Linux dağıtımını neden kullanmamalıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belli ki aklın cümlenin içeriğini anlamaya yetmemiş, normaldir daha reşit olmadığın için. Kısacası ben diyorum ki Windows'u savunurken fanboyluk riski olmaması için Windows kaynaklarını kullanmıyorum, tarafsız kaynak kullanıyorum..
Fanboyluk yapan kim ? Adamlar zaten diyor ki düşük sistemler için Linux tabanlı işletim sistemleri en ideali ki bu doğru birşey. Boş konuşuyorsun ve bana reşit değil diyorsun. Blokla geç kendine sövdürtme hadi arkadaşım. Beynin yeteri kadar gelişseydi zaten böyle bir üslupla cevap vermezdin. Ayrıca Linux'un iyi yanlarını savunan herkese cahil muamelesi yapıp bana aklın yetmiyor deme. Çok komik oluyorsun herkese saldırırcasına cevap verip fanboyluk riski olmaması için kaynak kullanmıyorum diyorsun :D

Yanlış bilgi . Dağılın beyler
  1. Çünkü Linux zordur.
  2. Bol bol komut girmeliyiz.
  3. Bazı dağıtımların kurulum için grafik arayüzü yok.
  4. Driver desteği spesifik donanimlar için yok (Wireless, e-imza, ekran kartı, barkod yazıcı projeksiyon cihazı...)
  5. Çok kullanılan bir işletim sistemi değil.
  6. Oyun desteği yok güncel oyunları oynayamazsınız (driver desteği olmadigi için).
  7. Ücretsiz yani fazla uğraşılmamıştır yazılımıyla.
  8. Destekleyen firma çok az.
  9. Programlama çok az yapılır.
  10. Ortak bir standardı yok. Binlerce dağıtım var birbirinden bağımsız. Birinde çalışan diğerinde çalışmayabilir.
  11. Yazilim desteği çok azdır.
  12. Bir Microsoft değil.
  13. Devletler kullanmıyor.
  14. Zordur basit hiç değildir.
  15. Neden kullanalım ki?
  16. İkide bir çöker stabil değil.
  17. Ikinci işletim sistemi kuramazsın kesinlikle.
  18. Başka başka sebepler.

Saydığım nedenlerden kaçına katılıyorsunuz? Yazın, paylaşın.
Yanlız bazı hastanelerde ,Devlet kurumlarında, linux dağıtımı olan Pardus vb. kullanılıyor. Yaşadığım çevrede dahil ayrıca "Bir Microsoft değil" demen, Windows fanboy olduğunu açıklar

Yanlış bilgi. Dağılın

Evet herkes kendi fikrini ortaya atıp çekilmiş.
Windows'u kullanacak kesim belli Linux'u kullanacak kesim belli herkes istediğini kullanır.
Kimse kimseye birşeyi savunduğu için fanboy diyemez.
Ben bir konuda Intel AMD tartışmasının arasında kaldım bana AMD fanboyu deyip hemen bana yürüdüler.
Technopat'ta açılan konularda çok karşılaştım birileri bir ürünü tavsiye ettiği için fanboy dedikleri çok olmuş, bu forumda birisi bir şeyi tavsiye ediyorsa o ürünün daha iyi olacağını düşündüğü içindir, fanboyluktan değil.
Lütfen iyi anlaşılsın bu konu.

Oysaki ne hayallerle girmiştim konuya. O kadar yalan yanlış şeyler sayılmış sıralanmış, böyle şeyler sadece bir şey pazarlarken rakip ürünü kötülemek için söylenebilecek sözler olur ancak. Konu sonlarına doğru "GNU/Linux kullanmayın, ben daha iyisini yaptım, çok daha kararlı; onu kullanın." gibi cümleler bekledim ama o da yokmuş. Trolldür belki diye 20 sayfa yorum okudum, troll de değil; herkes çok ciddi.
Bir şeyi körü körüne kötülemeye çalışmaktansa önce anlamaya çalışın, hangi amaçla yapılmış, kullanan insanlar nasıl sorunsuz kullanabiliyor... GUI kurulumu yok, bir Microsoft değil gibi eleştirileri ciddiye alamıyorum açıkçası. Bu yüzden bir fikri savunuyorsanız trollemeden ciddiye alınabilecek bir kaynak belirtirseniz ona göre cevap alabilirsiniz.

Öte yandan Windows'u bu kadar savunup yüceltip korsan kullanan veya etkinleştirmemek için türlü yollara başvuranlar da var kanaatimce, o daha içler acısı. Bu kadar çok seviyorsanız onu satın alıp destek olabilirsiniz ancak ya da gelişmesine katkıda bulunarak. -Pardon, Windows kapalı kaynak olduğu için kullanıcılar gelişimine katkıda bulunamıyor ve geri bildirimler umursanmıyordu değil mi?-
Güncelleme ile bozulan bir işletim sisteminden başka bir tanımı kalmadı artık bana göre. Bkz: Windows güncelleme sonrası açılış yavaşladı.
Hayatımda gördüğüm en iyi açıklamalardan biri. 👌

Bende böyle bir şey olmadı ki bu sorun büyük ihtimal Windows'un "Hızlı Başlatma"sı ile alakalı.

UEFI/BIOS'a girmek için Systemd kullanan bir dağıtım kullanıyorsanız terminale systemctl reboot --firmware-setup yazabilirdiniz. Bu tip yöntemleri bulmanızın uzun sürmesi kaynak yetersizliği olamaz yani.
Kaynak yetersizliğinden değil, yaklaşık 1,5-2 yıl önce kardeşim eski dizüstü bilgisayarıma format atacaktı (o zaman Windows 10 1803 kuruluydu). Ben de kardeşime Windows 10 1809 ya da Pardus kuralım dedim ama kardeşim beni dinlemeyip eski dizüstü bilgisayarıma Lubuntu kurdu. Birkaç gün sonra ise kardeşim benden format atmamı istedi. Windows 10 yükleme medyasını hazırlayıp eski dizüstü bilgisayarıma takıp boot menüsüne girip tam format atacakken boot menüsünde önyükleme aygıtı olarak sadece "ubuntu" yazan bir aygıt vardı, başka hiçbir önyükleme aygıtı görünmüyordu. BIOS menüsüne girmeye çalıştığımda ise BIOS menüsüne değil, GRUB menüsüne giriyordu (doğru tuşa basmış olmama rağmen). Bir süre sonra vazgeçtim ve bir forum sitesinde konu açtım. O olaydan yaklaşık 2 ay sonra ise o konuda "fwsetup" komutu ile BIOS menüsüne girildiği cevabını aldım. Komutları kendi dizüstü bilgisayarımda ve kardeşimin dizüstü bilgisayarında denedim (Lubuntu kurulum medyası ile denedim), işe yaradı. Ancak kardeşimi o komuttan haberdar ettiğimde ise dizüstü bilgisayara Windows 7 kurduğunu söyledi.

Fanboyluk yapan kim? Adamlar zaten diyor ki düşük sistemler için Linux tabanlı işletim sistemleri en ideali ki bu doğru bir şey. Boş konuşuyorsun ve bana reşit değil diyorsun. Blokla geç kendine sövdürtme hadi arkadaşım. Beynin yeteri kadar gelişseydi zaten böyle bir üslupla cevap vermezdin. Ayrıca Linux'un iyi yanlarını savunan herkese cahil muamelesi yapıp bana aklın yetmiyor deme. Çok komik oluyorsun herkese saldırırcasına cevap verip fanboyluk riski olmaması için kaynak kullanmıyorum diyorsun :D.

Aynen kardeşim Linux'u düzgün savunanları bile aşağılayıp blokluyorum. Neyse ağlamaya devam et, blok😊

Edıt: Şimdi fark ettim, kaynak kullanmıyorum diyormuşum. Tipik bir fanboy algı kabiliyeti ve zihin yapısı işte 😁

Aynen kardeşim Linux'u düzgün savunanları bile aşağılayıp blokluyorum. Neyse ağlamaya devam et, blok😊

Edıt: Şimdi fark ettim, kaynak kullanmıyorum diyormuşum. Tipik bir fanboy algı kabiliyeti ve zihin yapısı işte 😁
Ben fanboyluk yapmadım benim lafım sana. Kaynak kullanana laf ediyorsun ben tartışmaya bile girmedim. Blok 😙

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı