Tier list yapacak kadar kendime güvenmiyorum henüz ancak Fedora, Arch, EndeavourOS, OpenSUSE, Void, Debian, Xubuntu ve Mint dağıtımlarını belli bir süre kullandım ayrıca Ubuntu, Zorin OS, Pop!_OS ve devuan gibi dağıtımlara da kısa süreliğine göz attım ve anladım ki dağıtımlar arasında genel hatları ile farklılık yaratan şeyler kullandıkları init sistemi, paket yöneticisi ve depolarında bulunan paket sayısı bu bakımdan konuşacak olursam Void kullandığı runit dolayısı ile hızlı çalışıyor ancak systemd teminal komutlarının kolaylığı açışından daha başarılı bence, paket yöneticileri bakımından ise Arch en hızlısı ve syntaxları da her ne kadar çok mantıklı olmasa da hızlı ve kolay kullanış sağlıyor ancak bu bakımdan OpenSUSE ve Fedora en başarılı bulduğum distrolar oldu mesela "zypper install" komutunu "zypper in" veya Fedora da "dnf in" olarak kullanabiliyorsunuz ki ikisi de RPM tabanlı ayrıca Dnf'in history komutunuda çok kullanışlı buldum ama bu iki paket yöneticiside hız konusunda Pacman'den geri kalıyor, Void'de bulunan xbps ise hız konusunda yine iyi olsa da seçilen syntax maalesef yer edinemedi bende. Debian ve türevleri ise apt kullanıyor bu konuda apt biraz dede gibi kullanışlı kısaltmalardan mahrum ve komut çıktıları bazen göze çok karışık gelebiliyor ve hız konusunda da meh denilebilir. Depolarda ki paket sayısı konusunda ise Arch ve Debian en fazla paket bulunduranlar anladığım kadarıyla özellikle AUR bilinçli kullanımda çok işe yarar oluyor. Aslına bakarsanız dağıtımlar kişisel tercihler ve belli şartlara göre birbirlerine üstünlük sağlıyorlar, benim fikrimce Fedora, Mint ve Xubuntu gibi dağıtımlar yeni kullanıcılar için çok iyiler belki Fedora biraz daha orta seviye kullanıcı için kaçabilir ama sanmıyorum rahatlıkla alışılır yeni kullanıcı da, rolling release sevenler için ise Arch, EndeavourOS (Arch tabanlı ve en temiz Arch deneyimi veren dağıtımlardan birisi, Arcolinux'ta aynı şekilde) veya OpenSUSE tumbleweed tavsiye ederim, stabil olsun isteyenler içinse kesinlikle Debian.