Linux dağıtımı önerisi

Linux Mint. Eğer deneyimin varsa Fedora.
Hocam Ubuntu/Linux Mint ile başlamıştım ilk Linux kullanmaya. İnanın bana almadığım hata yoktu. Fedora'ya geçtim, superuser olmama rağmen bir tane bile sorun yaşamadım. En güncel teknolojiler elinizin altında. BTRFS, Wayland, Flatpak, Gnome/KDE güncel sürüm vs. Yani başlangıç için bile en iyi dağıtım Fedora'dır. Ama biraz ileri kullanıcılar için ise Arch en iyisidir.

Linux Mint. Eğer deneyimin varsa Fedora.

Dediğim gibi bir ara Zorin OS kullandım ama çok az yani sadece LS CD falan biliyorum terminalde o zaman Mint ile başlayayım sonradan değiştiririm peki Mint'in hangisini kullanmalıyım Cinnamon mu ne varmış GPT öyle söyledi.

Dediğim gibi bir ara Zorin OS kullandım ama çok az yani sadece LS CD falan biliyorum terminalde o zaman Mint ile başlayayım sonradan değiştiririm peki Mint'in hangisini kullanmalıyım Cinnamon mu ne varmıoş GPT öyle söyledi.
Hocam lütfen yanlış anlamayın, Fedora misyoneri gibi gözükmek istemem ama Debian/APT çok sorunlu bir paket yöneticisi. Eğer Linux Mint kurup APT sorunları yüzünden Linux'tan soğmayacaksanız, Cinnamon masaüstünü kullanmanız daha iyi olur.

Hocam lütfen yanlış anlamayın, Fedora misyoneri gibi gözükmek istemem ama Debian/APT çok sorunlu bir paket yöneticisi. Eğer Linux Mint kurup apt sorunları yüzünden Linux'tan soğmayacaksanız, Cinnamon masaüstünü kullanmanız daha iyi olur.

Çok mu hata oluyor Mint de yani çünkü sıkıntı çıksın istemem hele ki daha boot sırasında çıkarsa çok kötü olur yani.

Hocam Ubuntu/Linux Mint ile başlamıştım ilk Linux kullanmaya. İnanın bana almadığım hata yoktu. Fedora'ya geçtim, superuser olmama rağmen bir tane bile sorun yaşamadım. En güncel teknolojiler elinizin altında. BTRFS, Wayland, Flatpak, Gnome/KDE güncel sürüm vs. Yani başlangıç için bile en iyi dağıtım Fedora'dır. Ama biraz ileri kullanıcılar için ise Arch en iyisidir.

Açıkçası ben iki dağitımda da sorun yaşamadım. Fedora bence de daha iyi.

Hocam lütfen yanlış anlamayın, Fedora misyoneri gibi gözükmek istemem ama Debian/APT çok sorunlu bir paket yöneticisi. Eğer Linux Mint kurup APT sorunları yüzünden Linux'tan soğmayacaksanız, Cinnamon masaüstünü kullanmanız daha iyi olur.

Ben XFCE tercih ederim ama zevk meselesi.

Peki kurulumda nasıl FEDORA'NIN Zorin e benziyor mu kurulumu yoksa farklı işlemler varmı?

1756242119029.png

birde böyle şeyler var server zaten sunucular için de diğer leri ne oluyor hangisini indirmem lazım plasma mı?

Çok mu hata oluyor Mint de yani çünkü sıkıntı çıksın istemem hele ki daha boot sırasında çıkarsa çok kötü olur yani.
Hocam bunlar benim yaşadığım ve tam olarak hala çözemediğim şahi hatalar:

Boot ederken sorun yaşamazsınız ama APT çok sıkıntılı bir sistem.

Hocam bunlar benim yaşadığım ve tam olarak hala çözemediğim şahi hatalar:

Boot ederken sorun yaşamazsınız ama apt çok sıkıntılı bir sistem.

Yani Fedora diyorsunuz anladım ama hangisi plasma olan mı workstaion olanmı ya da diğerleri ne oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı