ise tartışmaya kapalıdır. Ne demek hem depodaki yazılımlar major güncelleme alıyor ve aynı zamanda fixed. Saçmalığın daniskası.

Kur Ubuntu, at hakiki flathub deposunu bak rahatına.

Anladım peki Opera kuruluyor mu? Biraz saçma bir soru ama.
Opera GX olan yok.

Teşekkürler ben okulların açılmasını bekliyeecğim okullar açılınca 2. bir USB alıp ona da Windows 11 ISO'su atarım ne olur ne olmaz
Ventoy kullanabilirsin. İhtiyacın olan bu olsa gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…