Linux DE yerine WM kullanmak için hızlı başlanabilecek kılavuzlar var mı?

Dotfiles dediğimiz bir şey var. Bunlar windows manager'ın config dosyalarıdır. Eğer sen birinin dotfiles dosyasını kendininkine atarsan, onunki gibi bir masaüstün olur. Burada dikkat edilmesi gereken bir şey var. Dotfiles'ını aldığın kişi genelde alta şöyle yazar: "notifications:xxx, theme:nord, terminal:terminator, launcher:dmenu" gibi. Eğer dotfiles'ı atıp onunki gibi olmasını istiyorsan adamın kurduğu gerekli her şeyi kurman gerekiyor demektir. Eğer kişi gerekli paketleri belirtmemişse kendisine ulaşıp bunları sorabilirsin. Sana güzel 2 tane reddit sayfası bırakıyorum, girip bir dolaş oralarda.
Tam aradığım şey buydu.

Pencere yöneticili oturum istiyorsunuz galiba, öyle anlıyorum.
i3 klavye kullanmak içindir, daha doğrusu klavye ile oynamak içindir, sistem kullanmak için değildir.
Awesome ise pek farklı sayılmaz, o da kutularla oynaşmak içindir.
Gerçek bir pencere yöneticisi kullanmak istiyorsanız, Openbox, JWM ve biraz da İcewm kullanabilirsiniz.
Örneğin burada Openbox için anlatım var, burada JWM için çok farklı paylaşımlar var.
Önerilerin için teşekkür ederim, Openbox ve JWM'yi de deneyeceğim.

Tam aradığım şey buydu.

Önerilerin için teşekkür ederim, Openbox ve JWM'yi de deneyeceğim.

Anladığım kadarıyla Tiling Window Manager arıyorsunuz siz.
Openbox ve JWM Tiling değil, Stacking Window Manager'dır.
Eğer Tiling istiyorsanız i3, awesome gibi yöneticilere bakabilirsiniz ancak size önerim i3 olacaktır, kolayca güzel görünen ve efektif bir şekilde ayarlayıp kullanabileceğiniz bir pencere yöneticisi.

Eğer i3wm kullanacaksanız bu seriyi öneririm, 3 video halinde detaylı bir şekilde anlatıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı