Linux dağıtımı önerisi

Ben Zorin OS öneririm, konuda da yazdığın gibi daha önce kullanmışsın. Linux Mint dediklerine bakma, sizi bilmem ama bence arayüzü çok eski Windows XP zamanından kalma gibi görünüyor, benim hoşuma gitmedi açıkçası. Ayrıca Zorin OS Wine kurulu geliyor yani herhangi bir Windows uygulamasını direkt açabilirsiniz.

İstisnasız neredeyse hepsinde sen müdahale etmişsin, birinde internete bağlamamışsın. Biri hata bile değil zaten kullanımda olduğu için kendini korumaya almış.

OBS Studio'nun kanlı bıçaklı olduğu depoyu önermeniz üstüne daha da saçma.

Eki Görüntüle 2564261
Eki Görüntüle 2564262
Düpedüz yanlış yönlendirme.

Fedora kullanıcı için bir dağıtım değildir. Fare için yapılan labirent benzetmesi doğru olur.
Öbür gün ne olacağı hiç belli değil Redhat'in kararlarına uymaktan başka çareleri yok.
Sözde güncel "modern" dağıtım ama rhel için geri bildirim işlevi görmekten başka bir amaç yok.
Saçma sapan güncelleme mantığı ise tartışmaya kapalıdır. Ne demek hem depodaki yazılımlar major güncelleme alıyor ve aynı zamanda fixed. Saçmalığın daniskası.

Kur Ubuntu, at hakiki flathub deposunu bak rahatına.

Opera GX olan yok.

Ventoy kullanabilirsin. İhtiyacın olan bu olsa gerek.

Peki siz ne önerirsiniz böyle pentest araçları düzgün çalışan çünkü siber güvenlik tarafından ilerlemeyi düşünüyorum.

Fedora kurdum ama dediğim gibi pentest araçları düzgün yüklenmiyor gemlerde sorun çıkıyor hep ne denesem olmadı.

Peki siz ne önerirsiniz böyle pentest araçları düzgün çalışan çünkü siber güvenlik tarafından ilerlemeyi düşünüyorum.

Fedora kurdum ama dediğim gibi pentest araçları düzgün yüklenmiyor gemlerde sorun çıkıyor hep ne denesem olmadı.
Hocam Parrot OS'un home sürümünü kurup üstüne araçları yükleyebilirsiniz yada security versiyonu da var araçlar hazır geliyor ona da bakabilirsiniz.

Hocam parrot OS'un Home sürümünü kurup üstüne araçları yükleyebilirsiniz ya da Security versiyonu da var araçlar hazır geliyor ona da bakabilirsiniz.

Çok karışık olmaz mı daha yeni geçtim Linux'a çok bilgim yok.

Yeni geçtiyseniz toolları falan kenara bırakın, bir süre Linux Mint veya Ubuntu kullanın alışın öğrenin sonra dediğim dağıtıma geçersiniz. Süre sizin öğrenmenize bağlı.

Anladım yani ilk önce Linux öğren diyorsunuz peki bana GNOME kullanan bir dağıtım söyleyebilir misiniz Ubuntu olur Debian olur fark etmez ya da öğrenene kadar Fedora'da da kalabilirim.

Anladım yani ilk önce Linux öğren diyorsunuz, peki bana GNOME kullanan bir dağıtım söyleyebilir misiniz? Ubuntu olur Debian olur fark etmez ya da öğrenene kadar Fedora'da da kalabilirim.
Debian'ı GNOME masaüstüyle kurabilirsiniz.
Aslında GNOME kullanmayan dağıtım sayısı oldukça az (ki Mint gibi dağıtımlara bile bir şekilde GNOME kurulabiliyor).

Debian'ı GNOME masaüstüyle kurabilirsiniz.
Aslında GNOME kullanmayan dağıtım sayısı oldukça az (ki Mint gibi dağıtımlara bile bir şekilde GNOME kurulabiliyor).

Peki şimdilik Fedora ile öğrenme aşamasını tamamlasam sonradan pentest araçları için Kali falan kursam olur mu?

Fedorayı kurarken 3. taraf depoları etkinleştir seçeneği çıkacak onu işaretleyin. Operayı kurmak için internete yazmanıza hiç gerek yok. Fedora da yüklü olan Yazılım mağazasından rahatlıkla indirebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2563493
Hocam Flatpak'den yüklenen tarayıcılar XDM ve FDM gibi indirme programlarıyla entegrasyon sağlayamıyor. O sebeple RPM paketi üzerinden Opera kurması daha sağlıklı olur. Şu linkten kurabilirsiniz:

İstisnasız neredeyse hepsinde sen müdahale etmişsin, birinde internete bağlamamışsın. Biri hata bile değil zaten kullanımda olduğu için kendini korumaya almış.

OBS Studio'nun kanlı bıçaklı olduğu depoyu önermeniz üstüne daha da saçma.

Eki Görüntüle 2564261
Eki Görüntüle 2564262
Düpedüz yanlış yönlendirme.

Fedora kullanıcı için bir dağıtım değildir. Fare için yapılan labirent benzetmesi doğru olur.
Öbür gün ne olacağı hiç belli değil RedHat'in kararlarına uymaktan başka çareleri yok.
Sözde güncel "modern" dağıtım ama RHEL için geri bildirim işlevi görmekten başka bir amaç yok.
Saçma sapan güncelleme mantığı ise tartışmaya kapalıdır. Ne demek hem depodaki yazılımlar major güncelleme alıyor ve aynı zamanda fixed. Saçmalığın daniskası.

Kur Ubuntu, at hakiki flathub deposunu bak rahatına.

Opera GX olan yok.

Ventoy kullanabilirsin. İhtiyacın olan bu olsa gerek.
Debian'In sorunlu olduğunu söyleyen sadece ben değilim bunu @Sakuya Izayoi hocam gibi herkes de söylüyor. Kendi kendini kitlemeler, depoda olmayan uygulamaları sources ekleyerek indirince hata vermeler, Ubuntu'nun yeni sürümlerinde gelen Modernized saçmalığı da cabası. Ayrıca Fedora, herkesin öve öve bitiremediği 2000lerden kalma vizyonuylu Linux Mint'ten çok daha kararlı ve kullanıcı dostudur. Sırf muhalefet yapmak için birde ProtonDB'yi paylaşmışsınız. 😂😂😂 Ben her oyun çalışıyor demedim zaten, "neredeyse her oyun" dedim. Riot Games, EA gibi aptal şirketlerin oyunlarını saymazsak her oyun çalışıyor işte yalan mı söylüyorum. Ayrıca @Itachii_Samaa hocam Opera'yı sormuş, Opera GX'i sormamış, ondan niye bahsediyorsunuz?

Son düzenleme:
Debian'ın sorunlu olduğunu söyleyen sadece ben değilim bunu @Sakuya Izayoi hocam gibi herkes de söylüyor. Kendi kendini kilitlemeler, depoda olmayan uygulamaları sources ekleyerek indirince hata vermeler,
Kullanıcı müdahesi. Geliştiricisinin bile unuttuğu yazılımın deposunu ekleme?
Depolara müdahale etmişsin bozmuşsun sonra Debian'ın sorunu mu oluyor?
Debian ne yapsın bozuk depoyu eklemişsin kendini kilitleyip korumaya almış bundan iyi daha ne yapabilir?

Ubuntu'nun yeni sürümlerinde gelen modernized saçmalığı da cabası.
Saçmalık? Ne olduğunu bildiğine şüpheliyim dağıtımı Debian tipi "eski depoların yerine yenisi yazalım" şeklinde mi yükseltmeye çalıştın.

Ayrıca Fedora, herkesin öve öve bitiremediği 2000'lerden kalma vizyonuylu Linux Mint'ten çok daha kararlı ve kullanıcı dostudur.
Pes artık dediğim gibi saçma sapan semi-fixed/zart güncelleme şekli mi Ubuntu, hatta senin kastına göre Mint'in gerçek fixed güncellenme şeklinden stabil. Bunu da açıklattırma. GPT'ye sorcağın 2-3 doğru soru ile öğrenebilirsin.

Sırf muhalefet yapmak için bir de ProtonDB'yi paylaşmışsınız. 😂😂😂 ben her oyun çalışıyor demedim zaten, "neredeyse her oyun" dedim.
Neredeyse her oyun hadi iyisini kullanayım %45 mi? Bir de kaynak göstermem Ti'ye alınıyor.
O %45'in de içinden sadece %17'si için hiçbir şey yapmadan mükemmel oluyor.

Ayrıca @Itachii_Samaa hocam Opera'yı sormuş, Opera GX'i sormamış, ondan niye bahsediyorsunuz?
Kullanıcı her detayı yazmamış olabilir. Siz niye o zaman detaylı olarak paylaşmadınız da bana kaldı?

Pentest araçları için istiyorsan zaten konuda önerilmiş ama parrot iyi olur.
Evet Kali'de var ama taban olarak Debian stable yerine Debian Testing tabanlı olduğu için ben tercih etmezdim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı