Linux dağıtımını neden kullanmamalıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben bu çöp laptopumda Lubuntu ile zibilyon tane işlem açtım kasmadı, Windows'da Office bile kasıyor, niye kötülüyorsun?

@Silinen üye sen bir Linux'u beğeniyorsun, bir beğenmyorsun. Ne ayaksın çözemedim. Eskiden çok seviyor gibiydin.
Şu an Linux'un 2 artısını görüyorum;
Özelleştirmesi çok iyi,
Bedava.
Bazıları 10, 20 artısını görür.

Kullanıma göre değişen bir şey.

Ben yine Linux'ta yardım isteyen olursa, yardımcı olurum.
Bir şeye sevgi ve ya nefret beslediğim yok.

• Çünkü Linux zordur.
    • Zor - kolay subjektif. Bana gore de Windows zor. Linux'te tek satirda static IP tanimlayabiliyorum, Windows karman corman.
  • Bol bol komut girmeliyiz.
    • Bu negatif bir sey degil.
  • Bazı dağıtımların kurulum için grafik arayüzü yok.
    • GUI ile gelen Windows'tan daha fazla sey konfigure edebilirsin CLI uzerinden.
  • Driver desteği spesifik donanimlar için yok (Wireless, e-imza, ekran kartı, barkod yazıcı projeksiyon cihazı...)
    • Dogru elestiri.
  • Çok kullanılan bir işletim sistemi değil.
    • Daha iyi ya da kotu oldugu hakkinda fikir vermez. Turkiye'de en cok oy verilen parti hangisi? : ) Ayrica server kullanimi sebebiyle sanildigindan cok daha fazla kullaniliyor.
  • Oyun desteği yok güncel oyunları oynayamazsınız (driver desteği olmadigi için).
    • Kismen dogru.
  • Ücretsiz yani fazla uğraşılmamıştır yazılımıyla.
    • Cok yanlis. Aciklamiyorum bile sebebini. Open-source nedir ogrenin.
  • Destekleyen firma çok az.
    • Tam tersi. Server kullanimi sebebiyle pek cok firma direkt Linux destekler. Ayrica spesifik distrolarin da arkasinda duran buyuk firmalar var. Oracle, RedHat, Canonical gibi. "Destek" kavrami yeterince acik degil. Gelistiren tek firma olmamasi destek verilmedigi anlamina gelmez.
  • Programlama çok az yapılır.
    • Direkt cahilca yapilmis bir yorum.
  • Ortak bir standardı yok. Binlerce dağıtım var birbirinden bağımsız. Birinde çalışan diğerinde çalışmayabilir.
    • Bu negatif bir sey degil.
  • Yazilim desteği çok azdır.
    • Kismen dogru.
  • Bir Microsoft değil.
    • Sacma. Nokia da bir zamanlar bir seylerin arkasindaydi. Urune bakip yorum yapin, yapana degil.
  • Devletler kullanmıyor.
    • Trol?
  • Zordur basit hiç değildir.
    • Isletim sisteminden bahsediyoruz, konunun kendisi sofistike zaten. Windows'u basit bir sey mi saniyorsun sen? Bilgisayardan anlamayanlar icin GUI'de 2-3 tane buton koymasi arkasinda donen seyin basit oldugu anlamina gelmiyor.
  • Neden kullanalım ki?
    • Soru.
  • İkide bir çöker stabil değil.
    • Yanlis.
  • Ikinci işletim sistemi kuramazsın kesinlikle.
    • Yanlis.

Ben bu çöp laptopumda Lubuntu ile zibilyon tane işlem açtım kasmadı, Windows'da Office bile kasıyor, niye kötülüyorsun?
Bende yalanı uzun zaman önce bıraktım.

Oysaki ne hayallerle girmiştim konuya. O kadar yalan yanlış şeyler sayılmış sıralanmış, böyle şeyler sadece bir şey pazarlarken rakip ürünü kötülemek için söylenebilecek sözler olur ancak. Konu sonlarına doğru "GNU/Linux kullanmayın, ben daha iyisini yaptım, çok daha kararlı; onu kullanın." gibi cümleler bekledim ama o da yokmuş. Trolldür belki diye 20 sayfa yorum okudum, troll de değil; herkes çok ciddi.
Bir şeyi körü körüne kötülemeye çalışmaktansa önce anlamaya çalışın, hangi amaçla yapılmış, kullanan insanlar nasıl sorunsuz kullanabiliyor... GUI kurulumu yok, bir Microsoft değil gibi eleştirileri ciddiye alamıyorum açıkçası. Bu yüzden bir fikri savunuyorsanız trollemeden ciddiye alınabilecek bir kaynak belirtirseniz ona göre cevap alabilirsiniz.

Öte yandan Windows'u bu kadar savunup yüceltip korsan kullanan veya etkinleştirmemek için türlü yollara başvuranlar da var kanaatimce, o daha içler acısı. Bu kadar çok seviyorsanız onu satın alıp destek olabilirsiniz ancak ya da gelişmesine katkıda bulunarak. -Pardon, Windows kapalı kaynak olduğu için kullanıcılar gelişimine katkıda bulunamıyor ve geri bildirimler umursanmıyordu değil mi?-
Güncelleme ile bozulan bir işletim sisteminden başka bir tanımı kalmadı artık bana göre. Bkz: Windows güncelleme sonrası açılış yavaşladı.

En iyi böyle açıklanabilirdi.

Ben Linux'u önceden kurdum ve çok zorlandım, oysaki ne hayallerle kurmuştum. O kurduğum günü benim için çok zor bir hal aldı ve alıştığım Windows'a dönmek en iyisi olduğunu düşündüm. Tamam basit arayüzlü kullanışlı ama zor bir işletim sistemi. Ben kullanamadım, Zoom uygulamasını bile çok zor yükledim. Ama tabii bu yeni kullanan birisi için tabii ki zor şeyler, alışan her türlüsünü kullanır.

Sen şaka mısın ? Ne zamandan beri Linux forumlarından bilgi almak yanlış oldu ? Bizim bilgilerimiz bize vahiy olarak mı geldi ?
Belli ki aklın cümlenin içeriğini anlamaya yetmemiş, normaldir daha reşit olmadığın için. Kısacası ben diyorum ki Windows'u savunurken fanboyluk riski olmaması için Windows kaynaklarını kullanmıyorum, tarafsız kaynak kullanıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…